Strašlivě nádherný, nádherně strašlivý

vys-nez-v-sedmem-nebi
Strašlivě nádherný, nádherně strašlivý, takový je život pěti hlavních postav.  Co má tato pětice postav vlastně společného? Štěstí v neštěstí… Vžijte se do příběhů a poznejte, co vše může způsobit štěstí.

Pět vzájemně propojených postav vypráví svůj příběh, Lou je dvanáct, Evě šestatřicet, Elsie dvaačtyřicet, Casperovi šestačtyřicet a Josovi jednasedmdesát. Vyprávějí svůj příběh o nečekaném štěstí, které všechno jen ztíží, o tajemstvích, která se zdají být příliš velká, o tom, jak složité je být mladý, o překážkách, které narostou do takových rozměrů, že se sotva dají překonat, o tom, jak se nepřestat snažit, dokud se člověk nedostane na hranici, za niž už nikdo nemůže.

 

Výš než v sedmém nebi

Autorka: Griet OP de Beecková
Přeložila: Adéla Elbel

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7491-541-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Výš než v sedmém nebi vydalo nakladatelství Host.

 

Ohlasy na knihu:

Zahřeje u srdce. Nepřehlédněte tento nový hlas Belgie.

Tom Lanoye, spisovatel a dramatik

Kniha o tom, jak dokážeme věci zpackat, a o touze nebýt sám. Je skvěle napsaná, něžně a zranitelně a občas tak vtipně, že je člověku smutno i veselo zároveň.

Peter Verhelst, spisovatel

Román Výš než v sedmém nebi je klenot. Rozesměje, dojme, překvapí, vyděsí i poučí.

Jan Leyers, zpěvák

 

Griet Op de Beecková

Tato autorka se narodila roku 1973 v Belgii. Deset let pracovala jako dramaturgyně významných vlámských a holandských divadel, poté začala psát pro společenský týdeník HUMO a deník De Morgen. Kniha Výš než v sedmém nebi je její prvotinou, za kterou získala Bronzovou sochu za nejlepší nizozemsky psaný debut.

(informace o autorce pochází z nakladatelství Host, fotografie převzata z webových stránek autorky)


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVýš než v sedmém nebi

Op de Beecková, Griet

Host, 2015

Napsat komentář