Psychologické thrillery s ženskými hrdinkami

hands
Většina lidí nemá ráda zimu, tmu a mlhu. Ale milovníci čtení a knih mají žně právě teď, protože nastalo období roku, kdy atmosféra pošmourných dnů přímo vybízí k tomu sáhnout po napínavé knížce a zalézt si s ní někam do tepla.

Že se stále stejná cesta vlakem omrzí a už není co objevovat? Paula Hawkinsová přináší příběh Dívky ve vlaku, která tento pocit nemá a dokonale využije svůj pozorovací talent a smysl pro detail.

Kniha roku 2015.
Román, který si podmanil všechny žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku, trhá rekordy v rychlosti prodeje a je kritikou označován za letošní Zmizelou.
Potřebujete vědět víc?
Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem.

Dívka ve vlaku

Autorka: Paula Hawkinsová
Přeložila: Věra Klásková

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 150×235 mm
ISBN: 978-80-249-2860-9
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Dívka ve vlaku vydalo nakladatelství Ikar.

Ke svezení ve vlaku láká následující ukázka.

————————————————

Hory a chata v nich rovná se romantický život v lůně přírody. Diane Thomasová ukazuje, že ne vždycky se musí jednat o idylu a hrdinka thrilleru V divočině možná bude s láskou vzpomínat na rušný život mezi lidmi.

V zimě roku 1966 se Katherine Reidová přestěhuje do chaty v horách, aby našla klid a samotu. Zanedlouho však přijde na to, že v hlubokých lesích není sama. Někdo je poblíž a sleduje každý její pohyb. Danny, dvacetiletý veterán z Vietnamu, žije ve starém domě obklopen hromadami zatuchlých knih a vzpomínek na válku. Nejprve svou novou sousedku jen opatrně pozoruje, ale zvědavost se postupně mění v posedlost. Když se střetnou dvě zjizvené duše, hranice mezi láskou a šílenstvím může být nebezpečně tenká…

V divočině

Autorka: Diane Thomasová
Přeložila: Adéla Bartlová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7306-788-5
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu V divočině vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

————————————————

Už jako děti jsme slýchávaly, že se nemáme bavit s cizímí lidmi. Někteří by si tuto poučku měli opakovat i v dospělosti, aby se pak díky své prostořekosti nezapletli do nevídaných problémů stejně jako hrdina Swansona Petera v knize Na zabití.

Cizím lidem se nikdy nesvěřujte se svými problémy. Úspěšný podnikatel Ted Severson, který zbohatl na internetových startupech, při čekání na odložený let z Londýna do Bostonu toto pravidlo poruší. Snad proto, že vypije příliš mnoho martini, anebo že je neznámá Lily, která se s ním dá do řeči v letištním baru, až příliš přitažlivá. Z nezávazné konverzace se vyklube důvěrná hra na pravdu a přiopilý Ted se svěří, že ho jeho manželka podvádí. Lily zcela vážně prohlásí, že někteří lidé si nezaslouží žít, a bude-li chtít, pomůže mu ženu zabít. Ted netuší, že Lily má své vlastní temné tajemství, a tak ve chvíli, kdy by to snad ještě šlo, před jejím návrhem necouvne… Peter Swanson vzdává svým psychologickým thrillerem hold slavnému románu Patricie Highsmithové Cizinci ve vlaku, který pro filmové plátno úspěšně adaptoval Alfred Hitchcock. Kritika jeho knihu klade jednoznačně po bok bestsellerům typu Zmizelé. S jediným rozdílem – ve vymýšlení zápletek a šokujících rozuzlení jde Peter Swanson mnohem dál než Gillian Flynnová.

Na zabití

Autor: Swanson Peter
Přeložila: Denisa Škodová

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7432-634-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Na zabití vydalo nakladatelství Paseka.

Nahlédněte do knihy v následující ukázce.

————————————————

Nečtenáři se mohou začít radovat, protože je tu konečně i něco pro ně. Notoricky známé Milénium vyšlo v komiksové podobě, o kterou se postarali Denise Mina, Andrea Mutti a Antonio Fuso. Poslední díl nese název Dívka, která kopla do vosího hnízda.

Závěrečný díl komiksové adaptace bestselleru Stiega Larssona Milénium.

Lisbeth Salanderová leží v kritickém stavu s prostřelenou hlavou na jednotce intenzivní péče. O život bojuje ve více směrech: pokud se uzdraví, bude vypovídat před stockholmským soudem kvůli obvinění z trojnásobné vraždy. S pomocí novináře Mikaela Blomkvista bude muset nejen dokázat svou nevinu, ale také odhalit ty, kdo dopustili, aby se bezbranní lidé, jako byla ona sama, stali oběťmi zneužívání a násilí.

A k tomu všemu plánuje pomstu muži, který se ji pokusil zabít, a zkorumpovaným vládním institucím, jež jí málem zničily život.

Dívka, která kopla do vosího hnízda

Autoři: Denise Mina, Andrea Mutti, Antonio Fuso

Přeložil: Luděk Janda

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 172 × 258 mm
ISBN: 978-80-7491-535-2
Doporučená cena: 499 Kč

 

Knihu Dívka, která kopla do vosího hnízda vydalo nakladatelství Host.

Podívejte se, o už bylo o komiksu napsáno.

————————————————

Detektiv, respektive detektivka by měla mít pro strach uděláno, protože napětí a zločin jsou jejím denním chlebem. Bohužel se však stane, že tentokrát bude obětí násilí vyšetřovatelka sama. Povídej, co vidíš je mrazivým thrillerem z pera Joy Fieldingové.

Bailey Carpenterová pracuje jako detektiv u advokátní kanceláře. Když je však jedné noci brutálně znásilněna, zhroutí se jí celý svět. S návaly panické úzkosti a hrozivými nočními můrami zůstává uzavřena mezi stěnami svého luxusního bytu, násilníka totiž vidí v každém muži, kterého potká. Čas si krátí pozorováním okolních domů dalekohledem. Postupem času však pomalu přestává věřit svému rozumu, protože ji každou noc budí zvonění telefonu a v protějším věžáku se neustále u okna producíruje jakýsi muž, který Bailey dokonce také sleduje dalekohledem. Věřit mu ale přestává i policie, ačkoliv pachatele stále ne a ne najít. I přes svůj stav tak Bailey nezbývá než vzít pátrání do vlastních rukou. Do toho se objevuje její nevlastní sestra Claire se svou přidrzlou pubertální dcerou Jade kvůli ohromnému dědictví, o které se nevlastní sourozenci soudí.

Povídej, co vidíš

Autorka: Joy Fieldingová
Přeložila: Milena Havlová

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 132×208 mm
ISBN: 978-80-249-2864-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Povídej, co vidíš vydalo nakladatelství Ikar.

Podívejte se do knihy prostřednictvím ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto a řadu dalších knih.

Napište nám v komentářích svůj názor na tento knižní žánr.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívka ve vlaku

Hawkinsová, Paula

Ikar, 2015

zobrazit info o knizeNa zabití

Peter, Swanson

Paseka, 2015

zobrazit info o knizeV divočině
Drsný příběh o lásce a touze žít

Thomasová, Diane

Pavel Dobrovský – BETA, 2015

zobrazit info o knizeDívka, která kopla do vosího hnízda
Komiks podle románu Stiega Larssona

Mina, Denise - Mutti, Andrea - Fuso, Antonio

Host, 2015

zobrazit info o knizePovídej, co vidíš

Fieldingová, Joy

Ikar, 2015

Napsat komentář