Zahrajte si o šest kroků ke znovunalezení sebe sama

Potrava-pro-dusi-perex
Naše životní tempo je rychlejší, stále nabitější a spěch je součástí každého dne. Přestože jsme úspěšní v zaměstnání a máme spokojenou rodinu, mnohdy se necítíme naplnění. Přitom stačí udělat pár jednoduchých kroků a díky nim najít svou rovnováhu.

Šest klíčových změn

Žijeme ve světě, který je v neustálém pohybu. Připadá vám život den ode dne rušnější, nabitý informacemi, plný povinností, přátel a rodiny, plný všeho… kromě naplnění? Spěch jako by se stal celosvětovou epidemií. I když kmitáte mezi samými příjemnými věcmi, jako jsou dobře placená a záslužná práce se skvělými kolegy či hezky prožitý čas s rodinou, cítíte se na konci dne vyčerpaní a přemoženi tíhou toho, co jste si naložili? Podle psycholožky Karen Horneffer-Ginter je právě to množství, které jste si naložili, tím, co vytváří propast mezi vaším vnějším životem a vnitřním já. Toto rozpojení může způsobit, že naše duše chřadne, nedokážeme prožívat radost a neslyšíme vnitřní hlas, který nám radí, co je teď v životě nejdůležitější.

V Potravě pro duši vám autorka kromě svého vlastního příběhu s humorem i hlubokou moudrostí nabízí postupy, jak kvalitně nasytit duši, která žízní po rovnováze a naplnění. Jde o šest klíčových změn, které můžete postupně začlenit do svého každodenního života. Začnete respektováním svého životního rytmu, následuje obrat dovnitř a naplnění, poté plné prožívání každého dne, vzpomínání na lehkost a vyrovnání se s nesnázemi. Vyzkoušíte-li popisované změny i vy, zjistíte, že najít rovnováhu, naplnění a radost ve víru každodenního života může být zábavné a snadné.

 

Potrava pro duši

Šest klíčových změn ke znovunalezení sebe sama, když naše duše žízní po rovnováze a naplnění

Autorka: Karen Horneffer-Ginter

Vydalo: nakladatelství Synergie Publishing SE
Překlad: Klára Šumová
Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-7370-265-6

Přečtěte si více o knize Potrava pro duši, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Vydavatelství Synergie Publishing SE je malé, rychle rostoucí nakladatelství zaměřené na vydávání motivační literatury – takové, která ukazuje čtenářům cesty k plnějšímu, šťastnějšímu, ale i bohatšímu a odpovědnějšímu životu. Vydavatelství Synergie u nás jako vůbec první nabídlo knihkupcům tarotové a vykládací karty a i dnes s předstihem vydává publikace o zdravém životním stylu, ať už jde o moderně pojaté kuchařky, inspirující příběhy ze života, knihy o duchovním a osobnostním růstu určené speciálně pro muže nebo motivační knihy vhodné pro manažery, byznysmeny, zaměstnance, jejich šéfy, ale i aktivní ženy na mateřské dovolené. A co výraz synergie obsažený v názvu vydavatelství vlastně znamená? Ve stručnosti jde o blahodárné spojení: když se dva prvky setkají takovým způsobem, že velikost toho, čeho mohou dosáhnout společně, mnohonásobně přesahuje součet toho, čeho by dosáhly každý zvlášť, vzniká synergie…

 

Ukázka z knihy

Základem respektování životního rytmu je zastavení a zpomalení, po nichž následuje obrat dovnitř, představující vědomější poodstoupení ze životního dění, jež nám umožní poznat hlouběji sebe sama i naše duchovní vazby. Jeho ekvivalentem je zima se svými krátkými dny a touhou zalézt pod peřinu a jen tak si přemýšlet.
Třetí změnou je naplnění, zaměřené na to, abychom se o sebe naučili správně pečovat, patřičně obhospodařovat zahrádku svého duševního i fyzického života, tak jako na jaře na zahradě zaléváme a hnojíme vše, na čem nám záleží.
Čtvrtou změnou s letním charakterem je plné prožívání každého dne. Ukazuje nám, jak během života plně rozvinout sami sebe, jak do svých každodenních činností i služby, jež nabízíme světu, zakomponovat vše, co jsme se naučili v rámci obratu dovnitř a naplnění.
Poslední dvě změny, vzpomínání na lehkost a vyrovnání se s nesnázemi, jsou významnými nástroji, které se v průběhu času vzájemně podporují a vyvažují. Rozhodnutí přijmout je do života a poskytnout jim v něm prostor zrcadlí podzimní radost z bohaté sklizně a krásně barevných listů, jež s sebou zároveň přináší vědomí, že je čas všeho nechat a smířit se s během života i koncem věcí. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Potrava pro duši

Cítíte, že potřebujete ubrat a zpomalit své životní tempo? Nemáte energii už ani na to, abyste se těšili z vlastních úspěchů, natož prožívali radostné okamžiky se svými blízkými? V tom případě je čas na šest klíčových změn. Nemusíte se bát, že by se jednalo o nějaké náhlé a radikální zásahy do života. Naopak, začněte postupně a zjistíte, že najít rovnováhu a radost ve víru vašich všedních dní není vůbec těžké. Začněte tím, že se zaměříte na respektování vašeho vlastního životního rytmu a poté začněte s dalšími kroky jako je obrat dovnitř, naplnění, plné prožívání každého dne, vzpomínání na lehkost a vyrovnání se s nesnázemi. Uvidíte, že se budete brzy cítit šťastnější.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Synergie Publishing SE vám přinášíme soutěž, ve které čtyři z vás mohou knihu Potrava pro duši vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Potrava pro duši
probíhá od 5. do 18. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 4 naučné knihy Potrava pro duši

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePotrava pro duši
Šest klíčových změn ke znovunalezení sebe sama, když naše duše žízní po rovnováze a naplnění

Horneffer-Ginter, Karen

Synergie Publishing SE, 2015

Zahrajte si o šest kroků ke znovunalezení sebe sama - DISKUZE

Počet reakcí: 8
  1. LaS napsal:

    Audiokniha „Padrino Krejčíř – Gangster“ , paráda. Charismatický hlas pana Rímského obsahu a ději dodává „šťávu“. Děkuji za přeposlání.

  2. hannah1112 hannah1112 napsal:

    Dobrý den, děkuji za knížku Ledové království. Vnoučata budou mít radost. Hana

  3. Gudrun Gudrun napsal:

    Dobrý den, dnes dorazila vyhraná kniha Ledové království, je krásná, moc děkuji Lenka

  4. zzuzza napsal:

    Dobrý den, myslím, že jsem před vánocemi byla mezi výherci této knihy, výhra mi bohužel zatím nepřišla. Bylo by možné zjistit, kde se odeslání zdrželo? Děkuji mnohokrát :-)

Napsat komentář