Knižní mix pro děti

barvy
Do dnešních tipů jsme vám namíchali barevný mix dětských knih plných dobrodružství a vtipu, kterými uděláte radost malým čtenářům!

Jako první vám představíme dílo kolektivu autorů za šesté třídy základní školy! Děsivá cesta vlaku č. 16 obsahuje příběhy šesťáků, kteří si všímali všeho kolem sebe, a poté vymýšleli směsice příběhů veselých i strašidelných.

Děsivá cesta vlaku č.16

Autoři: Žáči ZŠ Antonína Čermáka

Počet stran: 48
Vazba: pevná
Formát: 162×237 mm
ISBN: 978-80-87506-73-8
Doporučená cena: 129 Kč

Stalo se vám někdy, že jste se ocitli na místě, ze kterého nebylo úniku? Nám ano! Uvízli jsme na několik hodin v podmořském tunelu, bez elektřiny, uvězněni ve vlaku. Ale nenudili jsme se, vyprávěli jsme si příběhy. Vymyšlené, opravdové, strašidelné, hororové i veselé. Co na tom, že jsme si to jen představovali? Děsivý vlak číslo 16 se dal do pohybu. Žáci šesté třídy ZŠ Antonína Čermáka sledovali okolí školy, svého bydliště a napsali příběhy inspirované obyčejnými věcmi, domy, stromy, ulicemi či pouličními lampami. Poté vytvořili ilustrace a vznikla tak skutečná kniha. Z jejich vyprávění je cítit, jak si cení přátelství, milují záhady, tajemství a legraci.

Knihu Děsivá cesta vlaku č.16 vydalo nakladatelství 65. pole.

————————————————

Už jste se smířili s tím, že vaše dítko ke čtení nepřemluvíte? Ale přeci jen byste rádi, aby nebylo ochuzeno o kouzlo poutavých příběhů? Pak mu zkuste třeba pustit audioknihu vyprávějící příběh toho nejlegendárnějšího dětského detektiva Kalleho Blomkvista!

Svěřte případ Kallovi [Audio na CD]

Autorka: Astrid Lindgrenová

Vazba: CD
ISBN: 8590236078420
Doporučená cena: 229 Kč

 

Detektivní příběh pro děti na motivy knihy známé švédské spisovatelky Astrid Lindgrenové.Party Bílé růže (Kalle, Anders a Eva-Lotta) a Červené růže (Sixten, Jonte a Benka) svádějí obvyklý prázdninový boj o Velkého bručouna. A zrovna ve chvíli, kdy se Eva-Lotta chystá přemístit ho na jiné tajné místo, se stane VRAŽDA! A Eva-Lotta viděla pachatele! Policie se při vyšetřování dostane do slepé uličky, takže nezbývá, než aby se vyšetřování ujal detektiv Kalle Blomkvist…

Audioknihu Svěřte případ Kallovi vydalo nakladatelství Radioservis.

————————————————

Další kniha vypráví o milé čarodějce Lence a jejích zvířecích přátelích, které Lenka tak trochu zaučuje v apatykářském umění, což se bez dobrodružství rozhodně neobejde! Vtip celé knihy je navíc podpořen jazykovou hrou, která malého čtenáře nadchne!

Byliny malé čarodějky

Autorka: Polonca Kovačová
Ilustrace: Ančka Gošniková Godecová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 230×295 mm
ISBN: 978-80-7529-027-4
Doporučená cena: 249 Kč

Polonca Kovačová patří k nejoblíbenějším slovinským autorkám knih pro děti. Kniha Byliny malé čarodějky je jedinečná tím, jak suverénně spojuje autorčinu dovednost vtipně, nápaditě rozvíjet děj s nevtíravou naučností.
Malá čarodějka Lenka se přistěhovala k jedné myší rodince a k dalším zvířátkům a zasvěcuje je, hlavně myšáčka Lolka a jeho sestřičku, do tajů apatykářského umění. Probírá s nimi 34 léčivých bylin a o každé poví to nejdůležitější z odborného hlediska a všechno to propojuje děním, rozhovory, vtipnými situacemi, využívajícími i jazykovou komiku, takže si malý čtenář ani nestačí uvědomit, že se vlastně učí.
Kouzelnou atmosféru dotvářejí půvabné ilustrace Ančky Gošnikové Godecové.

Knihu Byliny malé čarodějky vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázky z knihy:

carodejka

carodejka1

————————————————

Piráti, kouzla a nevídaná dobrodružství,  to vše přináší pokračování příběhu o nebojácné pirátce Hilary! Tentokrát se Hilary, která se poslední dobou tak trochu flákala, musí vrátit mezi pirátskou elitu, a tak se vydává na další nebezpečné mořské dobrodružství!

Téměř ctihodná Liga pirátů 2: Postrach Jižních teritorií

Autorka: Caroline Carlsonová
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7491-544-4
Doporučená cena: 279 Kč

V druhém dílu série Téměř ctihodná liga pirátů čekejte ještě více pirátů, magie a dobrodružství. Hilary Westfieldová je pirátka. Postrach Jižních teritorií! Statečná, odvážná, nebojácná a… trochu zlenivělá. Ano, v poslední době opravdu neobjevila žádný poklad. A opravdu nebojovala s tolika bídáky, jak by se slušelo. Ale je to dostatečný důvod, aby byla i se svou posádkou vyloučena z řad pirátů? Jenže ani její odvaha, znalosti magie, dokonce ani výmluvný chrlič nepřesvědčí Téměř ctihodnou ligu pirátů o tom, že je titulu Postrach Jižních teritorií hodna. Aby uhájila svou čest a špatné jméno piráta, vydá se Hilary znovu za dobrodružstvím na Širá moře. Výprava tentokrát zahrnuje (mimo jiné): pátrání po unesené Čarodějce, setkání s neschopnými královskými inspektory i s bandou padouchů, kteří si říkají Vzbouřenci, a – to ze všeho nejhorší a nejděsivější – ples! Pro čtenáře od deseti let.

pirati

Knihu Téměř ctihodná Liga pirátů 2: Postrach Jižních teritorií vydalo nakladatelství Host.

Podívejte se na ukázku na stránkách nakladatelství!

Další díl série:

piratii

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy i mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeByliny malé čarodějky

Kovačová, Polonca

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeSvěřte případ Kallovi [Audio na CD]

Lindgrenová, Astrid

Radioservis, 2015

zobrazit info o knizeDěsivá cesta vlaku č.16

Antonína, Žáči ZŠ

65. pole, 2015

zobrazit info o knizeTéměř ctihodná Liga pirátů 2: Postrach Jižních teritorií

Carlsonová, Caroline

Host, 2015

Napsat komentář