Zahrajte si o případy geniálního Lincolna Rhyma

Deaver-dle-vyberu-perex
Přestože je Lincoln Rhyme kvadruplegik upoutaný na lůžko, je zároveň také brilantním kriminalistou a specialistou na poli forenzní analýzy. Ačkoli je na tom po úraze psychicky takřka stejně špatně jako fyzicky, neváhá se pustit znovu do pátrání.

Sběratel kostí

Lincoln Rhyme býval brilantním kriminalistou, géniem na poli forenzní analýzy. Pak přišel nešťastný úraz, po kterém je Rhyme zcela nepohyblivý a emocionálně na dně.

Schopnost bravurního úsudku a dedukce mu naštěstí zůstala, a tak může policii pomáhat při pátrání po sériovém vrahovi, který děsí celý New York. Pachatel se zjevně rozhodl hrát s vyšetřovateli zvrácenou hru na kočku a myš: záměrně nechává na místě činu drobné stopy a pohřbívá své oběti typicky morbidním způsobem. Jako by byl přesvědčen o vlastní nepolapitelnosti; jako by pro něj byly spáchané vraždy prostředkem k souboji s vyšetřovateli. Vlastně jen s jedním z nich…

Lincoln Rhyme je sice ochrnutý, ale géniem zůstal. S pomocí špičkové laboratorní techniky a hlavně s přispěním začínající policistky Amélie Sachsové postupně prochází labyrintem stop a vodítek, které mu Sběratel kostí předložil. Rhyme se bude muset ponořit hodně hluboko do temnot šílencovy mysli, aby zachránil před krutou smrtí další nevinné oběti…

Autor: Jeffery Deaver

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jiří Kobělka
Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2016
ISBN: 978-80-7498-145-6

Přečtěte si více o knize Sběratel kostí a nezapomeňte také na náš článek.

 

Tanečník

Prvotřídní nájemný zabiják přezdívaný Tanečník má během pětačtyřiceti hodin zlikvidovat nepohodlné svědky v případu vlivného obchodníka se zbraněmi. V tomto podnikatelském oboru se točí vskutku velké peníze, a tak se od Tanečníka očekává čistě a profesionálně odvedená práce. Zadavatel smrtící zakázky si rozhodně nechce nechat kazit byznys lidmi, kteří moc mluví…

Tanečníkovým protivníkem je geniální kriminalista Lincoln Rhyme, po úrazu trvale upoutaný na lůžko. Mezi oběma muži na protilehlých stranách zákona se rozpoutává nelítostná psychologická válka: za Rhymem sice stojí celý policejní aparát a ambiciózní policistka Amélie Sachsová, ale Tanečník zase umí obratně využít slabosti ostatních lidí a ovládá umění splynout s prostředím.

Začíná typická deaverovská hra kdo s koho, nabitá nečekanými zvraty. Nervy drásající příběh dává čtenáři nahlédnout do světa nejmodernějších kriminalistických postupů, ale také do duševního světa chladnokrevného profesionálního zabijáka. Je tedy téměř jisté, že čtenář se dostane k poslední stránce dříve než za pětačtyřicet hodin, které má Tanečník na splnění své krvavé mise.

Autor: Jeffery Deaver

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jiří Kobělka
Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2016
ISBN: 978-80-7498-144-9

Přečtěte si o knize Tanečník více.

Obě knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Domino.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

O autorovi

JefferyDeaverJeffery Deaver (*1950) napsal svůj první román, byť jen o dvou kapitolách, už v jedenácti letech. Na střední škole redigoval časopis a k němu vydával i svůj vlastní, literární. Žádný div, že zamířil k novinařině. Za dlouhých cest vlakem do práce a zpět zase psal, tentokrát vlastní verze svých oblíbených thrillerů.  Vstup na pomyslný Olymp mu velkou měrou zajistila originální postava kvadruplegického detektiva Lincolna Rhymea. Hrnuly se ceny, přicházely nabídky z Hollywoodu, stoupaly honoráře, rostla autorova prestiž. Bezmála třicítka vydaných titulů se rozletěla ve více než dvacetimilionovém nákladu po celém světě. Ozvali se i správci pozůstalosti Iana Fleminga s nabídkou, aby Deaver napsal novou bondovku, která u nás vyšla pod názvem Nula stupňů volnosti.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Přestože je Lincoln Rhyme po úrazu na místě činu trvale upoutaný na lůžko a pohybuje se pouze s pomocí speciálního vozíku, jeho mysl neztratila nic ze své geniality. Proto je stále vyhledávaným konzultantem pro bývalé kolegy policisty. Nezalekne se žádného vraha a díky pomoci mladé policistky Amélie Sachsové je jeho úspěšnost při řešení zločinů závratná. Přečtěte si jeden z prvních dvou případů, které nyní vycházejí v brožovaném vydání, a vydejte se společně s kriminalisty po stopách Sběratele kostí nebo nájemného vraha, který získal díky svému tetování přezdívku Tanečník. Který z případů si vyberete, záleží jen na vás.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si zvolí libovolný z titulů Sběratel kostí a Tanečník. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy s kriminalistou Lincolnem Rhymem
probíhá od 12. do 25. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy ze série Lincoln Rhyme dle výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSběratel kostí

Deaver, Jeffery

Domino, 2016

zobrazit info o knizeTanečník

Deaver, Jeffery

Domino, 2016

Napsat komentář