Nenechte si ujít v týdnu od 13. do 19. června 2016

192_big
V nadcházejícím týdnu se s literárními akcemi bez nadsázky roztrhl pytel. Než se rozprchnete na chaty, chalupy a do všech možných prázdninových destinací, vydejte se za poznáním na nějakou zajímavou akci. Třeba pro podpis světoznámého spisovatele nebo na zajímavou přednášku. 

Hned v pondělí 13. června od 17.00 budou mít žně všichni sběratelé autogramů, protože do Prahy (Palác knih Luxor) zavítá žijící legenda mezi spisovateli, americký prozaik Robert Fulghum (Třetí přání, Vzpomínky na jedno dobrodružství, Od začátku do konce, …), který přijede představit svoji poslední povídkovou knihu Poprask v sýrové uličce. Následná autogramiáda je samozřejmostí.

V pondělí 13. června si pro svoje čtenáře připravila zajímavou akci knihovna ve Vyškově (Nádražní 4). Od 16.30 zde mohou vyslechnout přednášku na téma Tajemství krále a císaře Karla IV. O umělecký přednes se postará Alfred Strejček. Akce se řadí k mnoha dalším, které připomínají výročí narození Karla IV.

Ve středu 15. června přivítá Dům knihy Knihcentrum v Ostravě autorku Dagmar Gabulovou, první certifikovanou koučku stylu pro ČR a SR. Od 16.00 zde představí svoji knihu Styl. Jak už název napovídá, akce je určena spíše pro dámy, protože kniha pojednává o líčení, oblékání a celkové úpravě zevnějšku. Dozvíte se zde, co všechno musíte udělat pro to, aby o vás okolí mohlo říci, že máte styl. Po besedě bude následovat autogramiáda.

Ve čtvrtek 16. června v 17.00 bude v Literární kavárně Academia v Praze (Václavské náměstí 34) slavnostně pokřtěna kniha, která u čtenářů jistě vzbudí emoce a rozdělí je na několik táborů. Karima Bennoune, která vyrůstala v Alžírsku, pokřtí svoji knižní novinku Tady vaše fatwa neplatí, v níž přináší příběhy lidí z islámského světa, kteří bojovali a bojují proti násilí a fundamentalismu. Následuje tradiční autogramiáda.

V pátek 17. června přivítají v Domě knihy Knihcentrum v Ostravě zejména dětské čtenáře. Od 16.00 se zde bude křtít, besedovat, kreslit a hlavně podepisovat nová kniha Cestovatelské pohádky z pera trojice autorů (Jitka Severinová, Adolf Dudek, Stanislava Korcová). Pojďte objevovat svět se zvědavým trpaslíkem Honzíkem.

 

 Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář