Příběhy pro malé i větší děti

BARVY
Dnešní tipy vám přiblíží čtveřici knih, které se mohou stát milým dárkem pro vaše menší i větší čtenáře!

Pokud máte ve svém okolí vášnivou malou čtenářku, která je zároveň i milovnicí zvířátek, pak by vaší pozornosti neměla ujít naše první kniha, jež vypráví příběhy holčičky, která se chce stát veterinářkou.

Zvířecí nemocnice – Morčátka v nebezpečí

Autorka: Tatjana Geßler
Přeložila: Romana Jarolínová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 134×205 mm
ISBN: 978-80-204-3876-8
Doporučená cena: 219 Kč

 

morceMárinka má velký sen. Touží se stát zvěrolékařkou. V tatínkově ordinaci je nepostradatelnou pomocnicí už teď. Dává pít zvířátkům z lahve, přikládá jim obvazy a měří teplotu. A co víc! Kromě stáje pomáhá i v místním útulku. Na vyjížďku na poníkovi Pepřence a na dobrodružství s kamarády si však čas udělá vždycky. Po jedné takové projížďce najde Márinka s kamarádkou Majkou před útulkem bednu s nemocnými morčaty. Neví si rady. Kde se tu ta ubohá zvířata vzala? Když se objeví druhá bedna, tentokrát s morčaty a králíky, okamžitě se pustí do pátrání. A všechny stopy ukazují na záhadnou kosmetickou firmu…

Knihu Zvířecí nemocnice – Morčátka v nebezpečí vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

morcemarika

Pročtěte si také ukázku na stránkách vydavatelství!

Další díly série:

stenatka   kotatka   srnce   kocicka

 

————————————————

Jestli hledáte spíš čtení pro vynalézavé kluky, pak zkuste třeba knihu Kubík Šikulík, která právě o takovém vynálezci a jeho příhodách vypráví.

Kubík Šikulík

Autorka: Lenka Rožnovská
Ilustrace: Zdeňka Študlarová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-247-4348-6
Doporučená cena: 229 Kč

 

Kubík Šikulík je ten nejšikovnější vynálezce, jakého si jen dokážete představit. Seznamte se s jeho neuvěřitelnými nápady! Každý Šikulíkův vynález má svůj vtipně ilustrovaný a tak trochu bláznivý příběh, který přiláká ke čtení nejen začínající čtenáře.
Kubík Šikulík je malý šikovný kluk. Vymýšlí, vynalézá, kutí a vyrábí, to všechno on dovede. Zrovna nedávno si vyrobil… Právě tak začíná každá kapitola z příběhů o malém šikulovi, který vyrábí věci, které ještě nikdy nikdo nevymyslel – aktovku samochodku, robopsa Edisona nebo koloběžku umělkyni a spoustu dalších překvapivých věciček, s nimiž zažije nečekané situace. Pohádkové příběhy oblíbené autorky Lenky Rožnovské jsou plné fantazie a skvěle je doprovázejí atraktivní ilustrace Zdeňky Študlarové.

Knihu Kubík Šikulík vydalo nakladatelství Grada.

Přečtěte si také ukázku na našich stránkách!

————————————————

Napovídánky a pomáhánky jsou nejen vyprávěním o chlapci, který se vydává hledat štěstí pro svou slepou sestřičku, ale navíc obsahují, jak napovídá název, hádanky, které pomáhají rozvíjet logické myšlení nejmenších čtenářů.

Napovídánky a pomáhánky

Autor: Oldřich Kapoun
Ilustrace: Karel Říhovský

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 165×207 mm
ISBN: 978-80-88104-07-0
Doporučená cena: 156 Kč

 

Bohatě ilustrovaná knížka pro děti od pěti let obsahuje desítky veršovaných hádanek, některých s nápovědou – odtud napovídánky. Dále jsou v ní i návody, jako „ Jak se nebát“, „Jak se neumazat“ a další – odtud pomáhánky. Navíc obsahuje veršovanou pohádku Vidín. Je to příběh chlapce z malé vesničky, který se vydal do světa hledat štěstí pro svoji slepou sestřičku. Když ho našel, začal ho postupně ztrácet. Ale nebojte se, všechno dobře dopadne. 

Knihu Napovídánky a pomáhánky vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

 

————————————————

A jako poslední vám dnes představíme knihu vyprávějící o vesmírném dobrodružství skupiny kamarádů, které čeká setkání s mimozemšťany a řada dalších dobrodružství, která vašemu čtenáři nedovolí odtrhnout oči od stránek!

Prázdniny v talíři

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Michal Sušina

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-247-5665-3
Doporučená cena: 249 Kč

 

Tak tohle nebudou obyčejné prázdniny. Žádné povalování u babičky, túry po horách, dokonce ani výlet k moři. Letí se do vesmíru! Procestujte s Barčou, Filipem a jejich kamarády sluneční soustavu. Čeká vás pátrání po skrytém létajícím talíři, seznámení se záhadnými mimozemšťany, ale hlavně napínavý příběh.
prazdninyKdyž se parta kamarádů zabydlí v nové klubovně, jednoho letního večera je ohromí tajemné světelné záblesky od protějšího kopce. Vznášející se světlo připomíná létající talíř. Příliš neuvěřitelné? Prozkoumat záhadu podivných paprsků bude pro tyto prázdniny úkol číslo jedna. Pátrání zavede kamarády do skal, do podzemí a nakonec i do tak vzdálených dimenzí, že je to těžko k uvěření. Prožijte nové vesmírné dobrodružství a užijte si vtipné ilustrace. Další příběh oblíbené autorky Zuzany Pospíšilové volně navazuje na předchozí tituly Uf, oni přistáli a Vesmírné kameny, skvělými ilustracemi ho opět doprovodil Michal Sušina.

prazdninynataliri

Knihu Prázdniny v talíři vydalo nakladatelství Grada.

Podívejte se na ukázku z našich stránek!

Předchozí díl:

ufoni

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy, ale i mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZvířecí nemocnice – Morčátka v nebezpečí

Geßler, Tatjana

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeKubík Šikulík

Rožnovská, Lenka

Grada, 2016

zobrazit info o knizeNapovídánky a pomáhánky

Kapoun, Oldřich

Agentura KRIGL, 2016

zobrazit info o knizePrázdniny v talíři

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2016

Napsat komentář