Vyhrajte a staňte se lepším manažerem

Zamestnejte-ty-nejlepsi-lidi-a-udrzte-si-je-perex
Máte pocit, že sehnat a hlavně udržet dobré pracovníky je téměř nadlidský výkon? Přesvědčte se o opaku a rozšiřte své manažerské dovednosti, díky kterým dosáhnete daleko lepších výsledků hned od první chvíle. Brian Tracy vám poradí, jak na to.

Výběr a motivace zaměstnanců

V této knize najdete řadu ověřených a časem prověřených postupů, které vám pomohou při výběru vhodných lidí i při zvyšování jejich motivace k práci. Kniha poskytuje jednoduché a rychle použitelné techniky, které vám zaručí lepší výsledky od první chvíle, kdy je začnete uplatňovat.

Přilákat a udržet si schopné lidi patří mezi klíčové manažerské dovednosti. Možná je to dokonce dovednost ze všech nejdůležitější. A stejně jako každá jiná se dá naučit – což je skvělé. Od toho je zde tato kniha. Je určena každému, kdo se ve svém zaměstnání setkává s výběrem a přijímáním zaměstnanců. Najdete v ní 21 jednoduchých a ihned použitelných technik, které vám pomohou při výběru vhodných lidí i při zvyšování jejich motivace k práci. Každá kapitola je zakončena praktickým cvičením, které vám pomůže nové vědomosti ihned vyzkoušet.

 

Zaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je

21 jednoduchých, osvědčených a ihned použitelných technik

Autor: Brian Tracy

Vydalo: nakladatelství Synergie Publishing SE
Překlad: Jiří Zbořil
Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7370-433-9

Přečtěte si více o knize Zaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Vydavatelství Synergie Publishing SE je malé, rychle rostoucí nakladatelství zaměřené na vydávání motivační literatury – takové, která ukazuje čtenářům cesty k plnějšímu, šťastnějšímu, ale i bohatšímu a odpovědnějšímu životu. Vydavatelství Synergie u nás jako vůbec první nabídlo knihkupcům tarotové a vykládací karty a i dnes s předstihem vydává publikace o zdravém životním stylu, ať už jde o moderně pojaté kuchařky, inspirující příběhy ze života, knihy o duchovním a osobnostním růstu určené speciálně pro muže nebo motivační knihy vhodné pro manažery, byznysmeny, zaměstnance, jejich šéfy, ale i aktivní ženy na mateřské dovolené. A co výraz synergie obsažený v názvu vydavatelství vlastně znamená? Ve stručnosti jde o blahodárné spojení: když se dva prvky setkají takovým způsobem, že velikost toho, čeho mohou dosáhnout společně, mnohonásobně přesahuje součet toho, čeho by dosáhly každý zvlášť, vzniká synergie…

 

Ukázka z knihy

Za třicet let své práce jsem osobně vybudoval, řídil nebo vytvářel novou strukturu dvaadvaceti různým podnikům. Jak najít a udržet si dobré zaměstnance jsem poradil víc než pěti stovkám korporací, školil jsem tisíce manažerů a výkonných ředitelů.
Zjistil jsem, že přilákat a udržet si schopné lidi patří mezi klíčové podnikatelské dovednosti. Možná je to dokonce dovednost ze všech nejdůležitější. A stejně jako každá jiná se dá naučit. Což je skvělé. Praxí a opakováním to totiž nakonec zvládne každý. Někteří manažeři se to naučili tak dokonale, že rok od roku najímají stále lepší lidi.
Jiní manažeři ovšem zatím tak úspěšní nejsou. Zápolí s přijímacími pohovory, vybírají zaměstnance odhadem či intuitivně a ve výsledku se pak diví, že až sedmdesát procent nováčků nezapadne do kolektivu. Často pak ještě vlastní neschopnost zhoršují tím, že vinu svalují na ty, které sami najali, takže prakticky ztrácejí možnost se ze svých chyb poučit a dostat se dál. (str. 14)

 

Vyhrajte knihu Zaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je

Každý manažer by měl umět správně vést své podřízené, motivovat je k lepším výkonům a s jejich pomocí dosahovat stanovených cílů. I proto je dovednost přilákat a udržet si schopné lidi jednou z nejdůležitějších. Pokud i vaše pracovní náplň zahrnuje tyto činnosti a vy přesto máte pocit, že tak úplně nevíte, jak na to, můžete se to právě nyní naučit. 21 jednoduchých a hlavně ihned použitelných technik vám pomůže nejen při výběru správných zaměstnanců, ale také s jejich další motivací. A na konci každé kapitoly si navíc můžete své nové získané vědomosti vyzkoušet v praktickém cvičení, abyste si byli jistější, než je uvedete do praxe.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Synergie Publishing SE vám přinášíme soutěž, ve které čtyři z vás mohou knihu Zaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Zaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je
probíhá od 19. listopadu do 2. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 4 knihy Zaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je
21 jednoduchých, osvědčených a ihned použitelných technik

Tracy, Brian

Synergie Publishing SE, 2015

Napsat komentář