Hvězdný tulák

Hvězdný tulák
Právě vychází druhý díl vesmírné ságy Siranta Jax nazvaný Hvězdný tulák. Ponořte se s námi do světa, kde je sice možné létat nadsvětelnou rychlostí, ale hrdinové přesto musí řešit stejné problémy, s jakými se dennodenně potkáváme i my.

Ať už patříte mezi lidi, kteří na nové Star Wars nadávají, nebo mezi ty, kteří si je bezmezně zamilovali, určitě rádi přivítáte možnost vydat se do trochu jiného vesmíru a spolu s hlavní hrdinkou podstoupit nebezpečnou pouť na úplně neznámou planetu. Kniha volně navazuje na první díl série nazvaný Šeroprostor.

Hvězdný tulák

Autorka: Ann Aguirre
Přeložil: Jan Kovář

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7398-335-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Hvězdný tulák vydalo nakladatelství Fantom Print.

Siranta Jaxová je „skokanka“, nositelka jedinečného genu, který je nezbytný k navigování lodí rychlejších než světlo tzv. šeroprostorem. Celou kariéru pracovala pro korporaci Farwan, ale rozneslo se, že Korporace schválně sabotovala a nechala havarovat vlastní přepravní loď. Její nadvláda nad intergalaktickým obchodem se kvůli tomu zhroutila, což znamená, že je Jaxová bez práce.
A také švorc, protože ji poněkud předčasně prohlásili za mrtvou. Když je tedy požádána vládou, aby stanula v čele důležité diplomatické mise, Jaxová neváhá ani vteřinu. Úkol zní: letět na planetu Ithiss-Tor a přesvědčit její obyvatelstvo, aby se přidalo ke Konglomerátu.
Od výplaty ale Jaxovou dělí mnoho světelných let. Navíc si bude muset poradit se zločinci ze Syndikátu, s bouřlivým vztahem se svým pilotem, s mimozemskými požírači lidí a také s vlastním tělem oslabeným působením šeroprostoru. Bude mít štěstí, pokud se na Ithiss-Tor vůbec dostane živá…

Ukázka z knihy

Slyšení trvají už několik dní.

Nevím, proč jsem si myslela, že je po všem jenom proto, že jsme všem řekli pravdu. Vždycky budou lidi, co tomu odmítnou uvěřit nebo to i po čtyřiasedmdesátém zhlédnutí budou chtít dál rozebírat, než se vůbec pokusí zvážit možnost, že se realita změnila. Těmhle lidem jsem poslední týden pod přísahou odpovídala neustále na ty samé otázky, takže když si mě zavolají znova, je má trpělivost skoro u konce.

Počítač v pokoji mi sdělí: „Siranto Jaxová, v konferenční místnosti 7-J si žádají vaši přítomnost.“

No jasně. Když vykročím na dokonale čistou a nablýskanou bílou chodbu, musím před tou září mhouřit oči. Cítím se podivně křehká, jako by mi povyrostly kosti a moje kůže jim začala být moc malá. Na společ- né ubikaci bývalých zaměstnanců Farwanu se mi nespalo dobře, a navíc mi brání vidět se s Marchem. Drží nás odděleně, zřejmě proto, abychom neměli možnost sladit svoje výpovědi.

Pracovní komise sestavená Konglomerátem má eminentní zájem dozvědět se pravdu, což je pochopitelné, když vezmeme v úvahu, že jsme několik posledních desetiletí věděli jen to, o co se s námi rozhodla milostivě podělit Korporace.

Ann Aguirre

Ann Aguire vystudovala anglickou literaturu. Před tím než se stala autorkou na plný úvazek, byla klaunem, úřednicí, dabérkou a zachránkyní opuštěných koťátek. Momentálně je autorkou mnoha románů, které se pravidelně umisťují na žebříčcích nejprodávanějších knih New York Times. Se svým manželem, dětmi a všemožnými domácími mazlíčky žije v Mexiku, má ráda knihy, emo hudbu a akční filmy. Píše romány mnoha žánrů jak pro dospělé, tak i pro mladé.

Zdroj: www.annaguirre.com


Nakladatelství FANTOM Print je jedním z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy, sci-fi a literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHvězdný tulák

Aguirre, Ann

Fantom Print, 2015

Napsat komentář