Vyhrajte první případ z norské krimi série inspirované mytologií

Zack
Kriminalista stockholmské policie Zack Herry je takový moderní Herkules. Ničeho se nezalekne, tím spíše ne stockholmského kriminálního podsvětí. Společně s kolegyní Deniz právě stojí před prvním případem, ke kterému přizvali i čtenáře.

První případ nové detektivní dvojice

Někdo brutálně zavraždil čtyři Asiatky z masážního salonu v Södermalmu ve Stockholmu, zatímco pátá žena je nalezena u Söderské nemocnice s vážnými zraněními. Stopy na jejím těle nasvědčují tomu, že byla napadena zvířaty.

Zack Herry je chlapík z předměstí, který má slibně nakročeno mezi nejlepší kriminalisty stockholmské policie. Po nocích však vymetá kluby a šňupe kokain s lidmi, které by měl ve skutečnosti zatýkat. Ví, že mu to nebude procházet věčně, ale nedokáže přestat.

Spolu s kolegyní Deniz se Zack snaží zjistit, co stojí za södermalmskými vraždami. Jde o nenávist, rasismus nebo obchodování s lidmi? Jedna věc je jistá: když nenajdou vraha, zemřou další ženy.

Zack je příběhem detektiva, který se jako moderní Herkules snaží vyčistit stockholmské kriminální podsvětí.

 

Zack

Autoři: Mons Kallentoft, Markus Lutteman

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Marie Voslářová
Počet stran: 396
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-7491-508-6

Přečtěte si více o knize Zack, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Co to krucinál je? Začal sis obstarávat brčka v McDonald’s?“
„To není z McDonald’s. Tam je mají moc dlouhá a tenká. Tohle jsem vzal v tom novém mléčném baru u náměstí Mariatorget. Vlastně bylo taky dlouhé, ale rozstřihl jsem ho napůl. Teď je akorát.“
„No jo, ale k čemu vůbec potřebujeme brčko? A růžové? Co se stalo s tou chromovanou trubičkou, kterou jsi měl v tom super pouzdře?“ zeptá se Zack a trochu sarkasticky přitom zdůrazní slovo super.
„Kvůli policajtům, chápeš,“ vysvětlí Abdula s mrknutím. „Když nosíš v kapse takovou věc, hned začnou mít kecy, i když jsi jinak čistej.“
„No jo. Tak to sem dej,“ řekne Zack a natáhne se po brčku. Přiblíží k němu nos, silně potáhne a posunuje trubičku podél čáry kokainu. (str. 15)

 

O autorech

Mons-KallentoftMons Kallentoft (nar. 1968) pracoval v reklamě a jako novinář. Debutoval románem Pesetas (Pesety, 2000) a za tuto knihu získal prestižní cenu Katapultpriset za nejlepší švédskou prvotinu roku 2000. Z úspěšné série o kriminální inspektorce Malin Forsové zatím v nakladatelství Host vyšlo pět dílů, na které navazují romány Vodní andělé (2012), Vindsjälar (Větrné duše, 2013) a Jordstorm (Zeměbouře, 2014). V češtině byla vydána také kniha Food Junkie – Posedlý jídlem (2013; česky Host 2014).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

Markus Lutteman (nar. 1973) je švédský novinář a autor několika dokumentárních a biografických knih. Román Zack (2014) je jeho prvním beletristickým dílem. Ve Švédsku zaznamenal obrovský ohlas, práva byla prodána do řady zemí, například do Francie, Nizozemí a USA. Druhý díl série s názvem Leon vyšel ve Švédsku v květnu 2015.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Zack

Zack Herry sice patří mezi špičky stockholmské policie, ale po nocích je to notorický vymetač klubů, který se nevyhýbá ani kokainu. Ten si navíc rád dá s lidmi, kterým by měl spíše nasazovat pouta, a i když ví, že by z toho mohl mít velké problémy, nemůže si zkrátka pomoct. Brzy ho však začnou zaměstnávat jiné věci, konkrétně čtyři brutální vraždy Asiatek z masážního salonu a páté ženy, jejíž tělo nese známky napadení zvířaty. Poradí si tento moderní Herkules společně s kolegyní Deniz s tímto případem dostatečně rychle, aby nezemřely další ženy? To si pojďte přečíst v brilantní norské detektivce z nové série inspirované řeckou mytologií.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zack vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zack
probíhá od 28. října do 10. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 norské krimi knihy Zack

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZack

Kallentoft, Mons – Lutteman, Markus

Host, 2015

Vyhrajte první případ z norské krimi série inspirované mytologií - DISKUZE

Počet reakcí: 6
  1. evik159 napsal:

    Dnes jsme obdržela knížku Letový plán, moc děkuji, mám ji jako dárek!

  2. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,
    dnes přišla vyhraná kniha Lady Susan.

    Děkuji moc
    Petr Žurek

  3. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Dnes přišla vyhraná kniha Růže od Stalina. Děkuji.

  4. patril napsal:

    podle mě není ani 1 z možností soutěže správná, pokud autorovi vyšlo ve Švédsku pokračování jeho prvotiny….?!

    • nadamal napsal:

      Také mě to nesedí.Odpověď bych dala , že 2 knihy. A taková tam není.

      • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

        Dobrý den, omlouváme se, při formulaci soutěžní otázky se pověřená redaktorka dopustila nechtěné chyby; chybu jsme již opravili. Drtivá většina soutěžících ale zvolila správnou možnost. Zbývajících 12 soutěžících má možnost se nám ozvat do mailu info (zavináč) klubknihomolu.cz a napsat, kterou možnost chtějí zaměnit za kterou. Jedna z nabízených možností byla zjevně špatně a s chybou ve formulaci otázky nesouvisí, u této volby tedy korekci odpovědi provádět nebudeme.

Napsat komentář