Získejte případ neobvyklé šestinásobné vraždy

Zapadakov-perex
Neobvykle vynalézavý způsob, jak zabít šest lidí najednou, použil pachatel v klubu jménem Zapadákov. Tento podnik díky své poloze a atmosféře sloužil pro mnohé jako oáza klidu, ovšem jen do té doby, než jej navštívil zkušený manipulátor.

Falešný poplach v Zapadákově

Kdo říkal, že vrah musí mít vždy na rukou krev? Úplně stačí, když umí mistrně manipulovat s lidskou psychikou…

Ten podnik se jmenoval Zapadákov. Stál sice u odlehlé silnice, ale protože měl i malý koncertní sál, sjížděli se do něho lidé ze širokého okolí. Nikdy tam nikdo neřešil žádný problém; do Zapadákova jako by vnější svět nepronikal. Taková oáza klidu, řeklo by se.

To ale platilo jen do osudného večera, kdy při koncertu začínající kapely kdosi vykřikl: „Hoří!“ Zpanikaření diváci se rozběhli ke dveřím, ale ty byly zamčené. Spousta návštěvníků byla zraněna, šest zemřelo. Nezabil je však oheň, ale panika. V Zapadákově nehořelo, jen tam kdosi vyvolal falešný poplach.

Vyšetřování případu se ujímá agentka Kathryn Danceová. Jako uznávaná expertka na kinezickou analýzu velmi brzy zjistí, že panika byla vyvolána s chladným rozmyslem. Pachatel velmi dobře věděl, že v mezních situacích se z lidského strachu a pudu sebezáchovy stává zbraň – a v Zapadákově toho mistrně využil. Jistě je se svým dílem spokojen. Teď v pozici útočníka už jen čeká na svou další kořist. Tedy pokud ho Danceová a její tým včas nezastaví.

 

Zapadákov

Autor: Jeffery Deaver

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Dalibor Míček
Počet stran: 592
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7498-102-9

Přečtěte si více o knize Zapadákov, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také přečíst ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

V Zapadákově si nelámali hlavu s číslováním stolků, kdo dřív přišel, ten si dřív sedl a všechna místa byla dvacet minut před zahájením koncertu již obsazena. Obsluha vyřizovala poslední objednávky a běhala po sále s tácy obtíženými drinky a talíři s velkými hamburgery a porcemi křidélek, pevně usazenými na otevřených dlaních. Zpoza jeviště znělo ladění kytarových strun, arpeggio saxofonu a robustní A baskytary. Sál se naplnil očekáváním, vzrušujícími momenty, než se hudba ujme vlády a začne svádět.
V hlasitém šumu nesrozumitelných slov si stojící hosté hledali nejlepší pozici. Kvůli nízkému pódiu a plochému hledišti bylo někdy těžké najít místo se slušným výhledem na účinkující. Trochu strkanice, ale jen málokdo se rozčiloval.
Tohle bylo pro klub Zapadákov typické. Žádné projevy nepřátelství.
Bezpečí… (str. 13)

 

O autorovi

JefferyDeaverJeffery Deaver (*1950) napsal svůj první román, byť jen o dvou kapitolách, už v jedenácti letech. Na střední škole redigoval časopis a k němu vydával i svůj vlastní, literární. Žádný div, že zamířil k novinařině. Za dlouhých cest vlakem do práce a zpět zase psal, tentokrát vlastní verze svých oblíbených thrillerů.  Vstup na pomyslný Olymp mu velkou měrou zajistila originální postava kvadruplegického detektiva Lincolna Rhymea. Hrnuly se ceny, přicházely nabídky z Hollywoodu, stoupaly honoráře, rostla autorova prestiž. Bezmála třicítka vydaných titulů se rozletěla ve více než dvacetimilionovém nákladu po celém světě. Ozvali se i správci pozůstalosti Iana Fleminga s nabídkou, aby Deaver napsal novou bondovku, která u nás vyšla pod názvem Nula stupňů volnosti.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Zapadákov

Klub Zapadákov vždy poskytoval svým návštěvníkům zvláštní pocit bezpečí a přátelské atmosféry, díky čemuž se sem mnoho z nich opakovaně vracelo. Bohužel si tento podnik pro svoje řádění vybral i mistrný manipulátor s chladnou myslí, který se rozhodl, že zde místo koncertu odehraje své představení s lidskou psychikou v hlavní roli. V přeplněném sále stačilo vykřiknout „Hoří!“ a vypuknuvši všeobecná panika vše dokončila za něj i bez toho, aby si ušpinil ruce od krve. Agentka Kathryn Danceová se tak vydává po stopě chladnokrevného vraha, který má na svědomí šest lidských životů, a není jisté, zda si už nepřipravuje svou další hru.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zapadákov vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zapadákov
probíhá od 13. do 26. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 mistrné detektivky Zapadákov

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZapadákov

Deaver, Jeffery

Domino, 2015

Napsat komentář