Zasoutěžte si o autentické vzpomínky Pavla Kohouta

kde-je-zakopan-pes-perex
Ačkoli by se mohlo zdát, že takto dobrodružný příběh musí být čistě smyšlený, jediným románovým prvkem celé knihy je, že je vyprávěn jezevčíkovi. Všechny postavy a prožité události jsou zcela autentickým líčením toho, co se skutečně odehrálo.

Nejdramatičtější úsek života

Dobrodružný román a kriminální román – tak by mohl nezasvěcený kritik označit obě střídající se roviny této knihy. Jde však o téměř autentické vylíčení nejdramatičtějšího úseku života spisovatele Pavla Kohouta, volně navazující na jeho předchozí dílo Z deníku kontrarevolucionáře.

Tentokrát jde o léta mezi intervencí Varšavského paktu v srpnu 1968 a 4. říjnem 1979 – tehdy byl autor spolu se svou ženou Jelenou násilně odsunut do Rakouska. Románový prvek je pouze v tom, že skutečný příběh skupiny zakázaných spisovatelů, jejich přátel i jejich protivníků je vyprávěn drsnosrstému jezevčíku Edisonovi, který se stal bizarní obětí státního teroru.

Když kniha v roce 1985 vznikala, patřila představa, že pronásledovaní psanci budou za několik málo let řídit stát, do říše snů; tím zajímavější je soukromý pohled na některé protagonisty. V současném vydání byla doplněna pravá jména osob, které tenkrát neměly být vystaveny pronásledování, a připojena řada fotografií pořízených autorem pomocí Polaroidu. Nejčastějším motivem je druhé zvíře v jeho tehdejší domácnosti – andulák Valtrr, který s oblibou spočíval na hlavách předních disidentů. Toto vydání autor znovu přečetl a jazykově upravil.

 

Kde je zakopán pes

Autor: Pavel Kohout

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 552
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-204-4089-1

Přečtěte si více o knize Kde je zakopán pes, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta. A neměl by vám uniknout ani náš článek ze křtu.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Vyhrajte knihu Kde je zakopán pes

Co se odehrávalo v době mezi intervencí Varšavského paktu v srpnu 1968 a podzimem 1979, kdy byl Pavel Kohout i se svou manželkou Jelenou násilně odsunut do Rakouska? Skutečný příběh skupiny zakázaných spisovatelů, jejich okolí a přátel a dokonce zčásti také jejich protivníků nabývá na zajímavosti tím, že v nejnovějším vydání byla použita skutečná jména, protože už nehrozí pronásledování těchto osob, a na více než pěti stech stranách najdete i řadu dobových fotografií. Přečtěte si vyprávění, které je určeno uším drsnosrstého jezevčíka Edisona, který se nakonec stal bizarní obětí státního teroru.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kde je zakopán pes vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kde je zakopán pes
probíhá od 5. do 18. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 vzpomínkové knihy Kde je zakopán pes

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKde je zakopán pes
Memoáromán

Kohout, Pavel

Mladá fronta, 2016

Zasoutěžte si o autentické vzpomínky Pavla Kohouta - DISKUZE

Počet reakcí: 16
  1. Shakespeare napsal:

    Přeji do redakce hezké odpoledne a oznamuji, že dnes dopo-ledne mi byla knížka Pavla Kohouta – Kde je zakopán pes –
    doručena. Díky redakci a též nakladatelství.

  2. Leni07 napsal:

    Dobrý den, dneska jsem obdržela výhru „Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti“. Moc, moc děkuji :-)

  3. pablii napsal:

    Dobrý den,
    vyhrála jsem audioknihu Sova
    viz odkaz http://www.klubknihomolu.cz/souteze/soutez/?soutez=963
    Audiokniha ještě nepřišla.

    S pozdravem
    Pablii

    • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

      Dobrý den, výhry v soutěžích s nakladatelstvími patřícími do skupiny Albatros Media jsou nakladatelstvím odesílány vždy naráz počátkem měsíce následujícího po měsíci, v němž se soutěže konaly. Soutěž o audioknihy V lese visí anděl a Sova skončila z tohoto pohledu trochu nešťastně až 1. října. Mějte prosím proto strpení.

  4. Shakespeare napsal:

    Dobré ráno přeji. Mi rovněž knížka ještě nedorazila. Snad to bude již hezký knižní dárek k vánocům. Nespěchám, jen
    informuji. Hezký víkend všem. Shakespeare.

  5. UVita napsal:

    Dobrý večer, dnes jsem si vyzvedla na poště výhru – knihu Vdova, za kterou moc děkuji.

  6. humhejova napsal:

    Dobrý den
    vyhrála jsem knihu -útěk ze severní koreje-
    zatím kniha ještě nedorazila-
    Děkuji Humhejová

  7. Shakespeare napsal:

    Přeji hezký den a zároveň chci informovat redakci, že
    knížka Pavla Kohouta – Kde je zakopán pes – jako výhra mi
    dosud nebyla doručena. Soutěž končila o tuto knihu 18.8.2016.Děkuji za případnou zprávu. Shakespeare.

Napsat komentář