Ochlaďte se se světovou krimi

glass (2)
Ať máte dovolenou před sebou nebo na ni už jen vzpomínáte, najděte si čas i na odpočinek s dobrou detektivkou. Jednomu napětí zvedne tep a rozpálí jej a druhého zase může začít mrazit v zádech. Jak to u čtení krimi příběhů máte právě vy?

Dříve aby ženskou hrdinku v roli vyšetřovatele v detektivních příbězích pohledal. Emancipace zasáhla už i do tohoto žánru a právě o jedné takové píše James Patterson v knize Čtrnáctý hřích.

Detektivka Lindsay Boxerová a její kamarádky se vzpamatovávají z událostí, které pro ně byly málem osudné. Lindsay je šťastná, že jsou v plném počtu. Ulice San Franciska však opět zachvátí hrůza. Město terorizuje gang převlečený za policisty, za sebou nechává řadu mrtvol. Lindsay musí rychle zjistit, zda vrazi nejsou skuteční policisté, dokonce i někteří z jejích známých.

Čtrnáctý hřích

Autor: James Patterson
Přeložil: Ondřej Duha

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-064-9
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Čtrnáctý hřích vydalo nakladatelství Alpress.

Podívejte se do San Francisca v následující ukázce.

Protože se jedná už o čtrnáctý případ Dámského vyšetřovacího klubu, oživte si, co se dělo v předchozím díle s názvem Osudná třináctka.

Z předchozích knih této série vybíráme: Devátý soud, Dvanácté zlo, Sedmé nebe, …

————————————————

Už devatenáctý příběh sestry Fidelmy přináší Peter Tremayne. Začtěte se do příběhu Pavoučí síť, ve kterém tentokrát sestra vyšetřuje brutální vraždu náčelníka klanu. Podaří se jí dopadnout skutečného vraha?

Píše se květen roku 668 a král Colgú vysílá svou sestru Fidelmu, vzdělanou advokátku a znalkyni starého irského práva, vyšetřit brutální vraždu náčelníka klanu ve vzdáleném Araglinu. Ačkoliv po příjezdu na místo činu Fidelma se svým pomocníkem, bratrem Eadulfem, zjišťuje, že případ je už zdánlivě vyřešený, neboť u zavražděného Ebera byl nalezen pachatel i se zbraní v ruce, brzy dochází k závěru, že rozuzlení nebude zdaleka tak prosté. Domnělý vrah je totiž opovrhovaný nalezenec a Fidelma rychle pochopí, že nebohý mladík je jen nastrčeným obětním beránkem místo skutečného pachatele. V následujících dnech dochází v Araglinu ještě k několika vraždám a Fidelma postupně odkrývá další a další motivy a podezřelé a nakonec i strašlivé tajemství rodiny zavražděného náčelníka Ebera. Ačkoliv Fidelmě samé jde nejednou o život, v závěru se jí podaří rozplést pavoučí síť nenávisti, lží a hrabivosti.

Pavoučí síť

Autor: Peter Tremayne
Přeložila: Alžběta Hesounová Slavíková

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7429-684-0
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Pavoučí síť vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Prolistujte si část knihy.

Řada příběhů, ve kterých účinkuje sestra Fidelma, je už opravdu velmi početná. Pojďte si připomenout některé předchozí díly: Holubice smrti, Kalich krve, Jezdec věstí smrt, Sedmá polnice, Symbol smrti a Vykoupení krví.

————————————————

Detektivní příběh Hněv Zygmunta Miloszewskiho se odehrává na severu Polska, kde jsou během silničních prací nalezeny lidské ostatky. Zdánlivě promlčený případ se ukáže být daleko složitější, než se původně mohlo zdát.

Závěrečný díl trilogie s prokurátorem Szackým.

Prokurátoři ani policisté nemají příliš v oblibě případy domácího násilí. Upřednostňují „opravdové“ zločiny, jako je vražda nebo krádež, kde je všechno od začátku jasné a jediným úkolem je zjistit, kdo čin spáchal. Nemají rádi, když u soudu stojí slovo proti slovu. Nemají rádi, když oběti své výpovědi ze dne na den odvolávají. Takovými případy opovrhují. A prokurátor Teodor Szacki se v tomto ohledu od svých kolegů nijak neliší.

Szacki žije už třetím rokem v Olštýně na severu Polska. Jednoho dne ho pošlou do bývalého protileteckého krytu, kde byla během silničních prací nalezena lidská kostra. Stejně jako všichni i on je přesvědčen, že se jedná o ostatky olštýnského Němce z dob války. Nenechá je však pohřbít a předá je místní lékařské fakultě ke studijním účelům. Tím považuje celou věc za ukončenou, ovšem netuší, že ve skutečnosti to je začátek nejsložitějšího případu v jeho kariéře. Případu, do kterého se zaplete natolik, že úplně ztratí profesní odstup a bude nucen dělat nevratná rozhodnutí.

Hněv

Autor: Zygmunt Miłoszewski
Přeložila: Tereza Pogodová

Počet stran: 405
Vazba: vázaná
Formát: 140×206 mm
ISBN: 978-80-7491-543-7
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Hněv vydalo nakladatelství Host.

Podívejte se, co bylo o knize napsáno.

Přečtěte si i předchozí díly trilogie Zapletení a Zrnko pravdy.

