Zasoutěžte si o strašidelný příběh pro děti

Nocni-mury-perex
Každý večer, když Charlie zavře oči a uloží se ke spánku, se rázem ocitne v podivném světě. Ožívají zde veškeré hrůzy, které si jeho fantazie dokáže vymyslet. Jedna z nočních můr je však přece jen horší než ostatní a může přivést do záhuby celé městečko.

Charlieho noční můry

Nocni-mury-ukazka-2Dobrou noc, Charlie! Ale na spánek zapomeň… Za zavřenými víčky číhá strach!

Charlie Laird, žák sedmé třídy z malého městečka jménem Cypřišový Potok, se už tři měsíce pořádně nevyspal. Sotva začne dřímat, ocitne se v divném světě, kde se to hemží čarodějnicemi, skřety, hady, upíry, prostě veškerými hrůzami, jaké si lidská fantazie dokáže vymyslet. Straší tu i klauni nebo huňatí bílí králíčci! Ale jedna noční můra je ze všech nejhorší – ta, se kterou se musí Charlie vypořádat, jinak se z říše zlých snů už nikdy nedostane a navíc přivede do záhuby své kamarády, rodinu a celé město…

 

Noční můry!

Autoři: Kirsten Millerová, Jason Segel

Vydalo: nakladatelství XYZ
Ilustrace: Karl Kwasny
Překlad: Dana Chodilová
Počet stran: 376
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2016
ISBN: 978-80-7505-313-8

Přečtěte si více o knize Noční můry!, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství XYZ patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázkovou kapitolu.

XYZ_Albatros-Media

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Nocni-mury-ukazkaVždycky když chodíval městečkem, klouzal mu pohled k věži. Klidně by se vsadil, že se tam každou noc provozuje nějaká magie. Zámek měl být tehdy prázdný, ale jednou pozdě večer se mu zdálo, že u okna vidí stát postavu. Od té doby se k okouzlení přidal strach. Psal o věži sloh ve škole a doma si ji maloval. Táta ty obrázky přilepil na ledničku a prohlásil, že má divokou fantazii. Nechápal, co ho na tom zámečku tolik zajímá. Jenže pro Charlieho to byla záhada číslo jedna. Většina lidí považovala purpurový zámek i jeho věž za obludnost – za bradavici na tváři Cypřišového Potoka, kterou se snažili ignorovat. Ale Charlie věděl, že je to úplně jinak.
Existoval někdo, kdo o kouzlech ve věži možná něco věděl. Vždycky když se na ledničce objevil nový obrázek, tvářila se Charlieho máma ustaraněji. A jednou, to mu bylo osm, se mu přiznala, že jako malá ten fialový zámek několikrát navštívila. Tehdy prý pokojík ve věži patřil dívce stejně staré jako ona.
„Jaký to tam bylo?“ vyzvídal Charlie napjatě. „Byla ta věž děsivá? Byla super? Strašilo tam, byla…“ (str. 14–15)

 

Vyhrajte knihu Noční můry!

Představte si, že byste se pokaždé, když zavřete oči a začnete dřímat, ocitli ve světě, kde se to hemží čarodějnicemi, upíry, skřety a dalšími hrůzami, které měli zůstat bezpečně skryté ve vaší fantazii. Právě to se totiž už tři měsíce stává každý večer Charliemu Lairdovi. Dokonce i za normálních okolností roztomilí bílí králíčci jsou ve světě nočních můr děsivě strašidelní. Ale jedna hrozba je přece jen horší než hadi a právě s tou se musí Charlie vypořádat, aby zachránil kamarády, rodinu a vůbec celé městečko Cypřišový Potok. Začtěte se společně s dětmi do hororově laděného příběhu od Kirsten Millerové a Jasona Segela, který stylově ilustroval Karl Kwasny.

Ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Noční můry! vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Noční můry!
probíhá od 25. února do 9. března 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské strašidelné knihy Noční můry!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNoční můry!

Millerová, Kirsten - Segel, Jason

XYZ, 2016

Zasoutěžte si o strašidelný příběh pro děti - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. honeybee napsal:

    Dobrý večer, dnes mi dorazila tato kniha. Mockrát děkuji

Napsat komentář