Prozkoumejte Zapomenuté říše!

Gauntlgrym_nahledovy
Na pulty knihkupectví se dostal titul, který ocení zejména fanoušci současného mistra fantasy, R. A. Salvatora. Vydejte se jeho prostřednictvím do Zapomenutých říší a navštivte spolu s temným elfem a trpasličím králem proslulé trpasličí město Gauntlgrym!

Drizzt se připojí k Bruenorovi na výpravě za legendárním trpasličím královstvím Gauntlgrym: za ruinami, které mají být plné starých pokladů a mystického vědění. Jenže než se k němu vůbec přiblíží, jiný drow a jiný trpaslík o něj zakopnou jako první: Jarlaxl a Atrogat. Při pátrání po pokladech a magii spustí Jarlaxl a Atrogat neúmyslně katastrofu, jež by mohla znamenat zkázu nic netušících obyvatel města Letohrad – katastrofu tak velkou, že dokonce i žoldák Jarlaxl se rozhodne riskovat peníze a kůži, jen aby jí zabránil.
Bohužel čím víc se dozvídají o tajemstvích Gauntlgrymu, tím víc to vypadá, že sami nic nezmůžou. Budou potřebovat pomoc, a to od osob, o nichž si mysleli, že už po jejich boku nikdy bojovat nebudou: od Drizzta a Bruenora.

Gauntlgrym

Autor: Robert Salvatore
Přeložila: Kateřina Niklová

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7398-338-3
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Gauntlgrym vydalo nakladatelství Fantom Print.

 

Ukázka z knihy

Král potřásl hlavou a zatvářil se lítostivě. „Měl sem toho smradlavýho vorka zabít.“

Drizzt tento nářek moc dobře znal. Ode dne, kdy Bruenor podepsal Dohodu z Garumnovy rokle, trápily ho pochybnosti.

„Ne,“ odvětil drow, neznělo to ale právě jistě.

Bruenor si zlomyslně odfrkl. „Ty sám si přisahal, že ho vodděláš, elfe, a nakonecs ho nechal sejít věkem, ne?“

„Opatrně, Bruenore.“

„Ach, von přesek tvýho elfskýho přítele vejpůl, ne? A jeho voštěpníci zabili tvoji elfskou holku a jejího vokřídlenýho koně, ne?“

V Drizztově pohledu se zračily bolest a doutnající vztek; varování, že Bruenor zachází příliš daleko.

 

O autorovi

rasalvatoreR. A. Salvatore se narodil v roce 1959 v Massachusetts, kde dodnes i s manželkou a svými třemi dětmi přebývá. O literaturu se začal zajímat během svých studií. Jeho velkým vzorem se stal J. R. R. Tolkien. Proslul především svojí sérií Forgotten Realms. Jeho knihy se pravidelně řadí na přední příčky The New York Times bestsellerů a po celém světě se prodalo již více než deset milionů výtisků.

Zdroj informací a fotografie: rasalvatore.com, oficiální stránky


Nakladatelství FANTOM Print vzniklo v roce 1999 a od té doby se vyšplhalo mezi jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy a sci-fi literaturu u nás. Kromě těchto knih vydává také literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGauntlgrym
Neverwinter 1

Salvatore, Robert Anthony

Fantom Print, 2016

Napsat komentář