Čtení pro dívky

kytka
Dnes jsme se v tipech zaměřili na čtení pro dívky. Nebudou chybět zlomená srdce, životní trable, ale ani skutečná přátelství i pravé lásky!

To, že máte rodinu oplývající talentem, neznamená, že se vám vyhnou trable sužující každého dospívajícího. Mariel Hemingway o tom něco ví, proto se rozhodla napsat autobiografickou knihu, která může pomoci mladým čtenářům vyrovnat se s vlastními životními problémy.

Neviditelná dívka

Autorka: Mariel Hemingway
Přeložila: Kateřina Pietrasová

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 148×205 mm
ISBN: 978-80-262-1091-7
Doporučená cena: 199 Kč

Vnučka slavného spisovatele Ernesta Hemingwaye napsala působivou knihu o tom, jaké to je vyrůstat s vědomím, že vaši rodiče trpí depresemi a jsou závislí na lécích, sestra je duševně nemocná a dědeček několik měsíců před vaším narozením spáchal sebevraždu. Mariel Hemingwayová popisuje dětství a mládí prožité v rodině, jejíž členové byli sice obdařeni nadáním a slávou, avšak poznamenaly je deprese, alkoholismus, schizofrenie, rakovina a sebevraždy. Sama Mariel jako dívka trpěla obsesivně-kompulzivní poruchou a měla problémy s příjmem potravy. Autorka v knize mluví přímo k mladým čtenářům, teenagerům, a snaží se je přesvědčit, že navzdory bolesti má život smysl, že rodinné prokletí lze překonat a že na konci tunelu může každému zasvítit světlo. 

Knihu Neviditelná dívka vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Takhle to jde den za dnem, až si jednou všimnu, že mi vlasy začínají světlat. Vlastně se mění spíš do oranžova. Že by Sun-In začal konečně působit? Vypadá to bezvadně. Další den mám ale vlasy ještě o něco oranžovější a začínám se obávat, že ta stříknutí navíc byla možná omyl. Žlutá blond? Dost odvážný vzhled, tím spíš pro holku, která má zrovna nastoupit zpátky do školy. (str. 54)

Ukázku najdete také na stránkách nakladatelství!

Mariel Hemingway

Mariel Hemingway je vnučka Ernsta Hemingwaye, herečka a autorka. Věnuje se rovněž józe a zdravému životnímu stylu.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Snad každý teenager se někdy cítil ztracený, a Marta, hrdinka dnešní druhé knihy, je ztracená už od raného dětství, kdy ji našli v kufru na nádraží. Na nádraží Marta zůstala a vytvořila si svůj vlastní fantaskní svět, ve kterém se odehrávají uvěřitelné i méně uvěřitelné příběhy.

Nalezení ztracené Marty

Autorka: Caroline Wallaceová
Přeložila: Jaroslava Novotná

Počet stran: 328
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7462-977-8
Doporučená cena: 328 Kč

Příběhy tajemných ztrát a vzrušujících nálezů.
Chceme-li, aby náš život měl šťastný konec, musíme najít jeho začátek.
Marta je ztracená. Je ztracená od chvíle, kdy ji jako miminko našli v kufru ve vlaku. Od té doby čeká v kanceláři ztrát a nálezů na liverpoolském nádraží. Je to už šestnáct let a Marta, které dali jméno Ztracená, stále doufá, že se o ni někdo přihlásí. Celou dobu Martu vychovává žena zvaná Matka, bigotní manipulativní tyranka, pro niž jsou všechny příjemné stránky života jen dílem Satana. Navzdory tomu si Marta zachová ničím nezkalenou víru v dobro a málem na svou naivitu doplatí, ale s pomocí přátel nakonec dokáže nástrahy zlého světa překonat. Na první pohled fantaskní příběh, který se odehrává prakticky celý na liverpoolském nádraží sedmdesátých let, se mohl docela dobře stát. Autorka stránky své knihy zaplňuje svéráznými hrdiny a napínavými dějovými linkami, ať už je to vzrušující nález kufříku údajně obsahující předměty skupiny Beatles, či objevování tajuplných chodeb pod městem, a jak sama přiznává, její kniha je „milostným dopisem městu Liverpool“. A především je to příběh hledání vlastní identity. Je to příběh ztrát a nálezů. Příběh podobající se pohádce, viděný čistýma očima dívky, která si dokázala vytvořit svůj vlastní magický svět mezi zdmi rušného nádraží, mikrosvět, v němž čtenář spolu s Martou a jejími přáteli objevuje celý vesmír.

