Zahrajte si o třetí díl ze série s Jasonem Bournem

bourneovo-ultimatum-paperback-perex
Dva muži, kteří dostali pozvánku na slavnost, se během ní stali svědky vraždy. Pozval je Jason Bourne, ale oba ví, že on vrahem nebyl. Kdo tedy zabíjel a pokouší se vinu svalit na Bournea, čímž ho vyzývá k závěrečnému zúčtování?

Vražda během slavnosti

Během slavnosti v malém městečku, kam byli pozváni záhadným telegramem, se dva muži stávají svědky brutální vraždy. Telegram byl podepsán jménem Jason Bourne, a protože oba muži znají pravou Bourneovu totožnost, uvědomí si, že vraždil jeho zapřisáhlý nepřítel Carlos zvaný Šakal. Je zřejmé, že nejhledanější terorista světa vyzývá svého soka k závěrečnému zúčtování.

Univerzitní profesor David Webb musí znovu udělat to, co už nikdy udělat nechtěl – převtělit se do nenáviděné postavy zabijáka a stát se Bournem. Hodlá se infiltrovat do ekonomicky a politicky všemocné organizace zvané Medusa a stát se vnadidlem, které přiláká Šakala do smrtelné pasti. Z nastražené léčky ovšem může vyváznout živý pouze jeden z nich…

 

Bourneovo ultimátum

Autor: Robert Ludlum

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Dalibor Míček
Počet stran: 680
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7498-148-7

Přečtěte si více o knize Bourneovo ultimátum, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

V sérii knih s Jasonem Bournem vyšly i tituly Bourneova mocBourneův imperativ, Bourneova pomstaBourneovo dilema Bourneův mýtus Bourneova totožnost. (Po kliknutí na odkazy se můžete začíst do článků, recenzí i ukázek z těchto knih.)

 

Ukázka z knihy

„Zavolej mu domů! Řekni Davidovi, ať sbalí Marii s dětmi a okamžitě vypadne.“
„Cože?“
„Někdo nás našel, doktore! A ten někdo hledá Jasona Bournea. Hledá ho už celé roky a nevzdá se, dokud ho nedostane na mušku… Ty ses staral o Davidovu nemocnou hlavu a já jsem musel zatahat za všechny prohnilé nitky ve Washingtonu, abych jeho a Marii dostal živé z Hongkongu… Někdo porušil pravidla a protivník nás objevil. Nás dva, Mo, tebe a mě! Jsme jediní oficiálně uvedení lidé, kteří mají spojení s Jasonem Bournem, adresa a povolání neznámé.“
„Uvědomuješ si, co říkáš, Alexi?“
„To si sakra piš, že si to uvědomuju… Je to Carlos. Carlos Šakal! Dělej, doktore! Spoj se se svým bývalým pacientem a řekni mu, ať zmizí!“
„A jak to má udělat?“
„Hele, já nemám moc přátel a žádného, komu bych mohl natolik důvěřovat, ale ty ano. Dej mu jméno nějakého svého kolegy, kterému mohou pacienti volat i uprostřed noci, jako jsem kdysi volal já tobě. Řekni Davidovi, ať se mu ozve, až bude v bezpečí. A dej mu kód.“
„Jaký kód?“ (str. 14)

 

O autorovi

Robert-LudlumRobert Ludlum (1927–2001) uměl vydělávat odnepaměti. Pouhá tři slova („Plunge účinkuje rychle“) zaplatila jednomu z jeho potomků celá vysokoškolská studia. To bylo v době, kdy se věnoval herectví a ta tři slova pronesl v reklamě na prostředek proti ucpaným odpadům. Hrával na Broadwayi, objevil se ve dvou stovkách televizních filmů. Na počátku sedmdesátých let změnil profesi a začal se věnovat psaní. Snad za to mohli spolubydlící z koleje, z nichž tři se po studiích začali věnovat špionáži, snad četní přátelé, pracující v CIA a v MI6: Ludlum začal psát špionážní romány. Když studená válka pominula, Ludlum se věnoval ve svých knihách nebezpečí terorismu a hrozbě stínových uskupení stojících nad vládami a fakticky řídícími svět. Ke dvaceti sedmi románům, které stačil napsat za svůj autorský život, přibylo po jeho smrti dalších třináct titulů psaných jinými autory pod Ludlumovým trademarkem. I když jsou některé z Ludlumových knih na trhu už přes čtyřicet let, vychází stále nová vydání a na základě knižních předloh se slavnou postavu Jasona Bournea vznikla také filmová série.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Bourneovo ultimátum

Univerzitní profesor David Webb chtěl žít poklidný a normální život, ale poté, co se na něj jeho úhlavní nepřítel Carlos přezdívaný Šakal pokusí hodit vraždu, je mu jasné, že se bude muset ještě jednou převtělit do nenáviděné postavy zabijáka Jasona Bournea. Z boje proti nejhledanějšímu teroristovi světa ale vyvázne živý pouze jeden z nich. Zda to bude právě Bourne, se dozvíte na stránkách třetího dílu ze slavné série Roberta Ludluma, který nyní vychází v brožovaném vydání.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Bourneovo ultimátum vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Bourneovo ultimátum
probíhá od 29. července do 11. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Bourneovo ultimátum

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBourneovo ultimátum

Ludlum, Robert

Domino, 2016

Zahrajte si o třetí díl ze série s Jasonem Bournem - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. olly napsal:

    Dobrý den,

    v pořádku jsem obdržela knihu Merde po evropsku. Děkuji.

  2. 135evik napsal:

    Dobrý den, dnes mi přišla tato kniha, vyhraná v soutěži. Moc děkuji! :-)

Napsat komentář