Napínavé čtení na víkend

crime
Co si v těchto sychravých dnech přát víc než vlézt do postele s knížkou? S knížkou z žánru krimi a nechat pracovat představivos… Brzy zjistíte, že se váš pokoj hemží zločinci a vyšetřovateli a vrah může číhat za dveřmi. Pojďte se s námi příjemně bát.

V ulicích se převaluje pověstná mlha, břeh rytmicky omývají vody Temže a nedaleko se možná pohybuje vrah. Alex Grecian nás ve své knize Scotlant Yard přenese přímo na místo činu.

Londýn 1889. Hrůzovláda Jacka Rozparovače zrovna skončila, ale další éra nepochopitelného násilí právě začíná. Nově založený tým vyšetřovatelů vražd musí čelit útoku do vlastních řad – v kufru na nádraží se najde zohavené tělo inspektora Littlea a nastává závod s časem. Londýn je městem na pomezí nové éry – v salonech měšťanských domů se vedou intelektuální debaty a technický pokrok kráčí nezadržitelně kupředu, ale chudina stále živoří ve stokách připomínajících středověk. Inspektor Day, který do Londýna přibyl teprve nedávno z venkova, pochybuje, že tohle město někdy pochopí, pochybuje, že je dost dobrý pro svou milovanou novomanželku, a ze všeho nejvíc pochybuje o tom, že je dost chytrý na to, aby vraždu, která nezůstane osamocenou, vyřešil. S pomocí dr. Kingsleyho, prvního forenzního patologa, a Henryho, pouličního blázna, však jeho šance na úspěch překvapivě stoupají. Viktoriánský Londýn se svými brlohy a zatracenci bojujícími o přežití pod tenkou slupkou modernity vás vtáhne do temného labyrintu a už vás nepustí.

Scotland Yard

Autor: Alex Grecian
Přeložila: Jitka Fialová

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-257-1532-1
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Scotland Yard vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

Když se řekne Panter, vybaví se většině z nás vlastnosti jako hbitý, dravý, zákeřný, a přesně taková je postava ze stejnojmenné knihy Nelsona DeMilleho. Vystopovat a dopadnout pantera je složitý úkol i pro nejlepší z nejlepších.

Agent elitní protiteroristické jednotky John Corey se svou manželkou, vyšetřovatelkou FBI Kate Mayfieldovou, jsou vysláni do jemenského Saná, jednoho z nejnebezpečnějších míst na Středním Východě, aby společně s malým týmem spolupracovníků dopadli jednoho z hlavních organizátorů bombového útoku na americkou válečnou loď Cole, vysoce postaveného představitele al-Káidy, který vystupuje pod přezdívkou Panter. Nepolapitelný a nemilosrdný Panter má na svědomí řadu teroristických útoků a vražd a vláda Spojených států amerických je rozhodnutá dostat ho za každou cenu. John s Kate vstoupili do rozehrané hry, a tak neznají její pravidla, protihráče ani aktuální skóre. Vědí však, že jejich úkol je mnohem složitější, než se na první pohled zdá, a že z lovců se může snadno stát kořist.

Panter

Autor: Nelson DeMille
Přeložila: Irena Steinerová

Počet stran: 722
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7473-268-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Panter vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Někteří plakali nebo prosili o milost, jiní se bránili, ale marně, protože džihádisté je pevně drželi, zatímco jim Panter podřezával hrdla. Několik jich přijalo svůj osud mlčky. Jen jediná osoba se modlila, starší žena, kterou Panter nechal až nakonec, aby mohla své modlitby dokončit. Pomyslel si, že je zajímavé sledovat, jak lidé umírají. Za necelé dvě minuty bylo po všem. Všech devět bezvěrců a jejich přisluhovač Wásim leželi na podlaze chrámu a jejich krev se řinula na prastarý kámen. (str. 22)

Zalistujte si delší ukázkou z této knihy.

————————————————

Jak těžké je dohnat druhého člověka k sebevraždě? Jaký typ lidí se chová tak, že druzí volí dobrovolnou smrt? S. J. Bolton v knize Volavka objasní tyto i mnohé další otázky.

Studium na Cambridgi bylo pro ně příslibem dobrého života. Ve skutečnosti tam našly smrt.

Slovutnou univerzitou se plíží smrt. Umírají především dívky a vždy odcházejí ze světa vlastním přičiněním. Když se však začne o celou věc zajímat policie, vyjde najevo, že psychologický profil, pohyb po sociálních sítích a aktivity zemřelých vykazují shodné rysy. Je možné, že je někdo k sebevraždě dohnal? Dokázat tuto domněnku se zdá zprvu nemožné, a tak se detektiv inspektor Mark Joesbury odhodlá k nebezpečnému kroku: vyšle do Cambridge svou podřízenou Lacey Flintovou. Ta se má vydávat za studentku a v této roli se pokusit o odhalení skutečného pozadí podivných událostí. Lacey Flintová ví, do jak nebezpečné mise se pouští. Vlastně i trochu pochybuje, jestli to pro ni není příliš velké sousto. Podaří se jí vylákat vrahy na světlo, anebo se stane další obětí jejich smrtonosné manipulace?

Volavka

Autor: S.J. Bolton
Přeložil: Martin Verner

Počet stran: 480
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×212 mm
ISBN: 978-80-7498-092-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Volavka vydalo nakladatelství Domino.

Kdyby hned rozsvítila světlo, skoro určitě by si nevšimla černě oděné postavy ukrývající se mezi spodními větvemi cedru, jak nahlíží mezi rozhrnutými závěsy do kuchyňského okna. Dokonce i ze zhasnuté kuchyně, z šera, které uvnitř panovalo, by mohla přehlédnout přikrčenou bytost, jež se téměř ztrácela v temných stínech větví. Neměla by o její přítomnosti ponětí, nebýt masky. Také maska byla černá, ale měla na sobě fluorescenční barvou nakreslené kontury lidské lebky. Světla bylo dost tak akorát na to, aby si Evi byla naprosto jistá, že ze vzdálenosti necelých dvou metrů od okna ji pozoruje hlava kostlivce. (str. 52)

Prolistujte si velkou část knihy.

Podívejte se i na námi vydanou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto napínavé knihy a mnohé další.

Baví vás číst detektivní příběhy, nebo dáváte přednost těžšímu kalibru a zajímají vás přímo horory?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeScotland Yard

Grecian, Alex

Argo, 2015

zobrazit info o knizePanter

DeMille, Nelson

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizeVolavka

Bolton, S.J.

Domino, 2015

Napsat komentář