Zahrajte si o pět příběhů pětice rozdílných postav

vys-nez-v-sedmem-nebi
Každý z nich je jiný, přesto jsou jejich životy vzájemně provázány. Pět postav od dvanácti až do jednasedmdesáti let prožívá život, který je chvílemi strašlivě nádherný a jindy naopak nádherně strašlivý. Zažijte s nimi jejich příběhy i vy.

Neobyčejné vyprávění o obyčejných věcech

Pět vzájemně propojených postav vypráví svůj příběh.

Lou je dvanáct, Eve šestatřicet, Elsie dvaačtyřicet, Casperovi šestačtyřicet a Josovi jednasedmdesát. Vyprávějí svůj příběh o nečekaném štěstí, které však všechno jen zkomplikuje, o tajemstvích, jež se zdají být příliš velká, o složitosti mládí a překážkách, které narostou do takových rozměrů, že se dají stěží překonat. A také o pocitech člověka, jenž se ocitne na hranici, za niž se může vydat už jen on sám.

V knize Výš než v sedmém nebi bojuje pětice velmi rozdílných postav spíš se sebou samými než spolu navzájem, v životě, který je strašlivě nádherný a zároveň nádherně strašlivý.

 

Výš než v sedmém nebi

Autorka: Griet Op de Beecková

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Adéla Elbel
Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7491-541-3

Přečtěte si více o knize Výš než v sedmém nebi, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Jsem sama, ale zdaleka ne ztracená. Občas si to říkám nahlas. Většinou se tomu směju.
Je mi šestatřicet. Ani mladá, ani stará. Umím výborně tančit v autě, nosit vysoké podpatky, uvařit rizoto a být milá na malá zvířata. Jak se má žít život, na to jsem ještě úplně nepřišla, ale dokážu docela dobře předstírat, že jo. Myslím, že je to dobrý začátek. Umím taky dobře radit ostatním, jak by se to možná mělo dělat, a pak si všimnu, že mě občas poslechnou, a to mě docela překvapuje.
Co jsem ještě viděla? Chlapce, který měl nad horním rtem něco mezi chmýřím a knírkem. Mnul si ho mezi prsty, zřejmě z hrdosti, ale mohlo to být i studem. Stál v mém oblíbeném knihkupectví a díval se na romány mého nejmilejšího autora. Váhavě vzal jeden do ruky. „Ten berte,“ řekla jsem mu, „je výbornej.“ Podíval se na mě, jako bych ho právě požádala o ruku, vyděšený z tak vlezlé důvěrnosti. Nic neřekl a vrátil knihu zpátky. „Na konci umře, takže už to teď nemusíte číst.“ Zalitovala jsem toho hned, jak jsem to vyslovila.

 

O autorce

Griet-Op-de-BeeckovaGriet Op de Beecková (nar. 1973) je belgická autorka. Deset let pracovala jako dramaturgyně významných vlámských a holandských divadel, poté začala psát pro společenský týdeník HUMO a deník De Morgen. Za svou prvotinu Výš než v sedmém nebi (2013) získala Bronzovou sochu za nejlepší nizozemsky psaný debut a byla nominována na ocenění Literatuurprijs 2013 a Academica Literatuurprijs 2014. Režisér Jan Matthys připravuje filmové zpracování románu, autorka k němu píše scénář.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Výš než v sedmém nebi

Každý z pětice hrdinů je jinak starý, prožívá odlišné situace a zaměstnávají jej jiné otázky, přesto jsou jejich osudy provázané. Přečtěte si i vy mozaiku příběhů pěti vzájemně propojených, a přesto velmi rozdílných postav belgické autorky Griet Op de Beeckové. Lou, Eve, Elsie, Casper a Jos vám postupně odvyprávějí každý svůj vlastní příběh, stejné souvislosti odkryjí z různých pohledů a vy si můžete být jisti, že takto rozehraná partie se dočká bouřlivého vyvrcholení.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Výš než v sedmém nebi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Výš než v sedmém nebi
probíhá od 31. prosince do 13. ledna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Výš než v sedmém nebi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVýš než v sedmém nebi

Op de Beecková, Griet

Host, 2015

Napsat komentář