Získejte 150 inspirací na chutný začátek každého dne

snidane-s-laskou-dokonale-zdrave-snidane-snadno-a-rychle-perex
O snídani se říká, že je nejdůležitějším jídlem dne, a měla by proto být zdravá a hlavně vás zasytit na celé dopoledne. Že nemáte ráno čas na dlouhé přípravy složitých jídel? Přesvědčte se, že připravit kvalitní první jídlo dne není vůbec náročné.

Lahodné snídaně pro každý den

snidane-s-laskou-dokonale-zdrave-snidane-snadno-a-rychle-ukazkaSnídaně je nesmírně důležitá. Získáte energii do nového dne, a když víte, jak na to, ani vám to nezabere moc času.

Připravte si zdravé jídlo, které vás zasytí na celé dopoledne. Pokud jste po ránu v pokušení snídani vynechat nebo si v rychlosti něco koupit cestou do práce, pak vám David Bez v této inspirativní knize ukáže, jak jednoduchá, ale zároveň pestrá může snídaně být. Každý ze 150 receptů je pastva pro oči, najde se tu jídlo pro všechna roční období i pro různé chuti. Snídaně se skládají ze dvou druhů ovoce nebo zeleniny plus z kombinace cereálií, bílkovin a tekutiny, jako je jogurt nebo mléko, a z extra posypky, třeba čerstvých bylinek či semínek. Je úžasné, kolik potěšení můžete získat z jediné misky!

Snídaně s láskou navazují na knihu Saláty s láskou, která vyšla ve Slovartu v roce 2014.

 

Snídaně s láskou

Dokonalé zdravé snídaně snadno a rychle

Autor: David Bez

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 192
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7529-128-8

Přečtěte si více o knize Snídaně s láskou, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart. Můžete si také prohlédnout několik stran z knihy: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

Ukázka z knihy

4. Bílkoviny

snidane-s-laskou-dokonale-zdrave-snidane-snadno-a-rychle-ukazka-2Jednu část vaší snídané musí tvořit bílkoviny. Všichni jistě dobře víte, že bílkoviny můžete získat z řady různých zdrojů, nejen z masa a ryb.
Ořechy, jogurty, vejce, sýry, šunka, ryby – je spousta možností, jak splnit po ránu každodenní příjem bílkovin. Zasytí vás a dodají vám energii na celé dopoledne. Ořechy a semínka se pochopitelně přirozeně hodí k ovoci, ale já rád experimentuji se sýry a slanými pokrmy, takže klidně spáruju s ovocem třeba šunku. (Občas také dávám sýry do vegetariánských salátů, protože někteří vegetariáni sýry jedí a protože je k dostání stále větší výběr sýrů bez živočišného syřidla, ale pokud je to nutné, nahraďte si je něčím jiným.) Ve většině slaných snídaní najdete rybí a další maso, ale připravte se i na pár překvapení. Kromě sýrů získáte bílkoviny z luštěnin, jako je čočka, cizrna a fazole, i z hummusu připraveného z cizrny.
V rámci svého výzkumu jsem zjistil, že nejtypičtějším prvkem snídaní napříč celým světem je vejce – ať je to Británie, Amerika, Španělsko, Japonsko, Francie, Brazílie, Egypt, Mexiko, Německo, Izrael nebo Korea. Takže pokud jste na vážkách, připravte si k snídani ztracené vejce, volské oko, vajíčko natvrdo či naměkko nebo třeba omeletu. (str. 20)

 

Vyhrajte knihu Snídaně s láskou

Nestíháte ráno vůbec snídat, nebo se spokojíte s rychlým nákupem po cestě do práce a jídlem ve spěchu? V tom případě na sobě jistě pozorujete, že vám dopoledne chybí energie a necítíte se nejlépe. Snídaně je totiž nejdůležitějším jídlem dne, takže byste ji neměli odbývat, ale naopak si dopřát vyvážené a zároveň chutné jídlo. David Bez pro vás přichystal 150 receptů, které jsou nenáročné na čas i přípravu, tak neváhejte a inspirujte se různými kombinacemi ovoce nebo zeleniny a cereálií, ořechů a dalších surovin, které se trefí do každé chuti.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Snídaně s láskou vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Snídaně s láskou
probíhá od 9. do 22. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 kuchařky Snídaně s láskou

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSnídaně s láskou
Dokonalé zdravé snídaně snadno a rychle

Bez, David

Slovart, 2016

Získejte 150 inspirací na chutný začátek každého dne - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. SvatkaT napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za Snídaně s láskou, dnes přišla.

  2. Gargamel napsal:

    Dobrý den, velmi děkuji za tuto knihu: Snídaně s láskou, včera v pořádku dorazila

Napsat komentář