Zahrajte si o román ze skutečného života

Co-muzi-dali-a-vzali-perex
Kniha mladé české autorky, napsaná na motivy skutečného příběhu, vypráví o tom, že ne každý pan Božský zůstane božským. Hlavní hrdince se totiž svět obrátí naruby, když musí zachránit život sobě a svému dítěti.

Příběh, který se stal

Novela na motivy skutečných událostí.

Svobodný fešák, bezdětný, bohatý a úspěšný gentleman – jako ten pověstný pan Božský… Idylický vztah s osudovým mužem se pro dívku z maloměsta postupně mění v boj o přežití vlastní i právě narozeného dítěte. Novela ze současnosti je strhujícím čtením o narušeném dospívání, o podvodech, násilí a kriminální činnosti jako nejčastějším způsobu zbohatnutí v Čechách, o peripetiích, radostech i strastech mladé ženy na trnité cestě k sebevědomí, o složitém hledání opravdových hodnot a cestě k poznání vyjádřeném v krédu: Mohou nám vzít ideály, naše sny i naději. Mohou nám vzít i kus života a radost z něj. Nikdy nám ale nemohou vzít, co jim nedovolíme, aby nám vzali…

Novela se rozhodně nepřiřadí k feministickým agitkám. Naopak, hlavní hrdinka ctí tradiční roli ženy, manželky a matky i v dnešní společnosti, v rodině, ve vztazích, a je odhodlána pro ni také nemálo obětovat. Často ale není připravena na poznání, že její oběť nemusí stačit.

 

Co muži dali a vzali

Autorka: Tereza Čiháková

Vydalo: nakladatelství BMSS-START
Počet stran: 240
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-86140-78-0

Přečtěte si více o knize Co muži dali a vzali, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz. Prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Ve čtrnácti jsem učinila první zkušenost s opačným pohlavím. Ani spolužák, ani kamarád, jak tomu obyčejně bývá, ale třiatřicetiletý muž. Znásilnil mě. Nic, nad čím bych omdlévala blahem při zápisu do puberťáckého deníčku. Paradoxní je, že to pro mě zároveň nebyl nijak traumatizující zážitek, jak by se, vzhledem k okolnostem, dalo předpokládat.
Vlastně si toho moc nepamatuji. Semlelo se to na mejdanu u jednoho vrstevníka, který chodil na jinou školu. Pozval mě s tím, že se tam sejde pár kluků a holek. Přijala jsem ráda a doufala, že konečně poznám nějaké fajn přátele. Z mejdanu si vybavuji snad jen to, že se tam asi hodinu po mém příchodu zjevil poněkud starší mužský, začal mě napájet alkoholem a brzy mi nepřipadal starý a rozhodně už nevyhlížel zle. Fakt vypadal dost dobře. Moje zkušenost s alkoholem do toho dne představovala jen akt organizovaného přípitku s rodiči při rodinných oslavách a jedno malé pivo, vypité natajňačku se starší sestřenicí na ségřině svatbě. No a jiné zkušenosti? Vynecháme-li prázdninový dotek ruky v přítmí kina a uspěchanou pusu na rozloučenou před domem, není vlastně co zmínit. (str.9–10)

 

O autorce

Tereza Čiháková se narodila v Mělníku roku 1988. Patří tedy k nejmladší generaci českých prozaiček.
Po absolvování střední školy se zaměřením na cestovní ruch, navštěvovala Metropolitní univerzitu obor mezinárodní vztahy a veřejná správa.
Svou první knihu Co muži dali a vzali psala čtyři roky. V současné době pracuje na druhé knize.
(Zdroj informací a fotografie: oficiální web autorky)

 

Vyhrajte knihu Co muži dali a vzali

Život Emy Valo nebyl nikdy žádné peříčko, protože se od dětství se potýkala s mnoha nepříjemnými zážitky a problémy. Když potkává muže, který je přímo ztělesněním jejích snů, myslí si, že se její osud obrátil k lepšímu. Bohužel však zjistí, že její vztah s panem Božským se začíná nebezpečně rychle měnit v boj o přežití, a bohužel ne jen ten její. Podaří se hlavní hrdince uniknout ze spárů tyrana?

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám navíc právě nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Co muži dali a vzali vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Co muži dali a vzali
probíhá od 10. listopadu do 23. listopadu 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Co muži dali a vzali

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo muži dali a vzali

Čiháková, Tereza

BMSS-START, 2014

Zahrajte si o román ze skutečného života - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Korina napsal:

    tuto knihu jsem dostala na vánoce a už ji mám přečtenou. Je to psáno velmi čtivě, některé pasáže jsou velmi zajímavě popisovány , ale postrádá momenty pokory a úcty k životu a kvality člověka , tady se jedná o muže kterým tato doba dovolila z nich udělat zbohatlíky a kvalita života , jeho princip jim je hodně vzdálená.Trochu mi tato začínající spisovatelka připomíná Slovenku Hanu Lasicovou i když její díla jsou takový košatější,něco se čtenář doví , no myslím ale že má Tereza dobře našlápnuto se týká psaní Držím palce- Korina

Napsat komentář