Nenechte si ujít v týdnu od 15. do 21. února 2016

192_big
Únor se přehoupl do druhé půlky a všichni zamilovaní právě dnes slaví svůj den. Další várka školáků se nyní těší na týden odpočinku během jarních prázdnin. A co čeká všechny příznivce literatury? Křtít se budou zajímavé kuchařky a proběhne i autogramiáda předního muže etikety v Česku.

Nejvíce pozvánek na tento týden máme až na středu 17. února. První z nich míří do Prahy, kde se od 17 hodin bude v Paláci knih Luxor křtít nová kniha známého odborníka na výživu RNDr. Petra Fořta. Jeho kniha K čemu jsou diety se zabývá bojem s obezitou. Křest proběhne i za účasti spoluautorů knihy. Kmotrami se stanou výživová specialistka PharmDr. Margit Slimáková a herečka Nela Boudová. Moderovat bude Hanka Koutná.

I v Brně se bude ve středu něco dít. Ve stejný čas (tedy v 17 hodin) proběhne autogramiáda a beseda prvního muže etikety Ladislava Špačka. Pro podpis si můžete přijít do knihkupectví Knihy Dobrovský. Ladislav Špaček bude podepisovat svou novou knihu Mistr E – Pohádková etiketa. Kniha je určena dětem, které se učí základy etikety, ať již se jedná o rodinnou večeři nebo návštěvu kina.

I poslední středeční pozvánka je do Prahy na křest knihy Zámek s vůní benzínu. Jejími autory jsou Miloš Hořejš a Jiří Křížek. Akce začíná v 18 hodin a zúčastnit se jí můžete v Národním technickém muzeu v Praze. Knihu pokřtí generální ředitel Národního technického muzea Karel Ksandr, generální ředitelka Národního památkového ústavu Naděžda Goryczková, ředitel Územní památkové správy Národního památkového ústavu na Sychrově Miloš Kadlec a ministr zahraničních věcí ČR Karel Schwarzenberg.

Ve čtvrtek 18. února se v Městské knihovně Rožnov pod Radhoštěm uskuteční autorské čtení Marka Šindelky (seznámit jste se s ním mohli i prostřednictvím našeho rozhovoru). Tento čím dál známější spisovatel získal v roce 2012 cenu Magnesia litera za svůj soubor povídek Zůstaňte s námi. Nyní představí svou knihu Mapa Anny, která vyšla v roce 2014. Opět se jedná o povídkovou sbírku a i tentokrát jsou hlavním tématem vztahy. A to rozhodně ne nezajímavé – půjde o vztahy nebezpečné, vyhořelé či dokonce ničivé. Povídky jsou intimní a smyslné a čtenář v nich najde mnoho lidských setkání, která byla sice mnohdy zpočátku krásná, ale z nějakého důvodu již nejsou. Začátek čtení je naplánován na 17. hodinu.

V Ostravě se v pátek 19. února budete mít možnost setkat s Antónií Mačingovou. V Domě knihy Knihcentrum představí svou knihu Zhubněte jednou provždy 2. Součástí akce bude i autogramiáda a samozřejmě také ochutnávka jídel podle jejích receptů. Autorka v knize vysvětluje jednoduchý přechod od našeho běžného stravování ke stravování, které je zdravé a prospěšné. Kniha je doplněna i recepty pro vegetariány a také o netradiční vánoční menu. Obávaný jo-jo efekt se podle autorky knihy neprojeví, pokud se člověk nevrátí k původním stravovacím a myšlenkovým návykům. Více se dozvíte v Ostravě v 16 hodin.

Zajímají vás další literární akce?
Pak nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář