Procvičujte čtení i o prázdninách!

leto
Prázdniny jsou už v plném proudu a vy byste rádi, aby si vaši malí čtenáři mezi koupališti a hraním venku našli čas i na nějakou pěknou knížku? Pak se nechte inspirovat třeba dnešními tipy!

Hlavní hrdina dnešní první knihy, chlapec Hugo, má skutečně neuvěřitelné přátele, a to zvířátka ze zoo, kde jeho tatínek dělá ředitele. Kniha V zoo není žádná nuda obsahuje milé příhody Huga a zvířátek, které jsou krátké a jejich jazyk je přizpůsoben začínajícím čtenářům.

V zoo není žádná nuda

Autorka: Eva Horáková
Ilustrace: Michaela Bergmannová


Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1039-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knížka prvního čtení pro děti je zároveň příběhem na pokračování i krátkými pohádkami. Jedná se o příběh chlapce Huga, jehož tatínek je ředitelem zoologické zahrady. Hugo ve volném čase chodí na návštěvu k jednotlivým zvířatům a ta mu vypravují zajímavé a veselé příhody ze svého života a ze života svých zvířecích příbuzných. Všechny zvířecí příběhy jsou propojeny s životem chlapce a jejich rodičů. Pohádky jsou přiměřeně krátké, aby při čtení na pokračování bylo možné přečíst vždy celý příběh, případně aby děti stihly přečíst příběh během vyučovací hodiny nebo za domácí úkol. Stylisticky jsou jednoduché a jazyk je slovně i výběrem kratších vět přizpůsoben prvnímu čtení. 

zooneninuda

Knihu V zoo není žádná nuda vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

vzooneninuda   vzooneninudaukazka

————————————————

Pokud máte doma čtenáře kolem osmi let, zkuste mu pořídit první díl série o  Angusovi, zcela obyčejném chlapci, kterému se v pokoji zabydlel pan Flat, první z mnoha příšerek, kterých je kniha plná a které Angusovi zamotají život a připraví řadu dobrodružství!

Už je tady pan Flat!

Autor: Jaume Copons
Přeložila: Olga Čtvrtníčková
Ilustrace: Liliana Fortunyová


Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 150×214 mm
ISBN: 978-80-7491-605-2
Doporučená cena: 249 Kč

První díl bláznivě ztřeštěné série o příšerkách a o klukovi, kterému noví kamarádi převrátili život naruby. 
Nazdárek! Já jsem Agus Pianola. Tys to netušil, ale my dva jsme se jednou museli poznat! Ještě nedávno jsem byl celkem normální kluk: chodil jsem do školy, ztrácel slohovky, hltal pizzy… Ale pak jsem poznal pana Flata a všechno se změnilo. Ty vlastně ještě nevíš, kdo je pan Flat, co? Prozradím ti jenom, že je to příšerka a že od té doby, co se zabydlel v mém pokoji, je svět nejen zábavnější, ale i lepší. Rozhodně lepší, i když teda pořádná jízda! O mně a o dalších příšerkách (jo, bude jich víc!) si přečti sám. A jestli se bojíš čtení jako já, mám pro tebe dobrou zprávu. Tahle knížka je plná obrázků a komiksových bublin. To by šlo, ne?
Pro čtenáře od osmi let.

Knihu Už je tady pan Flat! vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

panflat   panflatukazka

Ukázku z knihy najdete také na stránkách nakladatelství!

Podívejte se také na článek o knize na našem webu!

————————————————

Psího hrdinu Bruna a jeho příhody z města, venkova či z cirkusu zná a má rád snad každý malý čtenář, ale tentokrát můžou právě díky čtenářům Brunova dobrodružství ožít! Stačí si pořídit Brunovy „malovánky“ a důvěrně známé příběhy doprovodit barvami!

Bruno – malovánky

Autor: Alex Smith
Přeložila: Jana Hejná

Počet stran: 128
Vazba:
Formát: 130×180 mm
ISBN: 978-80-204-3955-0
Doporučená cena: 179 Kč

Bruno tráví hrozně rád čas poznáváním světa – třeba ve městě, na horách, v cirkuse nebo u moře. A právě díky tvým malůvkám teď jeho dobrodružství parádně ožijí! Stačí si vzít do ruky obyčejnou tužku, barevné pastelky, popustit uzdu představivosti a spolu s neobyčejným pejskem Brunem zažiješ obrovitánskou kopu zábavy. A samozřejmě u toho nebude chybět ani Brunův nejlepší kamarád, pan Žmolkofuska!

Knihu Bruno – malovánky vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy:

bruno  brunomalovanky

Další knihy o Brunovi:

      

————————————————

Už je to poměrně dávno, co na stránkách knih ožil díky peru Václava Čtvrtka kominíček Valenta, který nosí lidem štěstí – kominík z pražských Vysočan má skutečné dobré srdce a pomáhá každému, kdo tu pomoc jen trochu potřebuje. A právě nyní vychází tato milá kominíkova dobrodružství v novém vydání jako připomínka 105. výročí narozenin oblíbeného dětského autora.

Pohádkové příhody kominíka Valenty

Autor: Václav Čtvrtek
Ilustrace: Drahomír Trsťan

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-247-5792-6
Doporučená cena: 199 Kč

Dobrácký kominíček, kterého před více než půlstoletím vytvořil Václav Čtvrtek pro svou půvabnou pohádkovou prózu, by málem upadl v zapomnění. Nenechte si ujít nové, jedinečně ilustrované vydání pohádkového vyprávění o kominíkovi, který kudy chodí, tudy nosí štěstí.
Kniha vychází u příležitosti autorova 105. výročí narození a 40. výročí úmrtí.
Kominík Valenta bydlí v pražských Vysočanech, ale na starost má komíny po celé Praze. Ke svému řemeslu se staví zodpovědně a stejně tak ho nenechá v klidu ani smůla nebo neštěstí, které vidí kolem sebe. Zkrátka komu může, tomu Valenta pomůže – nemocné vlaštovičce, osamělému pejskovi i holčičce Kordulce, těm všem přinese do života kominické štěstí. A nemyslete si, že s Valentou zůstanete jenom pod pražskými komíny, s hodným kominíčkem se dostanete až do Afriky.

kominicekobrazek

Knihu Pohádkové příhody kominíka Valenty vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy:

kominik   kominicek

Ukázku najdete také na webu nakladatelství!

Pročtěte si také ukázku na našich stránkách!


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV ZOO není žádná nuda

Horáková, Eva

Portál, 2016

zobrazit info o knizeUž je tady pan Flat!
Agus a příšerky

Copons, Jaume

Host, 2016

zobrazit info o knizeBruno – malovánky

Smith, Alex T.

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizePohádkové příhody kominíka Valenty

Čtvrtek, Václav

Grada, 2016

Napsat komentář