Třetí díl Milénia jako komiks!

divka_ktera_kopla_do_vosiho_hnizda_perex
Právě vychází komiks podle detektivního románu švédského autora Stiega Larssona Dívka, která kopla do vosího hnízda. Nenechte si ujít grafické zpracování třetího závěrečného dílu Larssonovi trilogie Milénium.

Závěrečný díl komiksové adaptace bestselleru Stiega Larssona Milénium.

Lisbeth Salanderová leží v kritickém stavu s prostřelenou hlavou na jednotce intenzivní péče. O život bojuje ve více směrech: pokud se uzdraví, bude vypovídat před stockholmským soudem kvůli obvinění z trojnásobné vraždy. S pomocí novináře Mikaela Blomkvista bude muset nejen dokázat svou nevinu, ale také odhalit ty, kdo dopustili, aby se bezbranní lidé, jako byla ona sama, stali oběťmi zneužívání a násilí.

A k tomu všemu plánuje pomstu muži, který se ji pokusil zabít, a zkorumpovaným vládním institucím, jež jí málem zničily život.

 

Dívka, která kopla do vosího hnízda

Autoři: Denise Mina, Andrea Mutti, Antonio Fuso
Přeložil: Luděk Janda

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 172 × 258 mm
ISBN: 978-80-7491-535-2
Doporučená cena: 499 Kč

 

Knihu Dívka, která kopla do vosího hnízda vydalo nakladatelství Host.

———————————-

Připomeňte si předešlé díly komiksů na motivy Larssonova MiléniaMuži, kteří nenávidí ženy I.Muži, kteří nenávidí ženy II. Dívka, která si hrála s ohněm.

 

O autorech

Denise Mina (* 1966) je skotská autorka detektivek a divadelních her. Podílela se také na komiksové sérii Hellblazer (2006–2007) a je autorkou grafického románu A Sickness in the Family (Nemoc v rodině, 2010). V češtině jí vyšla detektivka Konec vosí sezóny (2011; česky Panteon 2013).

(Zdroj informací: nakladatelství Host)

Andrea Mutti (* 1973) se věnuje zejména francouzskému komiksu, ale pracoval například také na sériích DMZ (2011) a The Executor (Exekutor, 2010) společností DC Comics a Vertigo.

(Zdroj informací: nakladatelství Host)

Antonio Fuso (* 1977) je autor komiksů a ilustrátor vyznačující se ostrým frenetickým stylem. Mezi jeho práce patří A Sickness in the Family a G. I. Joe: Cobra (2009–2014). Žije a pracuje v Římě.

(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Řekli o knize

Ještě jsem nečetl Larssonovo Milénium, jenom komiksovou adaptaci od Denise Miny, která ve mně vyvolala chuť přečíst si přímo Larssonův originál a (je to rouhání?) jeho pokračování z pera Davida Lagercrantze (ze kterého možná také vznikne komiksová podoba?)… Celá komiksová série od Vertiga je vynikající.

Collected Editions


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívka, která kopla do vosího hnízda
Komiks podle románu Stiega Larssona

Mina, Denise - Mutti, Andrea - Fuso, Antonio

Host, 2015

Napsat komentář