Vařte chutně a zdravě!

jidlo
O zdravé stravě se traduje mnoho fám. Ta první se váže už k samotnému pojmu „zdravá strava“. Jaká strava je tedy zdravá? A musí opravdu chutnat hůře než strava „nezdravá“? Spoustu receptů na výborná a zdravá jídla můžete najít v knihách představených v našich dnešních knižních tipech.

Určitě znáte staré dobré klišé, kdy přijde pár do restaurace a ona si objedná salát, aby nepřibrala. Ano, v dnešní době je již tato situace k smíchu. Saláty ale mají své kouzlo. A dopřát si ho můžete klidně každý pracovní den. Navíc pokaždé jiný a dokonce i přizpůsobený ročnímu období. A co je nejlepší? Příprava potrvá méně než 20 minut. Nevěříte?

Saláty s láskou

Autor: David Bez
Přeložila: Dagmar Eisenmannová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7391-915-3

Přečtěte si více o knize Saláty s láskou.

Kolikrát jste v práci bezmyšlenkovitě snědli k obědu obloženou bagetu, těstoviny od večeře nebo instantní polévku? Obědy, které jíme za pracovním stolem, bývají často nepříliš chutné, poměrně drahé, nezdravé nebo stále stejné. David Bez, autor knihy s lákavými fotografiemi, je původem Ital. Zajímá se o to, co má na talíři, a ví, že jíme hlavně očima. V knize najdete 260 chutných a zdravých salátů – jeden na každý pracovní den v roce. Rozdělené jsou podle ročních období, na své si přijdou nejen ti, co jedí vše, ale i vegetariáni, vegani nebo milovníci syrové (raw) stravy…

salatsalat_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.

——————————————-

Jíte, abyste žili, nebo žijete, abyste jedli? Správně by měla být první možnost, ale každý z nás má jiné krédo. Abyste se v tom svém mohli zlepšit (nebo ho změnit), napsal Joel Fuhrman novou kuchařku. Pomůže vám s výběrem surovin, se správnou přípravou jídel a mimo jiné v ní (samozřejmě) najdete i mnoho receptů. Vše doplněné komentáři, které vám čtení zpříjemní.

Jez, abys žil – kuchařka

Autor: Joel Fuhrman
Přeložil: Petr Kotouš

Počet stran: 352
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-204-3339-8

Zjistěte více o knize Jez, abys žil – kuchařka.

Kniha Jez, abys žil – kuchařka pomohla milionům lidí zbavit se přebytečných kil a prodloužit vlastní život. Díky ní jsou správná výživa a skvělý pocit dosažitelnější než kdykoliv předtím. Světoznámý lékař a autor bestsellerů Joel Fuhrman, M. D., ukazuje, jak si můžete vy, vaši přátelé a členové vaší rodiny vybudovat a udržet zdraví a štěstí. Kniha vás provází od regálů v supermarketu až do chvíle, kdy zasedáte k jídelnímu stolu. Obsahuje nejnovější vědecké poznatky o výživě, lahodné nové recepty, užitečné tipy, jak nakupovat a vařit, detailní nutriční hodnoty každého pokrmu a inspirativní příběhy lidí, jimž přístup nazvaný „Jez, abys žil“ změnil život. Je to ucelený průvodce nezbytnými poznatky pro zdravý a vyrovnaný životní styl.

jaz_1jaz_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podívejte se na další ukázku.

 Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.


 Jak jste na tom se zdravým jídlem vy? Žijete zdravě, nebo se odbýváte? Napište nám o tom!

Nezapomeňte se také podívat do našich aukcí, kde můžete vydražit spoustu krásných knih.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSaláty s láskou

Bez, David

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeJez, abys žil. Kuchařka
200 receptů pro rychlý úbytek váhy, proti nemocem, pro trvalé zdraví

Fuhrman, Joel

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář