Humorný román z kriminálního prostředí

Zabijak_Anders
Co když zabiják začne zpochybňovat smysl svého života a obrátí se k Bohu? Jonas Jonasson přichází s třetím románem, z jehož stránek humor přímo kape. Dostane Zabiják Anders šanci na nápravu?

Další humoristický román světového bestselleristy a autora nejoblíbenějšího románu roku 2014 v Česku.

„Zabiják Anders“ je čerstvě na svobodě. Potřebuje novou práci a stejně tak přátele. Do rány mu přijde vychytralá farářka Johanna Kjellanderová, která se kvůli svému ateistickému smýšlení ocitne na dlažbě. Spolu s hotelovým recepčním Perem Perssonem založí společný podnik. Kšefty běží báječně. Dokud se zabiják Anders nezačne ptát po vyšším smyslu toho všeho. Jenže bossové stockholmského podsvětí s ním mají nevyřízené účty a zabijáka Anderse i s jeho přáteli pořádně zmáčknou…
Jonas Jonasson si šibalsky a neuctivě bere na mušku lidskou chamtivost a zabijákem Andersem vytvořil nezapomenutelnou postavu antihrdiny.
Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) je třetím románem Jonase Jonassona po světově proslulém Stoletém staříkovi, který vylezl z okna a zmizel a Analfabetce, která uměla počítat.

 

Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel)

Autor: Jonas Jonasson
Přeložila: Hana Švolbová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 142×216 mm
ISBN: 978-80-87697-50-4
Doporučená cena: 379 Kč
Datum vydání: 6/2016

 

Knihu Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) vydalo nakladatelství Panteon.

Přečtěte si také recenzi na autorovu prvotinu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel.

 

Ukázka z knihy

A tak se stalo, že se Per Persson sžil se svou prací. Bydlel a žil ve své recepci. Uplynul rok, uplynuly dva, uběhlo pět let a chlapci se po všech stránkách nevedlo líp než jeho otci a dědovi. A vinu na tom nesl dědeček. Stařík byl několikanásobný milionář. Teď stála jeho vlastní krev ve třetí generaci za pultem a vítala páchnoucí hotelové hosty se jmény jako Zabiják Anders a jiné nelibosti.

Právě Zabiják Anders byl jedním z těch, kdo v penzionu Mořský mys bydleli dlouhodobě. Vlastně se jmenoval Johan Andersson a celý svůj dospělý život seděl. Se slovíčky a vyjadřováním mu to nikdy nešlo, ale záhy v životě přišel na to, že pravdu lze obhájit, když tomu, kdo odporuje nebo se tváří, jako by to zvažoval, jednu ubalí. A  druhou, pokud to bude potřeba.

Tento druh rozhovoru časem vedl k tomu, že se mladý Johan dostal do špatné společnosti. Díky novým známým začal své už tak agresivní argumentační způsoby míchat s alkoholem a pilulkami, a pak už to šlo ráz na ráz. Alkohol a tabletky mu přivodily dvanáct let, už když mu bylo dvacet a nedokázal vysvětlit, jak se jeho sekera ocitla v zádech předního oblastního distributora amfetaminu. (str. 16)

 

Jonas Jonasson

Jonas_JonassonJonas Jonasson se narodil v roce 1961 ve Växsjö v jižním Švédsku. Po studiu švédštiny a španělštiny na Univerzitě v Göteborgu pracoval jako novinář pro večerník Expressen a deník Smålandsposten. Později byl činný jako mediální konzultant a založil vlastní poradenskou firmu. Byl také producentem švédské televize TV4. Po 20 letech ve světě médií svou firmu prodal a přestěhoval se do švýcarského kantonu Ticino, kde se začal věnovat psaní.

V současnosti žije spolu se svým synem, kočkou a kuřaty na ostrově Gotland v Baltském moři a dopisuje svou druhou knihu. Mezi jeho nejoblíbenější spisovatele patří Jaroslav Hašek a Milan Kundera.

Informace o autorovi i fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Panteon.

 

 Ohlasy na knihu

Vzrušující jízda!

Financial Times

Báječně vyšinutý humor!

Bild


Nakladatelství Panteon se zaměřuje na vydávání úspěšných titulů současné zahraniční beletrie. Hned první počin Panteonu – román švédského spisovatele Jonase Jonassona Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, se stal v Česku záhy bestsellerem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel)

Jonasson, Jonas

Panteon, 2016

Napsat komentář