Zasoutěžte si o sci-fi knihu z planety LV-426

vetrelec-peklo-perex
Pokud patříte mezi fanoušky knih a filmů sci-fi, jméno Ellen Ripleyová jistě dobře znáte. Tato důstojnice momentálně cestuje v hyperspánku vesmírem ve svém záchranném modulu, ale zdá se, že se jí konečně dostane záchrany.

Vetřelci z vesmíru

Důstojnice Ellen Ripleyová v hyperspánku stále pluje vesmírem ve svém záchranném modulu… A planeta LV-426, na níž s posádkou lodi Nostromo objevila vetřelce, dokonalý stroj na zabíjení, byla mezitím terraformována a osídlena prvními kolonizátory. Lidé sem přišli za novým životem, za štěstím, které na Zemi nepotkali. Pouštějí se do průzkumu své nové domoviny, kterou pojmenovali Acherón. Komunitě se daří, narodilo se dokonce první dítě, dívenka Rebecca zvaná Newt… Po sedmapadesáti letech bloudění mezihvězdným prostorem Ellen Ripleyová konečně dosáhne záchrany. Nechce nic než zapomenout na strašlivý střet s vetřelcem, který ji dál děsí ve snech. Ale společnost Weyland-Yutani ji potřebuje: na planetě LV-426 se něco stalo…

Román Christophera Goldena je třetí díl trilogie, úzce provázané s kultovní filmovou sci-fi ságou o vetřelcích.

 

Vetřelec – Peklo

Autor: Christopher Golden

Vydalo: nakladatelství Baronet
Překlad: Dana Chodilová
Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-243-7154-2

Přečtěte si více o knize Vetřelec – Peklo, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A můžete si také přečíst ukázku.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

A teď… co se to děje?
Kráčel kolem základny výrobníku, vynervovaný bušením vycházejícím z mašinérie. Zem se chvěla a Hansarda napadlo, že je rozechvělý stejně jako ona. V puse cítil prach.
„Nadžíde?“ zavolal. Pomyslel si, že na toho chlapa měl už dávno narazit.
„Tady!“ ozvala se odpověď.
Hansard zašilhal skrz vanoucí prašný závoj a zahlédl tři postavy, ne však u výrobníku. Stály tři metry od trupu a hleděly do země.
Do hajzlu, pomyslel si Hansard. Prosím, neříkejte, že –
Výrobník se zachvěl. Hansard se obrátil na patě a podíval se na něj, zadržel dech. Zařízení se třáslo tak divoce, až viděl, jak se posouvá trup. Najednou mu došlo, že ne všechno to chvění vychází z procesoru.
„Do hajzlu!“ houknul.
Kvílení kovu zevnitř konstrukce přešlo v hromový skřípot. (str. 15)

 

Vyhrajte knihu Vetřelec – Peklo

Planeta LV-426 byla osídlena lidmi, kteří sem přišli za novým životem a daří se jim – dokonce se zde narodilo první dítě. O ničem z toho nemá důstojnice Ellen Ripleyová ani potuchy, protože její tělo, uvedené do hyperspánku, stále pluje vesmírem v záchranném modulu. Jenže se zdá, že společnost Weyland-Yutani bude potřebovat využít jejích zkušeností. Vetřelci se totiž znovu objevují na scéně. Ačkoli Ripleyová netouží po ničem jiném, než na střet s těmito vesmírnými zabijáky zapomenout, možná se rozhodne obyvatelům planety Acherón pomoci. Ale o tom už si musíte přečíst sami.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vetřelec – Peklo vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vetřelec – Peklo
probíhá od 10. do 16. září 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 sci-fi Vetřelec – Peklo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVetřelec – Peklo

Golden, Christopher

Baronet, 2015

Napsat komentář