Zahrajte si o jeden z napínavých špionážních thrillerů

vysehrad-dle-vyberu-charles-cumming-perex
Chcete si přečíst příběh, který zhltnete doslova na jeden nádech? V tom případě sáhněte po některé z knih Charlese Cumminga. Tento skotský autor ve svých špionážních thrillerech odkrývá nelítostné hry zpravodajských služeb, které vás budou bavit.

Cizí země

Postarší pár, který tráví vysněnou dovolenou v Egyptě, je brutálně zavražděn. Několik dní poté je přímo na ulici v Paříži unesen mladý francouzský účetní. A když na jihu Francie beze stopy zmizí Amelia Leveneová, která se má za šest týdnů stát první šéfkou MI6 v historii, je jasné, že britská tajná služba má vážný problém. V zoufalé situaci, již je třeba vyřešit předtím, než se o ní dozví média, se vedení služby obrátí na jednoho ze svých bývalých členů – zkompromitovaného důstojníka MI6 Thomase Kella. Pro agenta Kella, kterého tajná služba propustila jen několik měsíců předtím, je to poslední šance, jak se očistit, a zadání je jednoduché: stačí, když najde Amelii Levenovou, rychle, v tichosti, za jakoukoli cenu. Stopy vedou do Francie a poté do Tuniska, kde Kell odhaluje šokující tajemství a spiknutí, jež může mít nedozírné následky pro Británii i její spojence.

Autor: Charles Cumming

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Překlad: Pavel Kolmačka
Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2016
ISBN: 978-80-7429-613-0

Přečtěte si více o knize Cizí země. A podívejte se také na ukázku anebo náš článek.

 

Ruské kolo

Hlavní hrdina předchozího Cummingova románu Cizí země, agent britské tajné služby Thomas Kell, je poslední měsíce bez práce. Volný čas tak tráví přemítáním nad minulostí a pravidelnými návštěvami blízkého baru. Zdá se, že jeho nedobrovolná „dovolená“ nebude mít konce, když se z úst bývalé nadřízené Amelie Leveneové dozví, že o smrti svého kolegy a vynikajícího špiona Paula Wallingera, s nímž se nad Tureckem za nevyjasněných okolností zřítilo letadlo. Kell odjíždí do Turecka, aby záhadnou smrt svého kolegy vyšetřil, a dostává se tak opět do labyrintu špionských intrik a kamufláží plného bezprostředního ohrožení života. Záhy zjišťuje, že za zpackanými operacemi SIS v regionu je něco jiného, než pouhá shoda náhod – všechny neúspěchy totiž musejí být dílem člověka zevnitř. A právě na Kellovi je, aby zjistil, kdo je pro západní informační služby tím tolik nebezpečným krtkem.

Autor: Charles Cumming

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Překlad: Pavel Kolmačka
Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2016
ISBN: 978-80-7429-565-2

Přečtěte si o knize Ruské kolo více a nezapomeňte ani na ukázku.

Obě knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Vyšehrad.

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

 

Charles Cumming

charles-cummingCharles Cumming se narodil v roce 1971 ve Skotsku a vystudoval anglickou literaturu na Edinburské univerzitě. V roce 1995 ho kontaktovala britská tajná služba MI6 a nabídla mu spolupráci. Na základě svých zkušeností v MI6 napsal a publikoval roku 2001 svůj první román a špionážním thrillerům se od té doby soustavně věnuje. Ruské kolo volně navazuje na předchozí titul Cizí země (česky Vyšehrad 2016). Na scénu opět vystupuje šéfka MI6 Amelie Leveneová a agent Thomas Kell.

Knihy Charlese Cumminga byly přeloženy již do deseti jazyků. Filmová práva napředchozí titul Cizí země zakoupil Colin Firth.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Vyšehrad

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Napětí, překvapivé zvraty a dramatické události na čtenáře čekají ve špionážních thrillerech Charlese Cumminga. Vyberte si jeden z dílů jeho minisérie, ve které se setkáte s postavami šéfky Amelií Leveneovou a propuštěným agentem Tomem Kellem. Ti před vámi postupně odhalí nelítostné hry odehrávající se v zákulisí tajných služeb. Přijďte společně s nimi na kloub tajemstvím, která souvisí s dramatickými událostmi, jimiž oba příběhy začínají.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad vám přinášíme soutěž, ve které šest z vás může vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si zvolí libovolný z titulů Cizí země a Ruské kolo. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Cizí země a Ruské kolo
probíhá od 11. do 24. září 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 6 špionážních thrillerů dle výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCizí země
Kdo stojí za zmizením šéfky britské MI6?

Cumming, Charles

Vyšehrad, 2016

zobrazit info o knizeRuské kolo

Cumming, Charles

Vyšehrad, 2016

Zahrajte si o jeden z napínavých špionážních thrillerů - DISKUZE

Počet reakcí: 12
  1. SONIKA napsal:

    Přeji hezký den,dnes mi doručovatelka donesla knihu ZLODĚJ LURIDIA,vůbec jsem nevěděla,že jsem vyhrála.Děkuji,bylo to milé překvapení.

  2. Miloslava napsal:

    Dobrý den,v pátek mi přišla kniha Bohyně nestárnou. Bohužel,přišla moc pozdě,už jsem zestárla.
    Ale budu mít pěkný dárek pro někoho mladšího, Děkuji!

  3. hannah1112 hannah1112 napsal:

    Dobrý den, včera mi přišla kniha Bohyně nestárnou. Děkuji.

  4. Nellinka napsal:

    Dobrý večer,

    dnes mně kniha též dorazila. Mnohokrát děkuji.

  5. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den, dnes kniha dorazila v pořádku, moc za ni děkuji a přeji hezký zbytek dne.

  6. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Hezký večer, chtěla bych se zeptat, zda se už něco ví o těchto nedoručených knihách. Myslím to bude zajímat všechny, kdo na můj dotaz reagovaly

  7. Kristin napsal:

    Dobrý den,
    také se přidávám. Kniha mi nebyla doručena.
    Přeji příjemný večer

  8. Nellinka napsal:

    Dobrý den,

    také mně tato kniha do dnešního dne nepřišla. Děkuji.

  9. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den, vzhledem k tomu, že jsem tu vyhrála už na konci září a za chvíli bude už prosinec bych se chtěla zeptat, kdy mně tato kniha bude doručena. Doposud jsem všechny své knihy ze soutěží dostala v pořádku. Za odpověd moc děkuji a přeji krásný zbytek dne

Napsat komentář