Pojďte se toulat po Černé Hoře s průvodcem z nakladatelství Jota

Cerna Hora_nahled
Pokud se chystáte na dovolenou a máte v plánu cestovat po Černé Hoře, pak si určitě nezapomeňte pořídit jedinečného průvodce z původní britské řady Bradt. Bezpečně vás provede a odhalí vám ta nejkrásnější zákoutí Černé Hory.

Divoká krása černohorské krajiny již není pro svět žádným tajemstvím. Země, která pronikla na turistické mapy poměrně nedávno, si brzy získala množství obdivovatelů díky azurovému pobřeží Jadranu a hornatému vnitrozemí, jež nabízí dobré podmínky k letní turistice i zimnímu lyžování. Přidejte navíc ještě nezkrotnou povahu místních obyvatel a jejich lahodná jídla a získáte skvělou destinaci, jíž málokterý cestovatel odolá.

S novým aktualizovaným vydáním přichází na trh komplexně řešený průvodce po Černé Hoře, s nímž poznáte nejenom starověké památky a skrytá zákoutí středověkých měst, k nimž patří Herceg Novi či Kotor, ale objevíte i nejkrásnější černohorské pláže a v národním parku Biogradska Gora spatříte kromě jiných také orly a ibisy. Stačí jen otevřít knihu a vyrazit!

 

Černá Hora

Autoři: Annalisa Rellieová, Rudolf Abraham
Přeložil:  Jan Sládek

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-7462-938-9
Doporučená cena: 498 Kč

 

Knihu Černá Hora vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Cerna Hora_Mapa_uk1

 

CernaHora_uk2Úchvatná boka Kotorská, nejvelkolepější z černohorských tmavomodrých zálivů, je vyhlášená nádherným okolím a řadou historických a kulturních památek, ke kterým patří mimo jiné i starobylé město Kotor zapsané na seznamu UNESCO.

 

 

 

CernaHora_uk3Ulcinj. Ve starém městě najdou návštěvníci muzeum s archeologickými nálezy, ke kterému patří také kostel – mešita.

 

Pročtěte si celou ukázku z knihy.

 

O autorech

Po dětství stráveném v klášterní škole na pobřeží studovala Annalisa Rellieová na londýnské Guildhall School of Music and Drama, ale osud z ní nejspíš nechtěl mít herečku, takže se po brzkém sňatku vydala se svým manželem diplomatem na cesty, na kterých strávila dlouhých a šťastných dvacet pět let. Po návratu do Londýna se dala na novinářskou dráhu a přispívala jako nezávislá novinářka do řady časopisů o cestování a jídle. Pro Černou Horu zahořela během pracovní cesty v roce 2000 a její láska během neúnavné práce na čtyřech vydáních prvního anglického průvodce věnovaného výhradně Černé Hoře postupně sílila. Annalisa zemřela začátkem roku 2014.

Rudolf Abraham (www.rudolfabraham.co.uk) je ceněný autor cestopisů a fotograf se zaměřením na Chorvatsko a východní Evropu. Je autorem několika knih včetně prvních anglických turistických průvodců Chorvatskem a Černou Horou, podílel se na Bradtově průvodci Istrií a aktualizoval průvodce Chorvatskem a Transylvánií. Publikuje v řadě médií, jeho články a příspěvky uveřejnily mimo jiné BBC News, BBC Countryfile, Canvas, CNN Traveller, Discover Britain, France, Hidden Europe, National Geographic Traveller, OE, Wanderlust a Vanity Fair. Od konce devadesátých let, kdy dva roky žil a pracoval v sousedním Chorvatsku, často navštěvuje jihovýchodní Evropu.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikuje tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČerná Hora

Rellieová, Annalisa – Abraham, Rudolf

Jota, 2016

Napsat komentář