Průvodce po Albánii

Gillian Gloyerova_Albanie
Plánujete cestu do Albánie, země s bohatým historickým i kulturním dědictvím? Pak si s sebou rozhodně přibalte užitečného turistického průvodce z nakladatelství Jota. Je plný map, obrázků a potřebných informací o ubytování či stravování.

Albánie – země, která spadá mezi ty postižené dlouholetým komunistickým režimem – nám právě v tomto ohledu může být velice blízká. Ještě dlouho nebude možné ji srovnávat s turistickými cíli, jako je Itálie, Egypt nebo Kypr, luxusních hotelů na pobřeží je zatím pramálo, ač pomalu, v rámci možností, vznikají. Albánské historické a kulturní dědictví je ovšem tak bohaté, že dokáže zlákat spoustu turistů, které nebaví pasivně polehávat u moře a zaplatit si služby všeho druhu, aniž by jakkoli projevili vlastní iniciativu. Samozřejmě i v Albánii dnes už existuje spousta turistických asociací a průvodců, jejichž služby mohou cestovatelé využít. Předností této země je ovšem to, že jsou v ní místa dosud nepostižená infrastrukturou. To znamená, že mnohé hrady, vesnice a opevněná městečka nenavštívíte jinak než terénním vozem, pěšky anebo v rámci cyklovýletu. S občasnými výpadky elektrického proudu a bez signálu. V tom ale spočívá kouzlo Albánie. Pokud se k těmto úžasným památkám vydáte, můžete si být jisti, že vám zůstanou v paměti.

Průvodce přináší podrobné informace o ubytování, stravování a turistických informačních centrech, které jsou při cestování na vlastní pěst velice důležité. A samozřejmě v něm najdete řadu podrobných map. Takže se s ním v zemi neomezených možností rozhodně neztratíte.

 

Albánie

Autorka: Gillian Gloyerová
Přeložil: Robi Mahel

Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-7462-964-8
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Albánie vydalo nakladatelství Jota v edici Turistické průvodce.

 

Ukázka z knihy

Náš průvodce je založen na předpokladu, že většina cestovatelů zamíří na kratší pobyt do Albánie z některé ze sousedních zemí, spíše než že si Albánii vybere jako cílovou destinaci prázdninového pobytu. Každým rokem tak například tisíce výletníků podnikají jednodenní výpravu z ostrova Korfu k pozoruhodnému archeologickému komplexu v Butrintu. Průvodce je sestaven tak, aby zlákal některé z těchto turistů k návštěvě Gjirokastëru nebo Albánské riviéry a Butrintu, přivedl turisty trávící svou dovolenou v Ochridu nebo v severním Řecku přes hranici, aby strávili den nebo dva v Pogradecu nebo v Korçë, ukázal možnost víkendových pobytů pro krajany pracující v Kosovu nebo v Černé Hoře nebo nabídl změnu turistům již unaveným pobytem v Itálii. Může také přesvědčit alespoň některé z mnoha lidí mířících do Albánie z pracovních důvodů, aby si pobyt v zemi prodloužili a prohlídli si i něco jiného než jen letiště, hotel a kancelář. (str. 9)

Gillian Gloyerova_Albanie_ukazka

Vstupní brána do hradu Rozafa, který se vypíná nad městem Skadar.

Přečtěte si celou ukázku.

 

Gillian Gloyerová

Gillian Gloyerová vyrůstala v Glasgow a Oxfordu. Procestovala Albánii, Španělsko, Chile, Belgii a Bosnu, kde pracovala jako novinářka, učitelka angličtiny, asistentka v parlamentu a volební expert. V Albánii řídila dlouhodobý vzdělávací program pro politiky z dvanácti různých politických stran. Mezi roky 1998 a 2002 žila v Tiraně a cestovala napříč zemí, a to jak za prací, tak za zábavou.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Doporučujeme

Prohlédněte si další z turistických průvodců nakladatelství Jota. Některé zajímavé tipy můžete nalézt v našich článcích, např. průvodce Černou Horou, Německem nebo městem Řím.


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi jedno z největších nakladatelství v České republice.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAlbánie

Gloyerová, Gillian

Jota, 2016

Napsat komentář