Relaxační víkend s kreslením a vybarvováním

pastelky
Jarní příroda doslova nutí k pobytu na čerstvém vzduchu a v mnohých z nás vzbuzuje dokonce umělecké sklony. Zkuste spojit vycházku s uměním a zachytit přírodu na papír. Pokud si rovnou na kreslení netroufáte, zkuste vybarvování šablon z relaxačních omalovánek.

Mariana Divá vytvořila publikaci s výtvarným návodem pro všechny generace. Svoje si zde najdou nejen děti, ale i dospělí, kteří zde načerpají nové náměty pro svoji tvorbu. Otevřete knihu Nakresli… a přesvědčte se sami.

Knížka je určená jak dětem, rozvíjí jejich fantazii, ale i schopnost nakreslit něco konkrétního, tak dospělým, kteří nemusejí být nutně zběhlí výtvarníci. Najde si využití v arteterapii (i kolektivní), kde pomůže uvolnit skryté tvořivé síly, osobní vlastnosti a pochopit některé vnitřní pochody a možná se o sobě dozvědět i něco nového. V neposlední řadě je určena začínajícím i zkušeným kreslířům, kterým knížka poskytne zajímavé náměty, i ty zdánlivě nejjednodušší mohou být výzvou.

Nakresli…

Autorka: Mariana Divá

Počet stran: 128
Vazba:
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-7485-083-7
Doporučená cena: 139 Kč

Knihu Nakresli… vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

Nahlédněte do knihy skrze ukázku.

————————————————

Díky knize Ivy Hoňkové Veselé pastelky kuklinky Zuzinky se naučí základům kreslení i ty nejmenší děti, ale inspiraci zde najdou i ty starší, protože motivy jsou řazeny od jednoduchých až po složitější obrazce.

Pracovní sešit Veselé pastelky kuklinky Zuzinky je rozdělen do čtyř kapitol podle ročních období. Obrázky jsou rozkreslené ve čtyřech krocích. Motivy jsou od jednoduchých až po složité. Tento sešit je malou školičkou kreslení nejen pro děti, ale pro všechny, kteří by rádi chtěli kreslit a neví, jak na to.

Veselé pastelky kuklinky Zuzinky

Autorka: Iva Hoňková

Počet stran: 44
Vazba: brožovaná
Formát: 210×297 mm
ISBN: 978-80-88104-11-7
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Veselé pastelky kuklinky Zuzinky vydalo
nakladatelství Agentura KRIGL.

————————————————

Spojit relaxační a naučnou funkci se rozhodl Ondřej Šefců ve svém díle Vymalujte středověk. Omalovánky čerpají z reálného umění středověké Evropy a svým obsahem jsou určeny pro pokročilejší výtvarníky a zároveň zájemce o českou historii.

Středověký člověk nebyl primitiv, ani nežil v temných chýších. Mnoho lidí sice neumělo psát ani číst, ale informace měli. Překvapivě hodně a daleko cestovali, žili v souladu s přírodou a ročními obdobími, a s pevnou vírou v Boha. Měli strach z neznámého (jako my) a radovali se krásných věcí (jako my). A milovali barvy (jako my) a dovedně je využívali (možná dovedněji než my). Barvili klenby i sloupy, barvili skleněná okna, sukno na šaty, kůži na pouzdra, štíty, erby, prapory i trámy. Malovali fresky na zdi, deskové obrazy na oltáře, barvili sochy, kamenné římsy či dlaždice. Pro okruh zasvěcených vznikaly iluminované rukopisy, které dodnes září barvami. Ano, středověk byl pestrý, barevný, inspirativní.
Touto knížkou omalovánek, která čerpá inspiraci z pěti století vývoje evropského středověkého umění, se můžete přiblížit tomuto podivuhodnému světu. Je nám v mnohém blízký a v mnohém strašně vzdálený.
Najdete v ní:
vitráže, dlažby i dřevěné kružby
potréty Karla IV, Sv. Václava nebo Anny Lucemburské
Svatováclavskou korunu a středověké písmo
rytíře i husitské válečníky
nebo také Staroměstský orloj v Praze
Tak do toho a VYBARVĚTE STŘEDOVEK.

Vymalujte středověk

Autor: Ondřej Šefců

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 210×297 mm
ISBN: 978-80-247-5725-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Vymalujte středověk vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Kolektiv autorů z různých oborů činnosti se sešel, aby dal vzniknout výtvarnému dílu Křišťálová jeskyně. Těžko definovat, zda se ještě jedná o omalovánky pro dospělé, nebo o určitý druh umění. Nenajdete zde striktně dané šablony, ale především prostor pro vlastní fantazii.

Zapomeňte na klasické omalovánky dobré leda pro děti. Křišťálová jeskyně skrývá předlohy vytvořené k podněcování a rozvíjení vizuální představivosti. Není do nich předem vložen žádný obrázek, výjev, vzor ani tvar, který byste měli vybarvit. Podobně jako z prasklin ve zdi či shluků oblak můžete i z těchto vzorů vyčarovat obrazy, které budou jen vaše a nikoho jiného. Vyjádříte jimi své pocity i nápady a odrazí se v nich váš způsob myšlení. Někdo v nich uvidí celé scenerie s kopečky, stromy a pobíhajícími zvířaty, jinému se před očima rozpučí květy či seskupí abstraktní tvary. V každém případě dá váš zrak vzniknout novému, jedinečnému a neopakovatelnému originálu. V těchto omalovánkách vyšší dimenze je zastoupeno několik typů vzorů, jejichž autory jsou psycholog, matematik, geometr, architektka a matematický fyzik. Podobné předlohy se užívají v terapii například u lidí vystavených krajnímu stresu, kteří potřebují relaxovat a nechat své myšlenky volně plynout. Nejčastěji se však vybarvování těchto vzorů věnují ti, kteří chtějí rozvíjet své kreativní schopnosti nebo by si třeba jen rádi zpestřili deštivý den, případně hledají alternativu ke sledování televize či četbě.

Křišťálová jeskyně

Autoři: Roger Burrows, Ensor Holiday, Haifa Khawajaová, John Martineau, Roger Penrose
Přeložil: Jiří Pilucha

Počet stran: 90
Vazba: brožovaná
Formát: 217×200 mm
ISBN: 978-80-7363-758-3
Doporučená cena: 198 Kč

 

Knihu Křišťálová jeskyně vydalo nakladatelství Dokořán.

————————————————

Claire Scullyová a Richard Merritt čerpali pro svoje omalovánky tolik oblíbené přírodní náměty. Tentokrát se nechali inspirovat ptačí říší a vznikla kniha omalovánek Voliéra, v níž je zastoupen nespočet druhů ptactva.

Objevte obyvatele naší voliéry – od silného orla přes vznešenou labuť až po pohádkového plameňáka a tajemného výra. Oživte obrázky svými oblíbenými barvami, vytvořte fascinující portréty zajímavých ptáků v barvách, které si vyberete. Inspirativní kniha pro všechny milovníky omalovánek. Díky perforovaným stránkám můžete svá díla snadno vytrhnout a vystavit všechna najednou.

Voliéra

Autoři: Claire Scullyová, Richard Merritt

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 290×290 mm
ISBN: 978-80-271-0189-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Voliéra vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Kniha Barevná terapie s podtitulem Pohlednice posunuje omalovánky pro dospělé o kousek dál. Co třeba poslat z dovolené vlastnoručně vymalovanou pohlednici? Potěší dvakrát. Jednou při samotném vybarvování a pak i příjemce, který ji obdrží do schránky.

Nejkrásnější dárek? Pošlete svým blízkým vlastnoručně vymalovanou pohlednici!
Taky už jste propadli pastelkovému šílenství? Pak jsou pro vás tyto pohlednice ideální volbou! U malování se skvěle odreagujete, zbavíte se každodenního stresu a navíc můžete udělat radost i ostatním! Dvacet inspirativních a terapeutických ilustrací lze z bločku jednoduše vytrhnout, na zadní stranu nalepit známku, napsat adresu i pozdrav a poslat. Pohlednice vykouzlí milý úsměv na tváři každému, na koho si vzpomenete.

Barevná terapie

 

Počet stran: 22
Vazba: brožovaná
Formát: 120×170 mm
ISBN: 859-41-593-9059-1
Doporučená cena: 169 Kč

 

Knihu Barevná terapie vydalo nakladatelství Mladá fronta.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNakresli…

Divá, Mariana

Lukáš a syn, 2016

zobrazit info o knizeVeselé pastelky kuklinky Zuzinky

Hoňková, Iva

Agentura KRIGL, 2016

zobrazit info o knizeVymalujte středověk
omalovánky pro dospělé

Šefců, Ondřej

Grada, 2016

zobrazit info o knizeKřišťálová jeskyně
Geometrické omalovánky vyšší dimenze

Burrows, Roger - Holiday, Ensor - Khawajaová, Haifa - Martineau, John - Penrose, Roger

Dokořán, 2016

zobrazit info o knizeVoliéra
omalovánky proti stresu

Scullyová, Claire - Merritt, Richard

Grada, 2016

zobrazit info o knizeBarevná terapie – Pohlednice
20 pohlednic k vymalování

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář