Vyhrajte komiksové dějiny našeho státu

Cesi-dle-vyberu-perex
Originálně zpracované zásadní události dějin Československa a České republiky byly čtenáři přijaty velmi pozitivně. Pokud jste zatím neměli možnost si některý z dílů prolistovat, neváhejte a pojďte si o něj zasoutěžit. Dokonce máte na výběr ze tří svazků.

Češi 1952: Jak Gottwald zavraždil Slánského

Po vřele přijatém prvním svazku věnovaném vzniku Československa vychází díl situovaný do období politických procesů počátku 50. let, při nichž byli „odhaleni“ mimo jiné členové tzv. protistátního spikleneckého centra v čele s generálním tajemníkem KSČ Rudolfem Slánským.

Autor: Pavel Kosatík

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Vojtěch Mašek
Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2014
ISBN: 978-80-204-2913-1

Přečtěte si více o knize Češi 1952: Jak Gottwald zavraždil Slánského.

 

Češi 1989: Jak se stal Havel prezidentem

Pohled do nitra sametové revoluce. Po letech komunistické totality vzniká něco nového, není ale úplně jasné co. Na první jednání Občanského fóra s komunistickým premiérem Ladislavem Adamcem nebyl Václav Havel ještě ani připuštěn, ta další už se odehrávala s ním v čele…

Autor: Pavel Kosatík

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Vojtěch Šeda
Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-204-3623-8

Přečtěte si o knize Češi 1989: Jak se stal Havel prezidentem více a nezapomeňte ani na náš článek.

 

Češi 1992: Jak Mečiar s Klausem rozdělili stát

Když v listopadu 1989 lidé na náměstích zvonili klíči, asi nikoho nenapadlo, že jedním z prvních velkých výsledků revoluce bude rozpad společného státu. Co ho vlastně drželo pohromadě, pokud ho rozložila svoboda? A jak k tomu rozpadu došlo, když nakonec tolik lidí na obou stranách zaskočil? Je to příběh staršího a mladšího bratra. Ten starší je si mladším sourozencem do té míry jist, že často neslyší, co mu ten druhý říká. Když ale národ dospěje do stadia, kdy jeho emancipace vyvrcholí vznikem vlastního státu, neexistuje způsob (kromě násilí), jak mu v tom zabránit. Češi to zažili na vlastní kůži v roce 1918, a v letech 1989–1992 jim to historie s jejich slovenskými bratry zlomyslně zopakovala.

Autor: Pavel Kosatík

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Dan Černý
Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Vydáno: 1/2015
ISBN: 978-80-204-3500-2

Přečtěte si více o knize Češi 1992: Jak Mečiar s Klausem rozdělili stát. Navíc si můžete prohlédnout i několik stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

 

Všechny knihy do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Historie naší země je plná zásadních událostí, na které bychom neměli zapomínat. Ne každý je však fanouškem tlustých historických knih, což inspirovalo spisovatele Pavla Kosatíka k vytvoření unikátní série komiksů s názvem Češi, ve kterých jsou tyto zásadní okamžiky zpracovány. Na každé z knih spolupracoval s jiným významným českým komiksovým kreslířem, čímž docílil rozmanitosti a originality celé řady. Neváhejte a vyberte si, který rok vás zajímá nejvíce, a začtěte se do jednoho z titulů Češi 1952: Jak Gottwald zavraždil Slánského, Češi 1989: Jak se stal Havel prezidentem či Češi 1992: Jak Mečiar s Klausem rozdělili stát.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. První v pořadí si vybírá libovolný z komiksů, druhý v pořadí si zvolí ze zbývajících knih a třetí výherce dostane poslední titul. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Pavla Kosatíka
probíhá od 4. do 10. dubna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 komiksy o zásadních událostech našich dějin

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČeši 1952: Jak Gottwald zavraždil Slánského

Kosatík, Pavel - Mašek, Vojtěch

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeČeši 1989: Jak se stal Havel prezidentem

Kosatík, Pavel – Šeda, Vojtěch

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeČeši 1992: Jak Mečiar s Klausem rozdělili stát (9.)

Kosatík, Pavel - Černý, Dan

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář