Pavel Kohout a jeho zakopaný pes

DSC_0064
Zástupci nakladatelství Mladá fronta přivítali ve čtvrteční podvečer v Paláci knih Neoluxor Pavla Kohouta při příležitosti křtu a autogramiády jeho již po sedmé vydaného románu Kde je zakopán pes. Pavel Kohout dorazil i se svou ženou Jelenou a dcerou Terezou.

Setkání se vzácnými hosty proběhlo velmi rychle, jelikož Pavel Kohout pospíchal do divadla. Přesto se našel čas pro všechny účinkující, aby knize popřáli jen to nejlepší.

Antonín Kočí, programový ředitel nakladatelství, popřál knize mnoho prodaných výtisků a autorovi především pevné zdraví. Následně se slova ujal kmotr knihy Ludvík Karl. Jménem svým i společnosti Preciosa vyjádřil radost nad tím, že se mohl spolupodílet na vydání takové krásné knihy a doufá, že se jí prodá více než 2500 výtisků, které jsou teď k prodeji připravené. Pavlovi Kohoutovi také popřál, aby ho ještě dlouho bavilo to, co má nejraději a i nadále dělal radost svým čtenářům. Autora následně vyzval k vlastnímu křtu knihy. Ten proběhl poměrně netradičně. Bublinky si schovali zúčastnění pro sebe a knihu pokřtili psími granulemi.

Zleva: Antonín Kočí, Radek Augustin, Pavel Kohout, Ludvík Karl a Pavel Růt

Zleva: Antonín Kočí, Radek Augustin, Pavel Kohout, Ludvík Karl a Pavel Růt

Radek Augustin, Pavel Kohout a Ludvík Karl

Radek Augustin, Pavel Kohout a Ludvík Karl

Sám autor byl velmi vděčný za to, že se křtu zúčastnili jeho hosté, zejména pak grafik Pavel Růt, kterého Pavel Kohout nazval klasikem české grafiky. Dle jeho slov se jako grafik překonal a vytvořil velmi povedenou a zajímavou obálku, která se dá rozložit jako skládačka. Ze známé knihy tak prý učinil nádherné a atraktivní vydání.

Knihu Pavel Kohout věnoval svému psovi, který byl násilně zabit při konfliktu s mocí. A tak vznikla kniha o jezevčíkovi, věnovaná jezevčíkovi. řeč přišla i na současného autorova psa Barbara, který byl příčinou toho, že si Pavel Kohout zlomil palec u pravé ruky.

DSC_0086

Radek Augustin, který zajišťoval sponzory, byl rád, že se podařilo knihu Kde je zakopán pes vydat – a to jako jako předčasný dárek Pavlu Kohoutovi k jeho blížícím se narozeninám. Pavel Kohout oslaví 20. července své osmdesáté osmé narozeniny. Při té příležitosti se chystá ještě jeden knižní dárek, a sice pohádka, která zatím vyšla jen v exilu. Poprvé se tak dostane do Čech a to rovnou do míst, kde se odehrává, na Sázavu. Autorovi rovněž popřál pevné zdraví a stejnou míru životního elánu a pracovního nasazení jako doposud. Připomněl, že Pavel Kohout píše pravidelně fejetony do časopisu Reportér, divadelní hry a pracuje na dalším románu.

Na závěr spisovatel všem velmi poděkoval a přichystal se na podepisování knih, které budou v budoucnu možná velmi vzácné, protože byly podepsány levou rukou.

DSC_0104

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKde je zakopán pes
Memoáromán

Kohout, Pavel

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář