Vyhrajte případ zmizení ze stockholmského metra

Chlapec-ve-stinu-perex
V roce 1970 došlo ve stanici metra ve Stockholmu k tajemnému zločinu. Malého chlapce Kristoffera vzala za ruku cizí žena a od té doby ho už nikdo nespatřil. A když o 40 let později zmizí i jeho bratr Joel, pustí je jeho zoufalá žena do pátrání.

Tajemství rodiny Klingbergových

Je léto 1970. Ve stanici stockholmského metra vezme malého chlapce za ruku neznámá žena a od té doby ho už nikdo nespatří. Chlapec nenávratně zmizí.

O mnoho let později zmizí i chlapcův bratr Joel Klingberg. Zoufalá manželka poprosí o pomoc Dannyho Katze, jazykového génia s pochybnou minulostí, s nímž Joel kdysi studoval na vojenské tlumočnické škole. Katz se jen velmi neochotně pustí do pátrání, ale brzy zjistí, že mocná rodina Klingbergových skrývá nejedno tajemství. A když se na něj pokusí kdosi hodit vraždu, stává se z Katzova hledání boj o přežití…

 

Chlapec ve stínu

Autor: Carl-Johan Vallgren

Vydalo: nakladatelství Moravská Bastei MOBA
Překlad: Helena Matochová
Počet stran: 384
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-243-6719-4

Přečtěte si více o knize Chlapec ve stínu, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Prosklené dveře na schodiště se otevřely. Brzy už uvidí Kristoffera sedět s tou ženou na lavičce s pytlíkem bonbonů v ruce.
Jeho milovaný Kristoffer.
Zahnul s kočárkem za roh a rozhlédl se. Schody byly prázdné. V dohledu nebyl jediný člověk. Viděl dveře výtahu v přízemí, do kterého před minutou nastoupil, bílé kachličky na stěnách kolem schodiště, dva velké skleněné lustry u stropu. Prázdnou pomalovanou lavičku.
Joel se dal znovu do pláče. Rozepnul mu popruhy v kočárku a vyndal ho na zem. Pak se otočil na druhou stranu směrem k Alviku. Znovu se podíval na schody a dolní halu. Nějaký osamělý důchodce s holí si něco četl na tabuli.
Zavolal chlapcovo jméno:
„Kristoffere!“
Nejdřív šeptem, jako by ztratil hlas. Pak znovu nahlas a panicky:
„Kristoffere! KRISTOFFERE!“ Jeho hlas se odrážel od zdí a pak k němu z dálky, jakoby z jiného času a jiného světa, dolehl Joelův pláč.

 

Vyhrajte knihu Chlapec ve stínu

Kristoffer Klingberg beze stopy zmizel už jako malý chlapec a po celou dobu jej nikdo nenašel a policie nebyla schopna objasnit, co se ve stanici stockholmského metra vlastně stalo. To však nebyla poslední tragédie, která rodinu Klingbergových potkala. O několik desítek let později se totiž ztratí i druhý z bratrů. Jeho zoufalá manželka už neví, kam se obrátit, proto požádá o pomoc jazykového génia Dannyho Katze. Pátrání se však brzy mění na boj o holý život. Podaří se Dannymu zachránit si vlastní život? A zjistí i něco o zmizení Kristoffera a Joela? To si pojďte přečíst v další z řady severských krimi knih.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Chlapec ve stínu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Chlapec ve stínu
probíhá od 2. do 8. února 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 severské krimi Chlapec ve stínu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChlapec ve stínu

Vallgren, Carl-Johan

Moravská Bastei MOBA, 2015

Napsat komentář