Nenechte si ujít v týdnu od 14. do 20. března 2016

192_big
Jediné, co vás láká při pohledu z okna, je zahrabat se do peřin ještě hlouběji a usnout bez ohledu na denní dobu. Předjaří občas místo těšení se na teplé dny přináší deprese z nekončící zimy. Zkuste je rozptýlit třeba tak, že vyrazíte do společnosti na nějakou zajímavou akci.

Hned v pondělí 14. března v 15 hodin se v Domě knihy Knihcentrum v Ostravě uskuteční akce určená převážně pro dětské publikum. V rámci kampaně Celé Česko čte dětem bude ukázky z populárních dětských knih pro děti předčítat zpěvák Ondřej Ruml. Těšit se můžete na čtení z knih Berta a Ufo, Berta je obyčejná holčička a Tappiho putování po Šumících mořích.

V úterý 15. března od 16 hodin se opět v Domě knihy Knihcentrum v Ostravě bude konat autogramiáda a beseda s Ondřejem Holinkou, autorem Kuchařky pro supertátu. Pokud se chcete dozvědět, jak skloubit péči o tři děti s vařením a celkovým chodem domácnosti, přijďte se podívat. Méně zkušení si mohou přijít třeba i pro radu.

Úterý 15. března je bohaté na kulturní akce všeho druhu a pro fajnšmekry nabízí skutečnou lahůdku. V ateliéru Josefa Sudka v Praze (Újezd 30) se od 18 hodin uskuteční autorské čtení u příležitosti výstavy fotografií Viktora Karlíka nazvané Ruce básníků. Fotograf zachytil svým objektivem ruce Egona Bondyho, Jáchyma Topola, Petra Kremličky, Ivana Diviše, … Čtení se osobně zúčastní někteří z nich. Kdo nestihne zavítat na čtení nebo navšívit výstavu (9. 3. 2016 – 8. 4. 2016), může si Ruce básníků zakoupit. Vychází pod stejným názvem ve druhém upraveném vydání.

Rovněž v úterý 15. března od 17 hodin proběhne v Praze v Paláci knih Luxor křest knihy Jana Menděla Cesta ven ze šíleného světa. Tento titul osloví ty, kteří mají pocit, že se ztrácejí v současném hektickém světě zaměřeném na konzum, spotřebu a materiální hodnoty.

 

Ve čtvrtek 17. března od 15.30 uvede Palác knih Luxor v Praze autogramiádu Michaela Žantovského k jeho knize Ochlazení. Michael Žantovský je veřejnosti známý spíše jako politik, diplomat a blízký spolupracovník Václava Havla a jeho autorství špionážního románu může pro někoho být překvapením. Tím spíše, že se jedná o druhé upravené vydání, protože kniha poprvé vyšla již v roce 2008 pod pseudonymem.

Poslední pozvánka míří opět do Ostravy, kde se v pátek 18. března v 16 hodin v Domě knihy Knihcentrum uskuteční beseda a autogramiáda se známou atroložkou Olgou Krumlovskou, která se zabývá horoskopy, uměním léčitelství, tajemnými místy a ezoterikou obecně. Olga Krumlovská je autorkou řady knih. Namátkou vybíráme: Keltské horoskopy, Jak být dlouho živ a zdráv, Horoskopy štěstí.

 Zajímají vás další literární akce?

Nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář