Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. října 2015

192_big
Čeká nás předposlední říjnový týden, který přináší mnoho zajímavých autogramiád. Setkat se budete moci nejen s českými spisovateli, ale přijede i slavný irský autor Donal Ryan. Chybět však nebudou ani křty knih a KomiksFEST! 2015.

V úterý 20. října se v Ostravě od 16 hodin uskuteční beseda a autogramiáda Tomáše Kosačíka. Podepisovat bude svou knihu Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma. Kuchařka navazuje na předchozí díl Břicháč Tom. Tentokrát se ale zaměřuje na obědy, večeře a také množství dezertů. Tomáši Kosačíkovi se pomocí správných receptů podařilo zhubnout a udržet si váhu. Jaká byla jeho cesta a jaké recepty přesně najdete v knize, vám prozradí v Domě knihy Knihcentrum v Ostravě.

V úterý můžete zavítat i do Brna. V 18 hodin se v kavárně Dobrovský bude křtít kniha Blanky Fišerové. Její nová básnická sbírka se jmenuje Zlodějky lžiček. V každé básni se skrývá příběh nebo inspirace člověkem, který někdy vlastnil lžičku. Některým byla ukradena, jiní ji třeba darovali. Srze příběhy nahlédnete nejen do dětského, ale i mateřského světa a dozvíte se o různých podobách zlodějek.

Komiks je rozhodně fenoménem, který nesmí být opomenut. Důkazem je i již desátý ročník mezinárodního festivalu KomiksFEST! I tentokrát budou představena nová jména i komiksová alba. Proběhnou také workshopy, autogramiády a besedy. Mezi hlavní hosty budou patřit Joakim Pirinen, důležitá postava švédského alternativního komiksu, Alessandro Sanna z Itálie, Berliac, původem argentinský autor žijící v Berlíně, norská výtvarnice Lene Ask, James Stafford z Velké Británie a Willem de Graeve, šéf belgického muzea komiksových stripů. Tyto a další autory budete moci potkat v MeetFactory od 21. do 25. října.

Ve čtvrtek 22. října budete mít v Praze jedinečnou příležitost získat podpis jednoho z nejvýznamnějších irských spisovatelů současnosti – Donala Ryana. Znát ho můžete díky jeho knihám Prosinec už je takovejSrdce na obrtlíku, které se obě odehrávají v místě inspirovaném autorovým rodištěm, tedy v okolí druhého největšího irského jezera Lough Derg v hrabství Tipperary. Autogramiáda proběhne v knihkupectví Neoluxor Quadrio od 17 hodin.

Poslední akce týdne se uskuteční v neděli 25. října v 17:30 hodin v Olomouci. Tou dobou se bude konat autogramiáda Zdeňka Pohlreicha v knihkupectví Galerie Šantovka. Podepisovat bude svou novou knihu Moje domácí kuchyně. Kuchařka obsahuje 72 receptů pro každý den, všechny připravitelné z běžně dostupných surovin. Kniha je doplněna fotografiemi a také osobními informacemi a fotkami autora.

Zajímají vás další literární akce?
Pak nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář