Vaření na cestách

Outdoorova_kucharka_nahledovy
Chodíte rádi na túry? Už se vám zajídají konzervy a nekvalitní jídla z hospod? Pak je tu Outdoorová kuchařka od Petry Pospěchové, která vás naučí, jak si připravit a správně uchovávat zdravé a chutné pokrmy, po kterých se budete jen olizovat.

Nepostradatelná kniha pro všechny, kteří vyrážejí na trek či výlet a nespokojí se s instantními polévkami, konzervami nebo smažákem z restaurace. Přináší chutné a výživné recepty na všechny druhy výšlapů. Jak jídlo efektivně zabalit? Jak si naplánovat jídelníček? Jak využít přirozených léčivých potravin pro případ zdravotních potíží? Autorka z vlastních zkušeností připravuje unikátní publikaci, která zmapuje, jak se po všech kulinárních stránkách připravit např. na víkendový výšlap v Jeseníkách, zimní přechod ukrajinských hor či himalájskou expedici, ale také na výpravu s dětmi, splav vodních toků nebo cyklistickou dovolenou. Redaktorka Petra Pospěchová je autorkou knihy o kulinárních tradicích Česka Regionální kuchařka – Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska.

Outdoorová kuchařka

Autorka: Petra Pospěchová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-87049-85-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Outdoorová kuchařka vydalo nakladatelství Smart Press.
Předchůdkyní Outdoorové kuchařky je Regionální kuchařka. Najděte si inspiraci také v ní!

 

Ukázka z knihy

Slané müsli

Outdoorova_kucharka_ukazkovy_obrazekMálokteré jídlo je tak praktické jako domácí müsli: namíchat si ho můžete podle vlastních chutí a jíst se dá jak nasucho, tak zalité vodou se sušeným mlékem. Kromě klasické sladké varianty se dá vyrobit i slaná. Jako přísady se mně osvědčily olivy, sušená rajčata, ale taky sušší klobásky.

(rozpis na 2 porce)

120 g ovesných vloček
50 g parmazánu
75 ml olivového oleje
hrst sušených rajčat
1 tenká a suchá klobáska
pepř, sůl

Všechny ingredience smícháme dohromady v míse a necháme tak dvacet minut odležet.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů, plech vyložíme pečicím papírem. Nachystanou směs na něj navrstvíme a dáme péct na 20–25 minut. Potom vytáhneme z trouby, trochu počechráme, aby v müsli nebyly moc velké kusy, a dáme vychladnout.

Na delší ukázku se můžete těšit již v sobotu.

 

Ohlasy na knihu

V horách jsem mnohokrát zažil, že mi vichr s brutální silou metl sníh do tváře, kyslíku co za nehet a tělesná schránka byla pod těžkou únavou na hranici zhroucení. V té chvíli jsem hbitým kuchtíkem s řádem michelinským a specializací na „přežít“. Jak to v horách zvládnout účelně a přitom prospět svým chuťovým pohárkům, zjistíte v této knížce, kterou pro vás sepsala moje milá kamarádka Péťa Pospěška.

– Marek Holeček, horolezec

Za mých mladých let jsme si servírovali třeba měsíc v kuse olejovky, hrášek s rýží anebo se špagetami. Sice jsme si vystačili, ale donekonečna to takto nejde. Proto by tato kuchařka neměla pro inspiraci chybět v žádné knihovně outdoorového nadšence…

– Jindřich Hudeček – lezec a zakladatel společnosti HUDYsport

 

O autorce

petra_pospechovaPetra Pospěchová se narodila v roce 1978 v Olomouci, první vzpomínky má ale z Vizovic, odkud pochází část její rodiny a kde ji babička odmala nechala míchat tvaroh se žloutkem a vykrajovat cukroví. Vystudovala sociologii v Brně, od osmnácti let pracuje v novinách. O gastronomii začala psát v Týdnu, psala pro Hospodářské noviny a v současnosti píše pro MF Dnes. Zbožňuje poctivou domácí kuchyni, zejména tu valašskou. Když zrovna není v redakci ani v kuchyni, chodí a leze po horách.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Smart Press


Nakladatelství Smart Press založila v roce 2005 Martina Boledovičová. Díky úspěšným knihám, které vydává, se o nakladatelství dozvěděly desítky tisíc čtenářů. Nakladatelství se věnuje především vydávání originálních kuchařek nadšených českých autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOutdoorová kuchařka
Od rodinných výletů po zimní horské expedice

Pospěchová, Petra

Smart Press, 2016

Napsat komentář