Vyhrajte nápady na kreativní prázdninovou zábavu

Zoner-Press-dle-vyberu-kreativni-perex
Rádi tvoříte, malujete a neustále hledáte novou kreativní zábavu? Jestli přemýšlíte, čím zabavit sebe nebo děti o prázdninách, máme pro vás několik tipů, které vám poslouží jako inspirace. Vyberte si a vyzkoušejte to, co láká právě vás.

Korálkové náramky

koralkove-naramky-ukazkaUšijte si svůj originální náramek.

Tak droboučké, že vzbuzují nadšení i respekt, v tolika různých barvách a odstínech, až se z toho člověku zatočí hlava, třpytivé, průhledné i matné, malé poklady, takové jsou korálky, které pomocí stehu peyote můžete proměnit prakticky v jakýkoliv vzor, jakýkoliv obrázek, jaký vás jen napadne.

Dana Kovaľová vás provede všemi úskalími šití náramků z korálků, od základního stehu a jednoduchých vzorů až po detailní portréty, od kostiček a srdíček až po Dr. House nebo manga postavy. K náramkům si můžete ušít i stylové náušničky. Autorka vám také poradí, jak jednoduše vyřešit „krizové“ situace, kdy například zapomenete navléct jeden korálek, nebo se vám zauzluje nit. Protože, jak to tak bývá: „Pokud máte poslední zbytek nitě, dokáže na sobě zavázat neuvěřitelně komplikované uzly.“

Korálkování je radost, která nikdy nevyjde z módy.

Autorka: Dana Kovaľová

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-7413-333-6

Přečtěte si více o knize Korálkové náramky a prohlédněte si také ukázku.

 

Naučte se kreslit – Manga postavy

naucte-se-kreslit-manga-postavy-ukazkaI ty můžeš být šikovným kreslířem mangy – s touto praktickou příručkou to zvládne každý!

Nakreslete si vlastní manga postavu! S tímto skicákem, který vám pomůže překonat počáteční neúspěchy, to zvládnete jako profík. Pokud máte rádi japonský komiks a toužíte po tom, naučit se kreslit a vytvářet své vlastní manga postavičky, kniha Chrise Harta Naučte se kreslit – Manga postavy (The Manga Artist’s Workbook) vám nesmí chybět.

Stačí vám jen obyčejná tužka, vše ostatní už najdete v knize. Kreslicí papíry s předtištěnými obrysy, průhledné papíry na obkreslování a cvičné čtverečkované papíry. V této cvičebnici samozřejmě naleznete i velké množství rad a příkladů, různých chytáků, fíglů, díky kterým hravě zvládnete zachytit správné proporce postavy a mnoho dalšího. Kniha je rozdělena do několika částí, nejprve se naučíte kreslit dílčí části, jako je hlava, ruce, vlasy a samozřejmě nezaměnitelné manga oči. Postupně zjistíte, jak zachytit celou figuru, jednotlivé pózy a postoje, oblečení a nakonec vás čeká kompletní tvorba vlastní postavičky v akčním pohybu. Popadněte tužku a hurá do toho!

Autor: Christopher Hart

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Počet stran: 130
Vazba: kroužková vazba
Vydáno: 5/2012
ISBN: 978-80-7413-187-5

Přečtěte si o knize Naučte se kreslit – Manga postavy více a nezapomeňte ani na ukázku.

 

Kreativní kočky

Kreativni-kocky-ukazkaVíce jak třicet okouzlujících ilustrací koček provedených v různém stylu a designu.

Všechny milovníky koček a vybarvování zaručeně nadchnou originální ilustrace koček vyzdobené vším, co si jen kdo dokáže představit: od kašmírových a květinových vzorů až po notové značky a steampunkové ozdoby; nápaditě provedené, aby vás vybarvování nikdy nepřestalo bavit. Propracovaný design kreseb nabízí nekonečné možnosti v experimentování s barvami a technikami. K dokonalosti obrázků přispívají detaily v pozadí a ozdobné bordury.

Stylové obrázky doplňují kočičí citáty, které vypovídají o životě koček a s kočkami. Listy jsou navíc perforované, takže je můžete jednoduše vytrhnout. Živou kočku nemůže mít doma každý, tyhle kočičky od umělkyně Marjorie Sarnat ale ano. Udělají radost vám a nesmírně potěší vaše blízké. Vyberte si obrázek, vybarvěte, vytrhněte a darujte někomu i s citátem. Tím povíte vše, jednoduše, po kočičím.

Autorka: Marjorie Sarnat

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Vydáno: 12/2015
ISBN: 978-80-7413-329-9

Přečtěte si více o knize Kreativní kočky a prohlédněte si také ukázku.

 

Všechny knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Zoner Press.

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Korálky jsou zábavou, díky které si můžete vytvořit množství stylových doplňků. Pokud se naučíte základní steh peyot, zvládnete vytvořit jakýkoliv vzor. Nevěříte? Kniha Dany Kovaľové vám to hravě dokáže a poradí se vším od úplných základů. Jestliže upřednostňujete spíše kreslení a nadevše milujete manga komiksy a jejich typické postavy, bude se vám zamlouvat spíše druhý z titulů, se kterým se díky množství rad a tipů naučíte, jak zvládnout japonský komiks jako profík. Zatím jsme se pořád netrefili? V tom případě sáhněte po antistresových omalovánkách s motivy koček, které jsou navíc doplněny mnoha citáty o těchto domácích mazlíčcích. Vezměte do ruky pastelky, sedněte si na deku a ponořte se do světa barev právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si zvolí libovolný z titulů Korálkové náramky, Naučte se kreslit – Manga postavy a Kreativní kočky. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy z nakladatelství Zoner Press
probíhá od 8. do 21. července 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 kreativní knihy dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKorálkové náramky

Kovaľová, Dana

Zoner Press, 2016

zobrazit info o knizeNaučte se kreslit - Manga postavy
Postupy a předlohy pro kreslení oblíbených manga postav

Hart, Christopher

Zoner Press, 2012

zobrazit info o knizeKreativní kočky
Vybarvujte, relaxujte a potěšte dárkem

Sarnat, Marjorie

Zoner Press, 2015

Vyhrajte nápady na kreativní prázdninovou zábavu - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. jajik napsal:

    Děkuji,
    vyhraná kniha „Kreatívní kočky“,už je doma.
    Ještě jednou děkuji.Jan

Napsat komentář