Panenka a psychopat

jeji-zivot-v-ocich-panenky-perex
Seznamte se s Barbarou, která se stará o svoji slepou matku a útěchu nachází ve sbírce panenek, a s Marcem pracujícím pro mravnostní policii. Osudy těchto postav se protnou v napínavém psychologickém thrilleru. Splní se jim sny o druhé šanci? A bude totožnost psychopata odhalena?

Dvě zraněné duše. Dva sny o druhé šanci.
Potížista, cynik a mizogyn Marc je po vážné autonehodě přidělen k mravnostní policii. Při vyšetřování jednoho případu se setká s jemnou dívkou Barbarou, jež pečuje o svou slepou matku. Zasvětila život nerudné, zahořklé ženě, která jí oplácí jen výčitkami a nadávkami. Jedinou útěchou je pro ni sbírka panenek. Už brzy si půjde koupit vysněný nový kousek, překrásnou porcelánovou panenku jménem Sweet Doriane.
Marca vyvádí Barbařin bezelstný pohled z míry. Její křehkost ho dojímá a zasáhne natolik, že je znovu ochoten uvěřit v budoucnost. Zároveň je však přesvědčen, že Barbara je chybějícím kouskem skládanky, figurkou, kterou musí manipulovat, aby odhalil psychopata, jemuž je na stopě.
Ale co když se mýlí?

 

Ukázka z knihy

Je jí čtyřiadvacet let. Právě dnes. Ale Barbara si dává pozor, aby to neprozradila. Stejně by to akorát znásobilo jejich posměšky. Samozřejmě že v jejím věku není běžné hned mizet pryč, aby maminka nebyla smutná, nebo mít ráda panenky. Žádná z holek, které jsou tady kolem ní, si nedokáže představit, jakou cenu pro ni ten diplom, který právě získala, má. Malé vítězství jí samé nad sebou, protože konečně v životě něco dokázala. Velký posun na cestě s maminkou, která se na ni moc zlobila, když se do kurzu přihlásila. A nutno přiznat si, že ji nakonec přesvědčila hlavně perspektiva výdělku navíc. (str. 11).

Jak to s hlavní hrdinkou Barbarou pokračuje, se dozvíte v pokračování ukázky.

 

Ohlasy na knihu

Mistrovský psychologický thriller, v němž autorka manipuluje nejen svými postavami, ale i čtenáři. Machiavelistický, mrazivý, omračující. Už se nikdy nebudu na žádnou panenku dívat stejně.

– Bookenstock

Ingrid Desjoursová umí vystavět příběh kousek po kousku. Noří se do nitra svých postav, žije s nimi, a přestože jsou zrůdné, působí tak naprosto lidsky, že vás k nim připoutá. Tento psychologický thriller je o to děsivější, oč méně detailně jsou zločiny popisovány – není tam vlastně nic, ale vzbuzuje to hrůzu.

– Loïc Di Stefano, Salon littéraire

 

Její život v očích panenky

Autorka: Ingrid Desjoursová
Přeložil: Petr Christov

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-601-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Její život v očích panenky vydalo nakladatelství Host.

——————

Pokud vás kniha zaujala a rádi byste o ni rozšířili svoji knihovničku, můžete se zúčastnit naší soutěže trvající do 6. září. Třeba se štěstí usměje právě na vás.

O autorce

Ingrid-DesjoursovaIngrid Desjoursová (* 1976) je psycholožka specializující se na sexuální kriminologii. Několik let se u belgické policie podílela na vyšetřování sexuálních deliktů, od roku 2007 se věnuje psaní knih a scénářů kriminálních seriálů pro francouzskou televizi. Ve svých románech čerpá z mnoha psychologických profilů sexuálních zločinců, které při svém povolání vypracovala. Napsala několik detektivních románů, které měly velký ohlas nejen ve francouzském prostředí a kterým je společná velká znalost lidské psychiky a schopnost zprostředkovat čtenáři, co její postavy prožívají a jak se cítí. Za svůj debut Echo (2009) získala čtenářskou cenu Plume de Bronze (Bronzové pero). Nyní žije v Paříži.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJejí život v očích panenky

Desjoursová, Ingrid

Host, 2016

Napsat komentář