————————————————

Mladou dívku srazí v noci v obci auto. Nešťastná náhoda, nebo promyšlený čin? Rachel Abbotová rozplétá komplikovaný případ v knize Ohrožená. Ale kdo a proč je nakonec ohrožený?

Když mladou dívku srazí auto a ona zůstane ležet polomrtvá u silnice, malou obcí Little Melham to otřese. Jak to, že byla Abbie tak pozdě v noci venku, a jak to, že se po ní nikdo nesháněl? Ellie Saundersové by mohla pravda o této noci ohrozit manželství, a dokonce i bezpečnost jejích dětí. Musí svou rodinu chránit stůj co stůj, bez ohledu na následky! Šéfinspektor kriminálky Tom Douglas si myslel, že v Little Melhamu najde poklidné útočiště před každodenním pracovním vypětím. Jenže s tím, jak je postupně vtahován do pavučiny lží, mu všechny instinkty napovídají, že Abbie potkalo něco víc než jen tragická nehoda. Celou pravdu – co tu noc dělala Abbie venku a kdo onen vůz řídil – zná jediný člověk. Pro tuto osobu věstí nehoda pohromu a někdo bude muset zaplatit…

Ohrožená

Autorka: Rachel Abbottová
Přeložil: Milan Lžička

Počet stran: 336
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-4018-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Ohrožená vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Na hrůzný zážitek z cesty do Nepálu se snaží zapomenout hlavní hrdinka knihy Lež C. L. Taylorové. Vytvoří si novou identitu a pokouší se vést obyčejný život, ale brzy se objeví někdo, kdo ví, co se odehrálo, a má potřebu to důrazně připomenout.

Jane Hughesová je se svým životem naprosto spokojená. Bydlí v malé vesnici ve Walesu, má milujícího partnera a zajímavou práci ve zvířecím útulku. Taková idylka, řeklo by se. Věc má ale háček: celý její život je lež. Jane Hughesová ve skutečnosti neexistuje.

Před pěti lety se společně s přáteli vypravila na cestu do Nepálu. Od pobytu ve svobodomyslné komunitě vysoko v horách si každý z nich sliboval něco jiného, ale pro všechny to měl být důležitý životní milník. Vlastně se jím stal, ale v docela jiné podobě, než si představovali. Brzy po příjezdu začnou pozorovat znepokojivé věci a události gradují až k okamžiku, kdy začnou umírat lidé.

Jane se podařilo přežít. S novou identitou se snaží na děsivé události zapomenout, ale kdosi jí v tom chce zabránit. Ten člověk ji pronásleduje a děsí: zjevně ví, co se tenkrát v Nepálu stalo. A nenechává Jane na pochybách, že nepřestane, dokud nebude její život v troskách.

Lež

Autorka: C. L.  Taylor
Přeložila: Zuzana Pernicová

Počet stran: 392
Vazba: pevná
Formát: 133×212 mm
ISBN: 978-80-7498-128-9
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Lež vydalo nakladatelství Domino.

Zalistujte si knihou.

Nás oslovila tato ukázka z knihy.

————————————————

Peter May patří mezi plodné autory detektivních příběhů z různých prostředí. Tentokrát se předmětem jeho inspirace stala Čína a nakonec z toho vzešla celá knižní série. Sál mrti je jejím třetím pokračováním.

Margaret Campbellová a Li Jen ve třetím díle čínských thrillerů.

V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených a rozřezaných ženských těl. Li je na místo činu vyslán, protože objevené mrtvoly mohou souviset se starou nevyřešenou vraždou v Pekingu. Čeká ho pohled na hrůzný zločin, jaký v Číně dosud nemá obdoby.

Margaret mezitím musí čelit pochybnostem ohledně složitého vztahu s Lim. Když se po pohřbu svého otce vrátí ze Spojených států, zjistí, že jejich společný život, milostný i pracovní, může být nyní v ohrožení. Mej-Ling, zástupkyně velitele kriminálního oddělení v Šanghaji, s Lim úzce spolupracuje a podle všeho nechce zůstat pouze u toho. Jak může Margaret, „cizí ďábel“, soupeřit se ženou, která je Limu po všech stránkách blíž?

Když vyšetřovatelé při pitvách odhalí strašlivé okolnosti šanghajských vražd, s hrůzou si uvědomí, že mají co do činění s nelidským monstrem. Čím déle jsou chladnokrevnému zabijákovi na stopě, tím je jistější, že se budou muset postavit nejen jemu, ale i vlastním nočním můrám.

Sál smrti

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 399
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-684-7
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Sál smrti vydalo nakladatelství Host.

Přečtěte si naši recenzi knihy a podrobnější článek o této knize.

Předchozí díly této série vyšly pod názvy Pán ohně a Čtvrtá oběť.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtrnáctý hřích

Duha, Ondřeh – Patterson, James

Alpress, 2016

zobrazit info o knizePavoučí síť
Případ sestry Fidelmy (19. příběh)

Tremayne, Peter

Vyšehrad, 2016

zobrazit info o knizeHněv

Miłoszewski, Zygmunt

Host, 2016

zobrazit info o knizeOhrožená

Abbottová, Rachel

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeLež

Taylor, C. L.

Domino, 2016

zobrazit info o knizeSál smrti
Čínské thrillery III

May, Peter

Host, 2016

Napsat komentář