Získejte příběh boje o život z lodi Wilhelm Gustloff

sul-more-perex
Píše se rok 1945 a všude kolem zuří nejen druhá světová válka, ale také krutá zima. Tisíce uprchlíků z Východního Pruska se proto vydávají na svou pouť, aby na jejím konci našli svobodu. A dovézt je k ní má loď jménem Wilhelm Gustloff.

Boj o život na rozbouřeném moři

Zima roku 1945. Čtyři mladí lidé. Čtyři tajemství.

Druhá světová válka se chýlí ke konci, poblíž Východního Pruska se tisíce uprchlíků vydalo na pouť za svobodou a většina z nich má co skrývat. Mezi nimi i Joana, Emilia a Florian, jejichž cesty se zkřížily na lodi, která slibovala spásu. Jmenovala se Wilhelm Gustloff. Přišli každý odjinud, ale všechny je žene a pomalu dohání neštěstí, lži a… válka. Když se svoboda zdá na dosah, udeří tragédie. V tu chvíli je naprosto jedno, z které jste země a kultury či jaký je váš společenský status. Všech deset tisíc lidí na palubě bojuje za jedinou věc: Chtějí přežít.

Autorka knihy V šedých tónech se vrací do dob druhé světové války se svým novým románem, jenž líčí jednu z nejhorších – přesto téměř neznámých – válečných tragédií.

 

Sůl moře

Autorka: Ruta Sepetysová

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Překlad: Petr Eliáš
Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2016
ISBN: 978-80-7544-180-5

Přečtěte si více o knize Sůl moře, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CooBoo patřící pod společnost Albatros Media. A můžete si také stáhnout ukázku.

CooBoo_Albatros-Media

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery a za svou existenci vydalo už na dvě stě titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Zrychlila jsem krok a dohonila skupinku. Němci nás vodili mimo polní cesty, když nás našli. Cesty byly vyhrazeny armádě. Tou dobou ještě nebyly vydány příkazy k evakuaci a každý, koho chytili na útěku z Východního Pruska, dostal cejch dezertéra. Ale co na tom? Já dezertovala už před čtyřmi lety, když jsem utekla z Litvy.
Litva.
Odešla jsem v roce 1941. Co se tam dělo teď? Byly ty strašlivé věci šeptané na ulicích pravda?
Došli jsme k pahrbku u cesty. Chlapeček přede mnou zakňoural a ukázal na něj. Přidal se k nám před dvěma dny, vyšel tehdy sám z lesa a beze slova se k nám připojil.
„Ahoj maličký. Kolik je ti let?“ zeptala jsem se ho tehdy.
„Šest,“ odpověděl.
„A s kým tu jsi?“
Odmlčel se a sklopil hlavu. „S babičkou.“
Obrátila jsem se k lesu, jestli se babička náhodou neobjeví taky. „A kdepak ji máš?“ starala jsem se.
Zbloudilý kluk se na mě podíval bledýma, vykulenýma očima. „Nevzbudila se.“ (str. 9)

 

Vyhrajte knihu Sůl moře

Osudy čtyř mladých uprchlíků z Východního Pruska Joany, Emilie, Floriana a Alfreda se protínají na palubě lodi Wilhelm Gustloff. Tato bývalá rekreační loď je má dovézt do bezpečí, ale místo toho jsou po zásazích nepřátelskými torpédy znovu nuceni bojovat o život. Podaří se hlavním hrdinům přežít, nebo podlehnou zranění či zemřou v ledové vodě jako mnoho dalších? To si přečtěte v knize americké autorky Ruty Sepetysové, která děj zasadila do skutečných historických událostí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CooBoo patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sůl moře vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sůl moře
probíhá od 22. září do 5. října 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické romány Sůl moře

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSůl moře

Sepetysová, Ruta

CooBoo, 2016

Napsat komentář