Mezi vránami

Jacob Grey_Feralove_Pod kridly vran
První díl nové fantasy série pro mládež vypráví o teprve třináctiletém chlapci, který žije na stromě v opuštěném parku. Ale není tak docela sám. Společnost mu dělají tři vrány, s nimiž si může dokonce povídat. Rozumí totiž jejich řeči. Zajímavé, pravda?
Čtěte dál…

Blackstone. Kdysi vzkvétající metropoli před lety zasáhla obrovská vlna násilností, která po sobě zanechala beznadějnou spoušť. A teď se temné síly dávají znovu do pohybu… Z vězení uprchli nebezpeční zločinci. Jsou to feralové – lidé, kteří umí mluvit se zvířaty, ovládat je a používat jako účinnou zbraň. Pokud se jim podaří přivést ze Země mrtvých svého vůdce, pavoučího ferala Mistra Snovače, hrozí městu definitivní zkáza. Třináctiletý kluk jménem Krák žije v opuštěném parku, kde si na stromě postavil hnízdo. Jedinými společníky jsou mu tři vrány, které ho v podstatě vychovaly. Proto považoval za samozřejmé, že s nimi mluví jejich řečí. Jednoho dne mu však život naruší nečekané události a Krák se dozví, kým doopravdy je. Aby ochránil Blackstone, bude muset čelit temnotě temnější, než si kdy dokázal představit.

Akční urban fantasy ne nepodobná příběhům o Batmanovi, Spidermanovi či Knize hřbitova Neila Gaimana. První díl trilogie Feralové.

 

Feralové 1 – Pod křídly vran

Autor: Jacob Grey
Přeložila: Denisa Streublová

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-483-6
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Pod křídly vran vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Mrzout přistál vedle Kráka a naklonil hlavu. Od jeho krátkého zobáku se zlatě odrazilo světlo z pouličních lamp. Myslíš, že je to bezpečné? zeptal se.

Náhlý pohyb přilákal Krákův pohled. Byla to jen krysa slídící v popelnici. „Myslím, že ano,“ řekl Krák, „ale stejně buďte ve střehu.“

Věděl, že to varování nepotřebují. Byli spolu osm let a on se na ně mohl spolehnout víc než sám na sebe.

Přehodil nohy přes okraj střechy a měkce dopadl na podestu požárního schodiště. Pišta se snesl dolů a posadil se na popelnici, zatímco Mrzout doplachtil na roh střechy a sledoval hlavní ulici. Snížkovy pařátky zaškrábaly o kov, jak seskočil na zábradlí požárního schodiště. Všichni hlídkovali.

Krák se plížil po schodech. Na chvíli se přikrčil, ale oči nespouštěl ze zadních dveří bistra. Z vůně jídla mu začalo divoce kručet v břiše. Pizza, prolétlo mu hlavou. A taky hamburgery. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Jacob Grey

Jacob Grey je autor, o kterém se toho ví jen málo. Údajně žije v jednom velkém městě ve Spojených státech, kde se po nocích toulá ulicemi a sní o svých temných příbězích. Miluje zvířata a mluví s vránami… Nikdo ale neví, jestli jejich krákání opravdu rozumí. Pod křídly vran (2015) je první kniha ze série Feralové, která vychází v jednatřiceti jazycích a k níž koupila filmová práva společnost 20th Century Fox.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePod křídly vran
Feralové 1

Grey, Jacob

Host, 2016

Mezi vránami - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Kasumi Shizuka napsal:

    Měla bych otázku ohledně filmu od 20th Century Fox.
    Neví někdo, kdy se kniha Feralové 1 – Pod křídly vran zfilmuje?

Napsat komentář