Začtěte se do jímavých historek válečných psů

psi hrdinove
Jsou bojovníci, o kterých se nemluví, bez nichž by však mnohé úkoly byly pro lidstvo nezvladatelné – váleční psi. Lance Bacon o nich vydal informativní, leč zábavnou knihu, která se bude skvěle vyjímat nejen na vašem konferenčním stolku.

psi hrdinove 2

str. 79

Dnešní speciálně cvičení psi, stejně jako leckterý anonymní hrdina, jsou speciálním druhem a pomáhají svým lidským společníkům ve vyhledávání výbušných zařízení. Mnohá z těchto zvířat si vysloužila uznání za své hrdinské činy. Jiná každý den bojují se stresem a zraněními. Desítky jich zemřou při výkonu své povinnosti. Tato kniha, naplněna stovkami fotografií, obsahuje inspirativní historky nezištné služby válečných psů a potěší nejen milovníky psů, ale také příznivce silných životních příběhů.

 

Tvrzení, že pes je nejlepším přítelem člověka, nabývá nový rozměr v bojových situacích, kdy vojáka doprovází služební pes, který je současně jeho druhým já i strážným andělem. Ve válečných konfliktech minulého století se vojenští psi zúčastnili těch nejtvrdších bojů v historii. Ani v moderní válce se bez jejich služeb neobejdeme. Týmy složené z vojenských služebních psů a jejich psovodů slouží poněkud odlišným způsobem a váže je k sobě zvláštní pouto. Od hlídkové služby přes průzkum po vyhledávání skrytých bomb jsou tyto týmy cvičeny, aby podávaly naprosto špičkové výkony. Učí se pracovat v dokonalé vzájemné souhře, aby ochránili druhé. Přitom se mezi nimi rozvíjí tak hluboké partnerství, že oba dokonale znají pocity a myšlenky toho druhého. Vzájemné pouto vojáka a jeho služebního psa je neuvěřitelně pevné, a co dokážou psi díky svým vyvinutým smyslům a přirozeným instinktům, je doslova úžasné.

psi hrdinove 3

str. 129

Nejběžnější jsou hlídkoví psi. Ti mají daleko ke strážním psům z období vietnamské války, které nahradili. Strážní psi byli cvičeni k zuřivé nedůvěře k lidem podpořené zvýšenou agresivitou. To fungovalo dobře, pokud psi hlídali vojenské pozice a jejich posádku, ale jako partneři při plnění jiných úkolů se moc neosvědčili. Mnozí nedokázali ani spolupracovat se spřátelenými jednotkami, a kdykoli měli možnost, kousali.

Prohlédněte si další stránky z knihy spolu s poutavými fotografiemi.

 

Psí hrdinové

Autor: Lance Bacon
Přeložil: Petr Hejný

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 175 x 232 mm
ISBN: 978-80-7529-053-3
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Psí hrdinové vydalo nakladatelství Slovart.


Nakladatelství Slovart vydalo již více než 2000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů. Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury jako např. Naše vlast, Cesty dětí do staletí, Můj první atlas České republiky/Evropy s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePsí hrdinové
Tajné úkoly a obětavá služba

Bacon, Lance

Slovart, 2016

Napsat komentář