Jihoafrický thriller, vaše noční můra

Roger Smith_Prasne viry
Je čtivý, přesvědčivý a pořádně drsný! Kriminální thriller Prašné víry Rogera Smithe vás pohltí a nepustí. Vydejte se s ním do Afriky a odhalte velké spiknutí!

„Aby pomstil to, co miluje, stává se tím, co nenávidí.“

Novinář Robert Dell je na útěku před obviněním z vraždy vlastní rodiny a jeho jediným spojencem je jeho nejstarší nepřítel: vlastní otec. Když se Bobby Goodbread, bývalý zabiják CIA, v posledním pokusu o spásu připojí k synovi, který na krvavém tažení po celé zemi pronásleduje skutečného vraha, společně odhalují spiknutí, které sahá do nejvyšších politických kruhů. Děj románu se odehrává na pozadí chaosu postapartheidní Jižní Afriky, kde z minulosti vystupují přízraky dávných kmenových pověr.

 

Prašné víry

Autor: Roger Smith
Přeložil: Ivan Němeček

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 134×210 mm
ISBN: 978-80-87697-41-2
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Prašné víry vydalo nakladatelství Panteon.

 

Ukázka z knihy

Rosie Dellová se rozhodla to ukončit. Tentokrát nadobro. Šla zadem, jako vždycky. Vešla do jeho přízemního bytu z Cliftonovy pláže. Slunce nad Atlantikem vyhasínalo jako cigareta v odpadní stružce. Odemkla roletové ocelové dveře a podívala se na svůj rozmlžený odraz – hnědá pleť a změť černých kudrnatých vlasů. Za roletou byly skleněné dveře do ložnice. Takhle si žili v Kapském Městě, tihle bohatí běloši. Za mřížemi.
Čekal na ni. Ležel na posteli v kalhotách od obleku a italských botách, límeček hedvábné košile rozepnutý. Jeho obličej byl v přítmí nevýrazný. Rosie hodila jeho klíče na postel vedle něj.
„Já už nemůžu, Bakere,“ řekla. Když byli sami, byl vždycky Baker. Nikdy Ben.
Nic neřekl, vstal a došel k ní. Svým velkým tělem ji přitiskl na zeď a polibkem jí odsál slova protestů. Rukama jí zdvihl sukni nad pas a stáhl jí kalhotky. Svlékl si košili a přitiskl se k ní rozpáleným tělem. Vzpomněla si na krávy z Kobe vykrmované pivem.
Když skončili, byl už večer. Rosie se posadila na posteli, stále ještě oblečená. Baker stál nad ní, temná silueta ve světle z chodby. Slyšela zapínání zipu.
„Vem si ty klíče,“ řekl. Nahmátla chladný kov. „Dej si je do kapsy.“
Poslechla ho. O klíče cinkl její snubní prsten. Zdálo se jí, že ve tmě zahlédla záblesk jeho úsměvu. Sledovala, jak jde chodbou do osvětleného obývacího pokoje, do půl těla, bledá kůže na zádech s rudými škrábanci od jejích nehtů. (str. 7)

 

Řekli o knize

„Drsnější než všichni Seveřani dohromady.“

Knut Rassmussen

„Přesvědčivá, vysokooktanová kniha, kterou přečtete šmahem a okamžitě palčivě zatoužíte po další takové.“

Craig Russell

„Na prvním místě mého seznamu nejlepších krimithrillerů všech dob… Naprosto úžasné!“

Dave Zeltserman

 

Roger Smith

roger-smith-serpents-tail-260x392Roger Smith je novým hlasem Jižní Afriky. Filmový scenárista Smith kombinuje extrémní násilí s příběhy s politickým pozadím. Natáčí se několik filmů; na filmu podle jeho první knihy Wake Up Dead se podílel Samuel L. Jackson.

Informace o autorovi byly čerpányze stránek nakladatelství Panteon.


Nakladatelství Panteon se zaměřuje na vydávání úspěšných titulů současné zahraniční beletrie. Hned první počin Panteonu – román švédského spisovatele Jonase Jonassona Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, se stal v Česku záhy bestsellerem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrašné víry

Smith, Roger

Panteon, 2015

Napsat komentář