Zahrajte si o novelu plnou sžíravých otázek

Mrcha-perex
Je podle vás mravně výš prostitutka, která si nechává platit za své služby, nebo její zákazník? Že vás nikdy nenapadlo nad tím přemýšlet? Nová kniha Terezy Čihákové klade podobných otázek mnohem více, pojďte společně s ní hledat odpovědi.

Otazníky současnosti

Otazník v názvu druhé knihy Terezy Čihákové MRCHA ? nepředstavuje pouze samoúčelnou vyjadřovací rekvizitu. Již v autorčině prvotině CO MUŽI DALI A VZALI se otazník nabízel a čtenář v textu novely skutečně otázky nacházel. Nejpalčivější z nich, jaký postoj společnost zaujímá k matkám samoživitelkám, byť si za životní situaci nezřídka mohou samy, však autorka nastolila opatrně, spíš okrajově.

V nové knize však klade sžíravé otázky současnosti naplno, drsně a zcela bez skrupulí. Nakolik společenské klima ovlivňuje morálku, obecné mínění a jednotlivé lidské osudy? Je mravně výš prostitutka, která si nechá za služby platit, anebo ctihodní podnikatelé, činitelé či politici platící za informace prostitutce? A je kult peněz skutečně tak mocný, že ovládá a stává se metou většiny jedinců a takřka absolutním měřítkem úspěšnosti mnohých našich životů?

 

Mrcha ?

Autorka: Tereza Čiháková

Vydalo: nakladatelství BMSS-START
Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-86140-82-7

Přečtěte si více o knize Mrcha ?, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Tereza-CihakovaTereza Čiháková, narozená 12. 7. 1988 v Mělníku, patří k nejmladší generaci českých prozaiček. Po absolvování střední školy se zaměřením na cestovní ruch, navštěvovala Metropolitní univerzitu, obor mezinárodní vztahy a veřejná správa, kterou nedokončila.
Čtenáři s mimořádnou odezvou přijali její prvotinu CO MUŽI DALI A VZALI, která vyšla v roce 2014. Novela MRCHA? je autorčinou v pořadí druhou knihou.
(Zdroj informací a fotografie: přebal knihy Mrcha ?)

 

Vyhrajte knihu Mrcha ?

Už ve své první knize se Tereza Čiháková zabývala otázkami, které si mnoho z nás pokládá, ale nastolila je opatrně a okrajově. Oproti tomu nová novela vás překvapí svou přímočarostí, protože autorka si v ní nebere servítky. Napadlo vás někdy, nakolik společnost ovlivňuje morálku a osudy jednotlivců? Jestli je kult peněz skutečně tak mocný? Odpovědi na některé své otázky možná najdete při čtení.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Mrcha ? vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mrcha ?
probíhá od 3. do 9. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Mrcha ?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMrcha ?

Čiháková, Tereza

BMSS-START, 2016

Napsat komentář