Na vlnách nadpřirozena

nadprirozeno
Naše dnešní knižní tipy jsou ve znamení nadpřirozena a sci-fi. Poznejte sílu dvojčat a rovnosti mezi lidmi. Pohybujte se na hranici mezi minulostí a současností, genialitou a šílenstvím. Nebo využijte poslední rok života k záchraně světa. Tak neváhejte a čtěte!

Mít dvojče musí být skvělé, ale ne ve světě za čtyři sta let po jaderném výbuchu. Děti se rodí pouze jako dvojčata Alfa a Omega, která si nejsou rovna. Omega sní o rovnosti mezi dvojčaty. To se nelíbí mnoha lidem a ani druhému dvojčeti. Jak to může dopadnout?

Snila ten nejnebezpečnější sen – sen o rovnosti.
Čtyři sta let po jaderném výbuchu se civilizace i příroda na Zemi výrazně proměnily v nový, primitivní svět. Přestože již Zemi neohrožuje vše pohlcující nukleární oheň a radioaktivní záření přestalo působit, z neznámých příčin se lidé začnou rodit jen jako dvojčata. První z páru – Alfa je vždy ve vynikající fyzické kondici, druhý – Omega se však narodí vždy s deformitou. I když mají Alfové i Omegové nerovné postavení a to vyvolává neustálé konflikty a boje, oba geny zároveň bezpodmínečně spojuje stigma – krutá skutečnost, před kterou nelze uniknout. Pokud jeden z dvojice zemře, umírá i ten druhý.
Cass je vzácný typ Omegy – je obdařena jasnovidectvím. Její bratr Zach má zase velkou moc v Radě Alfů. Cass se odváží snít nejnebezpečnější ze snů – sen o rovnosti mezi oběma skupinami. A právě kvůli tomu se dostane do hledáčku jak svého bratra, tak celé Rady i hnutí odporu Omegů.

Kázání ohně

Autorka: Francesca Haigová
Přeložila: Jana Jašová

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 127×200 mm
ISBN: 978-80-7549-016-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Kázání ohně vydalo nakladatelství Yoli.

Ukázka z knihy:

Nakonec mě zatlačili dolů na něco měkkého. Za sebou jsem uslyšela zaškrábání kovu – nůž vytahovaný z pochvy. Než jsem stačila vykřiknout, z těla mi odpadl přeříznutý provaz. Na krku mi zašátraly ruce a stáhly mi pytel, hrubá látka mě zaškrábala do nosu. Byla jsem na nízkém lůžku v malé místnosti. V cele bez oken.

Prolistujte si ještě ukázku z knihy.

YOLI se zaměřuje na literaturu v žánrech young adult a new adult, tedy převážně pro mladé dospělé. Nabízí široké spektrum překladů současné tvorby, od dystopií či fantasy až po romance. Prostor tady dostává řada světoznámých autorů a autorek.

————————————————

Kniha Sanctum je pokračováním prvního dílu Asylum. Tři přátelé se snaží odhalit tajemství minulosti, která je tak hrozně ovlivňují. Dostávají se na místa, která jsou jim tak známá, ale zároveň jiná. Podaří se této trojici nezešílet?

Trojice přátel se vrací na známá místa, aby odhalili tajemství, které, jak doufají, je jednou provždy osvobodí od minulosti.
Napínavé pokračování knihy Asylum vás zavede na známá místa, ale ukáže je v novém světle. Vyprávění je opět ozvláštněno dobovými fotografiemi, které pomáhají navodit atmosféru, kdy se tři přátelé pohybují na tenké hranici mezi minulostí a současností, genialitou a šílenstvím.

Sanctum

Autorka: Madeleine Rouxová
Přeložila: Bronislava Grygová

Počet stran: 338
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7462-927-3
Doporučená cena: 368 Kč

Knihu Sanctum vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy:

Když vystoupil z auta a pohlédl směrem ke klinice, zakřupal mu pod nohama štěrk. Zachvěl se, zasažen stejnou předtuchou, jakou cítil, když poprvé vstoupil na pozemek Brooklinu. Nedokázal pochopit, že tohle je skutečná, fungující psychiatrická léčebna, kam se lidé chodí léčit anebo jsou zde dokonce v některých případech i dlouhodobě hospitalizovaní. Možná byl letos v létě jen krůček od stejného osudu.

Prohlédněte si dostupnou ukázku z knihy.

Nakladatelství JOTA oslavilo 19. 9. 2015 čtvrt století své existence na českém knižním trhu. Za 25 let vydalo 2 000 titulů v celkem téměř 6 milionech výtiscích. Na počátku mělo nakladatelství jediného zaměstnance, dnes jich má 24 a dalších 35 stálých externích spolupracovníků.

————————————————

Pokud je vám devatenáct let a lékaři vám oznámí, že budete žít už jen rok života, řeknete si, že teď už Nemám co ztratit… Hlavní hrdina se pokusí během svého posledního roku života zachránít svět s pomocí tajné skupiny. Ale je to všechno pravda?

Poté, co lékaři devatenáctiletému Camovi sdělili, že mu zbývá jen rok života, přijme nabídku přidat se k utajené skupině, která s využitím experimentálního přípravku pomáhá zachraňovat svět. Jenže ve výcvikovém táboře pojme podezření: ostatní parťáci nevypadají vůbec nemocní, navíc ho začne pronásledovat záhadná dívka z džungle, která tvrdí, že patřila k loňské skupině.

Nemám co ztratit

Autor: Royce Buckingham
Přeložila: Lenka Faltejsková

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7466-942-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Nemám co ztratit vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy:

Smutné bylo, že když se nad tím zamyslel, už byl v podstatě mrtvý. Snažit se o dobré známky? Připravovat se? A na co? Zlepšovat se v práci s míčem? Stejně už si žádný zápas nezahraje. A dívky? Když byl mladší, byl pro ně vždycky jen hodný kamarád, pomáhal průbojnějším klukům navazovat známosti. A když teď konečně přibral deset kilo a přišel na to, jak si upravovat blond vlasy, aby nevypadal jako idiot se sestřihem a là kastrol – tajemství spočívalo v gelu ve spreji, nějaká pitomá nemoc, o níž nikdy neslyšel, ho má zabít.

Podívejte se na celou ukázku z knihy.

Knižní nakladatelství Alpress pro své čtenáře vydává knihy nejznámějších světových i českých autorů ve všech žánrech. Především to jsou romány pro ženy, romány pro muže, světová literatura, thrillery, dobrodružné a historické romány, příběhy ze života, knihy pro děti a mládež, komiksy, a také populárně naučná literatura z oblasti esoteriky, hobby, sportu. Nechybí knihy o zdraví, zdravé výživě a také velmi žádané knihy záhad.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy i mnoho dalších za skvělé ceny.

Co vy a nadpřirozeno? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKázání ohně
Pokud jeden z dvojice zemře, umírá i ten druhý!

Haigová, Francesca

Yoli, 2016

zobrazit info o knizeSanctum
K šílenství zbývá jen malý krůček...

Rouxová, Madeleine

Jota, 2016

zobrazit info o knizeNemám co ztratit

Buckingham, Royce Scott

Alpress, 2015

Napsat komentář