Pohádky pro naše nejmenší

dite
Dočetli jste už s dětmi knihy, které se objevily pod vánočním stromečkem, a nevíte, po jaké nové sáhnout? Nachystali jsme si pro vás a vaše děti výběr krásných pohádkových příběhů, které udělají radost každému malému čtenáři!

Nechce se vašim malým nezbedům spát? Pak zkuste knihu švédského psychologa Carla-Johana Forsséna Ehrlina, jejíž poutavý a milý příběh doprovází relaxační techniky usnadňující dětské usínání.

O králíčkovi, který chtěl usnout

Autor: Carl-Johan Ehrlin
Přeložila: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 28
Vazba: vázaná
Formát: 215×300 mm
ISBN: 978-80-7473-395-6
Doporučená cena: 199 Kč

Také se vám nedaří, aby vaše dítě v klidu usnulo? Připojte se k rodičům po celém světě a čtěte dítěti před spaním příběh, který vám pomůže nekonečné potíže s usínáním proměnit v láskyplný a zklidňující rituál.
Králíček Kája nemůže usnout. Ještěže jeho maminka zná cestu k strýčkovi kouzelníkovi Zíválkovi, který dokáže našeho malého nezbedu uspat. Králíček Kája tedy putuje s maminkou k jeho domečku. Cestou potkává nové přátele a učí se od nich, jak usínání může být zábavné i příjemné současně. Tento jednoduchý příběh je psán netradičním způsobem a používá účinné relaxační techniky, které vašemu dítěti pomohou se uvolnit a během krátké chvíle klidně usnout. Vyzkoušejte průlomovou metodu švédského psychologa Carla-Johana Forsséna Ehrlina a naučte se uspávat své děti způsobem používaným rodiči i učiteli v mateřských školách po celém světě.

Knihu O králíčkovi, který chtěl usnout vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

 

————————————————

Vikinga Tappiho už mnozí malí čtenáři jistě znají, nyní vám ale představíme první díl nové série Tappi a přátelé nazvaný Tappi a první sníh, ve kterém se děti spolu s Tappim vydají do zasněženého lesního světa plného nejrůznějších dobrodružství.

Tappi a první sníh

Autor: Marcin Mortka
Přeložil: Michael Alexa
Ilustrace: Marta Kurczewska

Počet stran: 52
Vazba: vázaná
Formát: 203×247 mm
ISBN: 978-80-7491-595-6
Doporučená cena: 249 Kč

Vítejte v kouzelném, zasněženém světě usměvavého Tappiho!
V Šeptajícím lese bydlí viking Tappi se sobíkem Chichotkem. Společně chodí na procházky, připravují se na zimu a navštěvují kamarády – bobra Rachotka, veverku Čiperku a medvěda Břicháče. Čas od času však do Šeptajícího lesa přijde nečekaná pohroma. To pak Tappi s Chichotkem bez váhání opustí svou útulnou chalupu, aby všechno napravili. Někdy se z nezvaného hosta vyklube nový kamarád, jindy oba přátelé skončí celí zmáčení. Nic, co by nespravil šálek horké čokolády.
První díl z nové série Tappi a přátelé přináší deset krátkých příběhů doplněných půvabnými barevnými ilustracemi. Pokračování s názvem Tappi a narozeninový dort připravujeme k vydání na jaro 2016.

Knihu Tappi a první sníh vydalo nakladatelství Host.

Podívejte se také na článek o Tappim na našich stránkách.

Další knihy o Tappim:

tappi  tappiles

————————————————

Kniha Bajky z mechu i říčky zavede čtenáře do světa lesa, který každý dobře zná. Autorka vypráví milé příběhy zvířátek a dalších obyvatel lesní říše.

Bajky z mechu i říčky

Autorka: Hana Karolína Kobulejová
Ilustrace: Iveta Kalinová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 106×200 mm
ISBN: 978-80-88104-03-2
Doporučená cena: 188 Kč

Víte, co dělají v noci světlušky? Proč si páv povídá se pstruhem? Jak se dá setkat se zpívajícím jezevcem? A co se děje, když se medvíďata nechtějí ukládat k zimnímu spánku, ale místo toho se rozhodnou skotačit?
Čeká na vás povídání o tom, jak bojácný ráček znovu najde svou odvahu. Dozvíte se, proč vrabčáci s dobrotivostí více pořídí, čím se koroptvím z obilného pole vyplatí přátelství s bažantem a také dostanete možnost přidat se mezi bobří a vydří vodní radovánky.
V knížce, kde zurčí říčka, přes kterou se dobrodružně plaví broučci a nad mechem poletují modrásci, se nachází malebný svět plný laskavých příběhů, které zažívají zvířátka kolem nás.
Jedná se již o třetí díl v pořadí.

Knihu Bajky z mechu i říčky vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

Další díly edice:

bajkyzlesa   bajkyzpole

————————————————

Jako poslední dnešní knihu vám přinášíme legendární příběh chlapce, který dokázal létat a odmítl vyrůst. Petr Pan – příběh plný fantastických dobrodružství, zlých pirátů, víl a jednoho chlapce, který zkrátka nikdy nevyroste, je již klasikou, která potěší i dospělého čtenáře.

Petr Pan

Autor: James Barrie
Přeložili: Petr Hejný, Jana Hejná
Ilustrace: Peter Uchnár

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 205×295 mm
ISBN: 978-80-7391-052-5
Doporučená cena: 299 Kč

Klasická pohádka z pera skotského novináře, dramatika a spisovatele Jamese Matthewa Barrieho.
Všechny děti až na jedinou výjimku vyrostou. Tou výjimkou je Petr Pan. Nechtěl být nikdy dospělý, a proto zůstal navěky dítětem, aby si mohl pořád hrát. Žije na jednom ostrově v kouzelné a tajemné Zemi Nezemi. Jednou do Země Nezemě pozve také malou Wendy a její dva brášky Johna a Míšu. Nejdřív je naučí létat a pak s nimi odletí na svůj ostrov. Tam pak s Petrem Panem a jeho kamarády prožijí spoustu dobrodružství, když se Wendy stane princeznou, když bojují s krvežíznivými piráty a jejich kapitánem Hákem, když… Jenomže dětem se začne stýskat po rodičích a nakonec se přece jen vrátí domů…

UKAZKA1PETR

Knihu Petr Pan vydalo nakladatelství Slovart.

Prohlédněte si ukázku z knihy:

UKAZKA

 

A další ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePetr Pan

Barrie, James

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeBajky z mechu i říčky

Kobulejová, Hana Karolina

Agentura KRIGL, 2015

zobrazit info o knizeTappi a první sníh

Mortka, Marcin

Host, 2015

zobrazit info o knizeO králíčkovi, který chtěl usnout
Nová cesta, jak uspávat děti

Ehrlin, Carl-Johan Forssén

Kniha Zlín, 2015

Napsat komentář