Knihu Nalezení ztracené Marty vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Moc ráda se točím dokola. Není to ten nejefektivnější způsob, jak se dostat odněkud někam. Ale myslím, že po mnoha měsících pokusů jsem se vypracovala k naprosté dokonalosti. A to díky baletní technice, o které jsem se dočetla v jedné ztracené knížce, a ta spočívá v tom, že když se točíte rychle dokola, musíte se dívat pořád na jedno místo, pak se vám nezatočí hlava. Přišla jsem na to, že je lepší, když ten bod není člověk, protože lidé mají sklon se pohybovat a pak to tak dobře nefunguje. (str. 10)

Ukázku si můžete přečíst také na stránkách nakladatelství!

Caroline Wallaceová

Caroline Wallaceová je britská autorka pocházející ze severozápadního pobřeží Anglie. Původně pracovala jako učitelka a v poslední době se věnuje literární činnosti. Napsala několik knih pod pseudonymem Caroline Smailes, například bestseller Like Bees to Honey a The Drowning of Arthur Braxton.

Informace o autorce pochází ze stránek nakladatelství Jota.

————————————————

Láska nebývá jednoduchá, zvlášť, když se zamilujete do zcela nevhodného kluka, který není zrovna adeptem na dlouhotrvající vztah… Ale lásce se  zkrátka poroučet nedá…

Kluk mého srdce

Autorka: Huntley Fitzpatricková
Přeložila: Magdaléna Stárková

Počet stran: 420
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7544-168-3
Doporučená cena: 329 Kč

Tim Mason je kluk, na kterého se můžete spolehnout, když budete potřebovat najít otevřený bar, když budete sjíždět schody na lyžích nebo když budete chtít jezdit na motorce po školních chodbách. Alice Garretová je…No určitě to není vhodná holka na nezávazné rande, zvlášť když kolem sebe má smečku ochranitelských bratrů. A i ona tuší, že Tim není zrovna vhodná volba. Nicméně někdy volbu nemůžeme příliš ovlivnit. Nádherný román o selhání, o zklamání i o rozhodnutí, zda zkusit vše ještě jednou riskovat.

Knihu Kluk mého srdce vydalo nakladatelství CooBoo.

Ukázka z knihy

Prásknu dveřmi od Brouka tak silně, že se zase znovu otevřou, protože to auto už má svoje za sebou a zámek nezapadne, pokud se při zavírání nepřidrží. I tak ale bouchnu dveřmi ještě jednou. Tim se ani nepohne, jen si pořád mne nikotinovou náplast. (str. 109)

Ukázkovou kapitolu si můžete stáhnout ze stránek nakladatelství!

Huntley Fitzpatricková

Huntley Fitzpatricková vyrostla v rodině knihomolů, takže už odmala měla nos neustále zabořený v nějaké knížce. Také si psala podrobný deník, který sice děsil všechny její kluky, ale skvěle jí posloužil v její kariéře spisovatelky. Na její desáté narozeniny jí otec věnoval balíček cigaret Strike, láhev skotské, psací stroj a lísteček se slovy: „Neboj se toho! Neboj se toho! Neboj se toho!“

Informace o autorce pochází ze stránek nakladatelství Cooboo.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeviditelná dívka

Hemingway, Mariel

Portál, 2016

zobrazit info o knizeNalezení ztracené Marty

Wallaceová, Caroline

Jota, 2016

zobrazit info o knizeKluk mého srdce

Fitzpatricková, Huntley

CooBoo, 2016

Napsat komentář