Zasoutěžte si o novou sbírku populárního básníka

Ja-uz-chci-domu-perex
Jestliže patříte mezi nadšené čtenáře poezie, nemusíme vám jistě představovat jednoho z nejčtenějších autorů současnosti J. H. Krchovského. Právě nyní vychází jeho nejnovější sbírka, na kterou si jeho příznivci museli počkat celých pět let.

Nové verše geniálního autora

Po pěti letech se mohou příznivci poezie „dekadenta geniálního“ J. H. Krchovského potěšit četbou jeho nové sbírky nazvané Já už chci domů.

Kam domů? Hádáme správně a autor to ve svých typicky vycizelovaných strofách potvrzuje: „Já už chci domů, stýská se mi tady / už přijeďte si pro mě, já chci domů! / Váš… Přilepil jsem známku slzou s brady / a neodeslal. Nemám kam a komu.“

Opět okoušíme hořká sousta trapnosti života, bezcílné prázdnoty dní, sexuálních kocovin i touhy po tom, co je krásné a něžné (a bohužel nám to nikdy nebude patřit). K těmto chodům porce černé šlehačky navrch – Krchovského humor vždy byl, a stále zůstává, velmi makabrózní, ale zároveň dokonale osvobozující.

Znatelně přibylo motivů samoty, smutku a pohledů do nicoty. Kdesi ve spodních vrstvách úporné monotónnosti jeho čtyřverší však nalézáme i tenkou žílu lásky a věrnosti životu. Krchovský zůstává i v této své „řadovce“ dokonale svůj. Jeho „noční dílna“ opět expeduje literární skvosty s nezaměnitelným puncem po léta (právem) nejpopulárnějšího a nejčtenějšího současného českého básníka.

 

Já už chci domů

Autor: J. H. Krchovský

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7491-591-8

Přečtěte si více o knize Já už chci domů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte ani na náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

J-H-KrchovskyJ. H. Krchovský se narodil 22. 4. 1960 v Praze. V mládí byl ovlivněn prostředím pražského undergroundu a zejména osobností Egona Bondyho. Od svých dvaceti let publikoval v samizdatu a po roce 1989 i časopisecky. Vydal mnoho úspěšných knih a překlady jeho básní byly představeny i v řadě zahraničních periodik. Jeho verše často zhudebňoval Milan Hlavsa, ale i další autoři české rockové a alternativní scény.  J. H. Krchovský často vystupuje na autorských čteních, mimo to své texty interpretuje se svou rockovou formací Krch-off. V roce 2009 vydavatelství Guerilla Records vydalo album J. H. K. & Krch-off bandu s názvem Naposled. Autor patří k nejoblíbenějším a nejčtenějším českým básníkům poslední doby, jeho knihy vyšly v mnoha reedicích. Většinu života prožil v Praze, nyní žije převážně v Brně.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Já už chci domů

Po pěti letech se příznivci básníka J. H. Krchovského dočkali nové sbírky. Ať už mezi jeho fanoušky patříte, nebo jste se zatím s ničím z jeho tvorby nesetkali, neváhejte a začtěte se právě nyní. Nezaměnitelný autorův styl dýchá z každého řádku, proto na vás mezi verši vykouknou nejen hořká sousta trapnosti všedního života, ale také to krásné a něžné. Zkrátka vše, co dělá z J. H. Krchovského jednoho z nejpopulárnějších a nejčtenějších básníků současné doby.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Já už chci domů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Já už chci domů
probíhá od 24. prosince 2015 do 6. ledna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 básnické sbírky Já už chci domů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJá už chci domů
Básně a zápisky veršem (2011–2015)

Krchovský, J. H.

Host, 2015

Zasoutěžte si o novou sbírku populárního básníka - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. ema1 napsal:

    Dobrý den, knížka dnes v pořádku doručena, děkuji.

Napsat komentář