Začtěte se do třetího dílu Grimnoirských kronik!

Okovy_valky_nahledovy
Závěrečný díl úspěšné série Grimnoirských kronik konečně vyšel také u nás! Začtěte se do akční urban fantasy z alternativní historie a sledujte, jak se její hrdinové popasují se záchranou světa.

Spojené státy americké – Bradford Carr, strůjce spiknutí proti Aktivním, je mrtvý, ale jeho sen o podřízení magie státu žije dál.
Prezident Roosevelt se snaží prosadit Zákon o registraci Aktivních a v cestě mu stojí jen Grimnoir, který se neochotně stává mluvčím všech mágů v zemi. Francie – Sally Faye Vierrová se stále snaží pochopit kouzlo, které z ní udělalo jednoho z nejmocnějších mágů v historii. Ví, že coby Provázaná se stala zbraní, ale otázkou stále zůstává, proti komu se její síla nakonec obrátí, protože poslední nositel této kletby skončil jako masový vrah.
A kdesi nad Pacifikem Jake Sullivan velí vzducholodi plné grimnoirských rytířů a pirátů, kteří se vydali na svou nejnebezpečnější misi. V japonském Impériu, válečném stroji vytvořenému na obranu lidstva, se k moci dostal podvodník, který si hraje na kancléře a ignoruje všechna varování o blížícím se Nepříteli.
Jake Sullivan a jeho spojenci vidí jen jeden způsob, jak Impériu otevřít oči.
Musí proniknout do srdce nejmocnější říše světa a zabít údajně nesmrtelného muže, který jí vládne.

Okovy války

Autor: Larry Correia
Přeložil: Jakub Mařík

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7398-346-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Okovy války vydalo nakladatelství Fantom Print.

 

Ukázka z knihy

Stopař byl blízko.

Okubo ve vzduchu cítil jeho nepřirozenou přítomnost. Brána pevnosti před ním ležela vyvrácená na zemi. Několik jeho zvědů se šlo podívat dovnitř, ale on věděl, s jakým hlášením se vrátí. Nebude tam ani stopa po přeživších. Strážnice, na kterou viděl, vyprávěla až příliš známý příběh – žádná těla, jen zaschlé krvavé skvrny, neidentifikovatelné kusy masa a špinavá látka vlající ve větru.

Kůň pod ním se ošíval, nechtěl se přibližovat k nebezpečnému pachu. Zdálo se, že zvířata dokáží Nepřítele ucítit mnohem dřív než lidé, i když na tom rozdílu už nezáleželo. Dokonce i ti bez sebemenšího magického talentu by vycítili špatnost toho místa. Celá poušť páchla zkažeností.

Už to nebude trvat dlouho. Jejich štvanice brzy skončí bitvou, u které Okubo doufal, že se stane legendou.

 

Zaujala vás tato kniha? Přečtěte si u nás také recenze k prvnímu a druhému dílu Grimnoirské série!

 

O autorovi

Larry Correia je americký spisovatel a fanoušek zbraní. Vyrůstal na malé farmě v El Nido v Kalifornii. Vystudoval ekonomiku a účetnictví. Byl ale také knihkupcem, střeleckým instruktorem, majitelem obchodu se zbraněmi či se zabýval armádními dodávkami.

První román napsal na univerzitě, ale spokojený byl až s Lovci monster s. r. o. (Monster Hunter International, 2007). Vydavatelé rukopis zprvu odmítali, proto se ho Correia rozhodl vydat vlastním nákladem. Zanedlouho upoutal pozornost nakladatelství Baen, a následně se jeho kniha stala bestsellerem.

Kromě cyklu Lovci monster napsal například knihy zmiňované série Grimnoirské kroniky či Dead Six, již psal ve spolupráci s Mikem Kuparim.

Zdroj informací a fotografie: bux.cz


Nakladatelství FANTOM Print vzniklo v roce 1999 a od té doby se vyšplhalo mezi jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy a sci-fi literaturu u nás. Kromě těchto knih vydává také literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOkovy války
Grimnoirské kroniky 3

Correia, Larry

Fantom Print, 2016

Napsat komentář