Získejte příběh tajemné londýnské mstitelky

Divka-ktera-si-rikala-tuesday-perex
Tam, kde nemůže nebo nechce zasáhnout policie, přichází ke slovu tajemná hrdinka, která si říká Tuesday. Kdysi se uchýlila do podzemního labyrintu tunelů pod Londýnem, aby se zde schovala. Ale nyní už nemá co ztratit.

Pomsta z hlubin Londýna

Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztratit.

Když se objeví spojení mezi Tuesday a brutálními útoky na členy londýnského gangu, přistane případ na stole detektiva Losse: vyhořelého policajta, kterého pronásleduje stín nikdy nevyřešené vraždy jeho dcery.

Před třemi lety mu zemřela v náručí. Přišel pozdě a nikdy si to nepřestal vyčítat. Co je to za policajta, když neumí najít ani vraha vlastní dcery? Teď ale Loss poprvé znovu cítí naději: možná je právě případ Tuesday klíčem ke zjištění, proč musela jeho dcera zemřít.

 

Dívka, která si říkala Tuesday

Autor: Stephen Williams

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Michael Havlen
Počet stran: 328
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2016
ISBN: 978-80-7498-122-7

Přečtěte si více o knize Dívka, která si říkala Tuesday, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Kdo je to děvče?“ Inspektor Loss se dívá na záběry z bezpečnostní kamery ve vagonu metra. I když jde o záznam, nikoli o živý přenos, napětí v místnosti by se dalo krájet. Vzduch je ostrý jako břitva a kdesi v pozadí inspektorova mozku to srší, jako když se porouchá zářivka. Obraz na displeji je černobílý a rozlišení mizerné. Všechno se utápí v šedi a tváře jsou rozmazané, jako by je někdo napůl vygumoval.
Krev to však zakrýt nemůže.
„Nevím, pane. Teď prověřujeme kamery ze vchodu.“
Vyšetřovatelka se nedívá na to, co právě zaměstnává jejího šéfa. Ona už to viděla a i nyní, po několika minutách, musí polykat sliny, které se jí hromadí v ústech. Musí, jinak by si pozvracela notebook. (str. 9)

 

O autorovi

Stephen-WilliamsStephen Williams bydlí se svou rodinou v malé vesnici v hrabství Severní Yorkshire. Píše texty pro mezinárodní rockovou kapelu, vydal sbírku básní a knihu povídek. V roce 2015 na jeho autorské konto přibyl také román Dívka, která si říkala Tuesday, který na britské literární scéně zapůsobil jako zjevení. Když nepíše, vydělává si na živobytí hraným průvodcováním po legendami opředených historických budovách (scénáře si píše sám) a provozováním malé stavební firmy.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Dívka, která si říkala Tuesday

Hlavní hrdinka Tuesday žije v opuštěných tunelech a stanicích londýnského metra a odsud vyhledává oběti násilných zločinů, které se nedočkaly spravedlnosti. Tu pak bere do svých rukou a konkrétní viníky krutě trestá. Přestože její totožnost je pro policii stále tajemstvím, její činy nikoli, protože Tuesday vše poctivě dokumentuje a materiály posílá na policejní stanice. Když se jedno z videí dostane k detektivu Lossovi, svitne i jemu naděje, že by mu Tuesday mohla pomoci s nevyřešenou vraždou jeho dcery. Zda tomu tak opravdu bude, už si pojďte přečíst v napínavé knize Stephena Williamse.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dívka, která si říkala Tuesday vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dívka, která si říkala Tuesday
probíhá od 15. do 28. dubna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Dívka, která si říkala Tuesday

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívka, která si říkala Tuesday

Williams, Stephen

Domino, 2016

Získejte příběh tajemné londýnské mstitelky - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Acissej napsal:

    Dobrý den, už podruhé se mi poštěstilo vyhrát knihu :-D dnes dorazila Dívka Tuesday. Děkuji!

  2. a.k napsal:

    Dobrý den, výhra Dívka, která si říkala Tuesday právě dorazila. Recenze na ni pějí chvály, jsem na ni moooc zvědavá. Velikánské díky.

Napsat komentář