Nenechte si ujít v týdnu od 21. do 27. března 2016

192_big
Počasí se právě jarně netváří, a tak si čekání na teplo můžete zpříjemnit návštěvou některé z kulturních akcí souvisejících s literaturou. Načerpáte tipy na nové knížky, které byste ještě měli honem přečíst, než vás slunce vytáhne do zahrad a parků.

V úterý 22. března od 17.00 se v Literární kavárně Academia v Praze (Václavské náměstí 34) koná představení a křest knihy Vážky České republiky. Jedním z autorů je i Dan Bárta známý veřejnosti spíše jako zpěvák dnes už zaniklé hudební skupiny Alice, jehož velkým zájmem je právě fotografování vážek v přírodě. Vážky České republiky jsou monotematickou odbornou publikací koncipovanou jako atlas pro určování jednotlivých druhů.

Stejně tak v úterý 22. března, ale od 19.00 se v Maiselově synagoze (Maiselova 10) v Praze uskuteční ve spolupráci nakladatelství Práh a Židovského muzea v Praze prezentace knihy Deník Rivky Lipszycové. Deník nalezla při osvobozování koncentračního tábora v roce 1945 sovětská lékařka a složitou cestou se dostal až do San Francisca, kde byl po více než šedesáti letech zveřejněn.

Ve středu 23. března v 16.00 se tentokrát v Ostravě v Domě knihy uskuteční beseda k Mezinárodnímu dni štěstí OSN. Tento den se každoročně slaví 20. března a byl vyhlášen Organizací spojených národů v létě 2012. Beseda v Ostravě nese název Buď šťastný a k účasti zvou zástupci nakladatelství Madal Bal a meditačního centra Sri Chinmoye.

Ve středu 23. března od 16.00 v Paláci knih Luxor v Praze proběhne křest knihy Poslední nosorožec autorky Zuzany Beranové, která má na středoevropské poměry netradiční bydliště – Namibii. Zájemci si hned po křtu mohou přijít pro autogram. Autorka i tentokrát zůstala věrná africkému tématu a navázala na již dříve vydanou knihu Všechny vůně Afriky, jejíž recenzi jsme vám přinesli. Zuzana Beranová také přispěla do naší rubriky Čtení ke kávě. Zajímá-li vás, čemu se v Africe smějí a jaké vtipy si vypráví, přečtěte si její příspěvek.

Středa 23. března je na kulturní akce související s knihami velmi bohatá a zúčastnit se můžete i křtu knihy Ladislava Heryána Země bez obzoru. Autor bude prezentovat knihu od 17.00 v Literární kavárně Academia (Václavské náměstí 34) v Praze. Ladislav Heryán je známý jako kněz s neortodoxními názory, který se nebojí spojovat zdánlivě neslučitelné zájmové skupiny.

Čtvrtek 24. března přináší zajímavou akci pro starší děti nebo spíše teenagery. V brněnské Knihovně Jiřího Mahena (Kobližná 4) se od 15.30 koná lekce tvůrčího psaní s mladou autorkou fantasy Terezou Matouškovou.

 


Navštivte některou z prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář